:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 569
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Как Норвегия направи читателите по-заинтересувани

Норвежците са категорични - може да коментираш текст, само ако си го прочел
През 2016 г. екипите на норвежките държавни радио и телевизия NRK установяват много неприятен проблем - под текстовете в сайтовете им се появяват коментари, които съдържат снимки на млади момичета от мъжки форуми. И съответно коментарите нямат нищо общо със съдържанието на сайта. Следващите коментари - също. Те са от хора, които коментират снимките, а не дописките на журналистите.

Хората от поддръжката на сайта започват да предлагат разнообразни решения - от гласуване за коментари до по-активно модериране на тях. Накрая Слот Грут, програмист от NQKbeta, предлага идеята за плъгин в браузъра. Приставката е безплатна, защото работата по нея се плаща от норвежките данъкоплатци.

Плъгинът работи полуавтоматично. За да коментира, читателят трябва да го инсталира. За да избере кои теми иска да чете, читателят трябва да го инсталира. Нещо повече - достъпът до коментарите е само след като потребителя отбележи, че е прочел съответната новина. По този начин съдържанието се коментира само от хора, които имат позиция по темата.

2
1549
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
27 Март 2018 13:23
При това заглавие имах други очаквания за съдържанието.
А описаното нововъведение ми се струва пълна тъпня. Не виждам пречка някой мераклия да си инсталира плъгина и да отбележи, че е прочел статията, без реално да го е направил, а след това да си публикува глупости. Как този плъгин прави читателите по-заинтересувани. Пред истинските читатели (тези, които четат статиите) се поставя спънка, която трябва да обезсърчи спамерите. Дали тази спънка ще заинтересува спамерите да четат статиите е крайно съмнително. Дали ще повиши интереса на нормалните читатели също е съмнително. Но ако по този начин се намалят спамерите и боклуите под статиите, сигурно повече сериозни хора ще се включват в дискусиите. Тоест, в случая имаме стимулиране на сериозните дискусии, а не на четенето. Който се интересува от съдържанието на статията, може спокойно да игнорира помията под нея.
Така че не виждам защо тази новина е поместена тук.
27 Март 2018 13:29
следващата стъпка е втори плъгин, който кара първия автоматично да маркира като прочетено всичко. след което всеки пак си пише квото си иска.

очевидно новините в норвегия са такива, че не си струват четенето. и вместо да оправят качеството, те правят плъгин
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД