:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 437
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Прелет над печата

На детектора краката са къси

Детекторът на лъжата е съвременен многофункционален уред, позволяващ провеждането на психофизиологически изследвания с използване на полифизиограф. Последният открива и регистрира измененията на много физиологични параметри на тествания човек - интензивно потене, промени в кръвно налягане, честота на дишане и сърцебиене и др. Според спецовете неговото използване било базирано на особен "психосоматичен феномен" и откривал дори "лек психологичен дискомфорт или опит за измама". Според спецове от другата страна на бариерата - качествата на уреда са силно надценени.

Да закачим пресата на детектора. "24 часа" разказва, че мераклиите за шефове антикорупционисти се надпреварвали кой първи да седне на детектора, за да се докаже като честен лоялист. Единият от кандидатите обявил, че минавал много пъти досега на полиграф и не било страшно. Значи или е свръхпочтен, или свръхнепукист с огромно самообладание.

И в митниците, и в КАТ, и в ДАИ, и навсякъде уж ги проверяват за почтеност и лоялност, а после... Ето пак "24 часа": "Арестуваха 15 от ДАИ, искали подкупи от 300 до 600 евро". Мине, не мине година и подобно количество митничари, както и катаджии ги хващат и развяват като Иванчева на синджир. А пък и те уж минават през детектора. Друг е въпросът, че накрая не само няма осъдени, ами дори съдът ги връща на работа и те пак си минават през детектора и тестовете за лоялност, както големият кораб минава, окъпан в безброй светлини.

Но тия работи вече ще се учат отрано. "Монитор": "Въведоха часове по програмиране за първолаци". Според публикацията обучението било "насочено към овладяване на базисни знания, умения и отношения, свързани с учебния предмет и с изграждането на дигитални компетентности".

А най-полезната дигитална компетентност е да знаеш как да излъжеш детектора - в държава като нашата това трябва да се учи още в детската градина.
1031
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД