:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 383
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Уволненията на хиляди учени в Турция

след опита за преврат от 2016 г. подкопават научните свободи и създава "климат на страх" в университетите, предупреди правозащитната организация "Хюмън райтс уоч", цитирана от агенциите. Стотици учени са подложени на съдебно преследване, тъй като са се разписали под петиция през януари 2016 г., в която се критикуват репресивните действия на властта в Анкара срещу кюрдите в страната. "Репресиите на турското правителство са насочени към академичните среди и унищожават университетите", каза Хю Уилямсън, директор за Европа и Централна Азия в организацията. Според него учените и студентите трябва да бъдат свободни "да изразяват, преподават и изследват спорни и критични идеи, без да рискуват уволнение или лишаване от свобода".



Омбудсманът на ЕС Емили О'Райли

започна разследване на спорното назначение на Мартин Зелмайер за генерален секретар на ЕК, съобщи електронното издание "ИЮ Обзървър". Тя е изискала до 15 юни ЕК да й предостави отговори на 7 въпроса, свързани с назначението. Емили О'Райли настоява да получи "всички документи" и "всички юридически становища", свързани с повишението на Зелмайер от шеф на кабинета на председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер до генерален секретар на институцията. Според експерти той не покрива изискванията за поста.



"Гугъл" разреши на издателите



на онлайн медии да избират рекламите, които да се появяват в сайтовете им, качени на неговата платформа. Това стана, след като 4 издателски компании обвиниха "Гугъл", че им вменява неприемливи отговорности според новото еврозаконодателство за защита на личните данни (GDPR), което влиза в сила на 25 май. Издателите критикуваха търсачката, че се опитва да контролира данните, които получава от тях и да взима еднолични решения как да ги използва. Социалната мрежа "Фейсбук" пък иска от разработчиците на софтуер за приложения да сключват договори, което ще ги задължи да регистрират свои фирми.

829
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД