:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 331
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Гърция отхвърли името Република Илинденска Македония

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Кметът на Солун Янис Бутарис лежи на земята, след като е повален от развилнели се крайнодесни националисти. Те не одобрили участието на градоначалника в церемония в памет на геноцида на етническите гърци в Османската империя през Първата световна война и в последвалата я Гръцко-турска война. 75-годишният Бутарис е ритан в главата и удрян с бутилки. Той е настанен в болница. До късно снощи нападателите не бяха задържани.
Гърция отхвърля името Република Илинденска Македония, предаде БГНЕС, като цитира съобщение от кабинета на гръцкия премиер Алексис Ципрас. Властта в Атина настоява за име, което е географско определение. В съобщението обаче се подчертава, че Атина приветства достигнатото от Скопие разбиране, че "решението за името не може да съществува без приемането на erga omnes, т.е. име за "цялостна употреба". "Насърчаваме нашите съседи да продължим да работим заедно за намиране на взаимно приемливо решение с географско или времево определение, точно както предвижда пакетът от предложения, които представи специалният пратеник на ООН Матю Нимиц", се казва още в изявлението от канцеларията на Ципрас. Горна и Нова Македония отново се връщат на масата на преговорите като възможни варианти за решаване на спора за името, написаха вчера гръцките медии.
1221
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД