:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 291
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Бившият премиер на Македония бе осъден

на 2 години лишаване от свобода заради незаконна покупка на луксозна лимузина за близо 600 000 евро. Присъдата на Никола Груевски е за "подбудителство към извършване на престъпление", а по делото бяха обвинени още двама бивши държавни служители - зам.-министърът на вътрешните работи Гьоко Поповски и неговият бивш ръководител Гордана Янкуловска. Решението на съда в Скопие подлежи на обжалване. Според обвинението Груевски е подтикнал Янкуловска да поръча луксозен "Мерцедес" за сметка на МВР, но с идеята колата да се ползва от министър-председателя. Обществената поръчка е фаворизирала конкретен доставчик в Скопие. Срещу бившия министър-председател на Македония (в периода 2006-2016) се водят още четири дела за корупция и фалшифициране на избори.



Саудитските власти започнаха кампания на репресии

срещу защитници на правата на жените, извършвайки редица арести през последните дни, съобщават неправителствени организации, цитирани от Би Би Си. Близо месец преди вдигането на забраната за жени да шофират в монархията Рияд обяви вече арестите на седем души, представени от саудитските медии като "предатели". Според активисти и групи за защита правата на човека повечето от задържаните са жени, които са се откроили в борбата за защита на правото на жени да шофират и на освобождаването на жените от мъжкото попечителство. Според Амнести интернешънъл арестуваните са 10, от които 7 са жени. Според саудитски правозащитни източници арестуваните са 12. Според Хюман райтс уоч сред арестуваните е Лоуджан ал Хаслул, която през 2014 г. бе задържана за 73 дни след опит да прекоси с кола границата между Обединените арабски емирства и Саудитска Арабия. Задържана е и Азиза ал Юсеф, пенсионирана преподавателка от университета "Крал Сауд" в Рияд.



Турската лира се срина до рекордно равнище

спрямо долара на фона на опасенията за изтичане на инвестиционен капитал и способността на страната да се справи със ситуацията, съобщиха агенциите. Лирата спадна до над 4.80 за долар вчера, което е срив с около 5% в сравнение с предишния ден. Турската централна банка е подложена на натиск да проведе извънредна среща за рязко увеличаване на лихвите преди планираното редовно заседание на 7 юни, но за нея това не е желателно, тъй като президентът Реджеп Ердоган иска ниски лихви. Лирата загуби повече от 20% от стойността си срещу долара от началото на годината.

1
907
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
24 Май 2018 05:52
Ама тия, саудитците, не бяха ли върли защитници на демокрацията? Не пазеха ли човешките права???
Не вярвам! Това е fake news! Да се говори така за най-големия приятел, на най-големия ни брат...ааа не може така!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД