:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 345
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Евродепутати искат ново изслушване на шефа на "Фейсбук"

Марк Зукърбърг се извини и пред ЕП за теча на лични данни, но не отговори на почти никакви въпроси
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Председателят на ЕП Антонио Таяни посреща шефа на "Фейсбук" Марк Зукърбърг при пристигането му в сградата на институцията в Брюксел.
Евродепутати искат ново изслушване на шефа на "Фейсбук" Марк Зукърбърг, който завчера вечерта отговаря на въпроси на водещи депутати и лидерите на политическите групи в ЕП. Заявка за това даде дори шефът на ЕП Антонио Таяни, който заяви, че "днешната среща е само начало, изходна точка по пътя ни към нова форма на управление на платформите". Ние сме регулатори, напомни той на Зукърбърг. Изслушването се състоя дни преди влизането в сила на регламента за защита на личните данни в ЕС GPDR. Той бе съставен и одобрен именно от евродепутатите.

Те обаче останаха недоволни от Зукърбърг, който им отдели едва час и половина. Освен това форматът на дискусията бе такъв, че му позволи да не отговори конкретно на почти нито един въпрос. Основателят и шеф на "Фейсбук" повтори извиненията, които поднесе и пред американските законодатели. Той изслушваше въпросите на евродепутатите, които според формата на дискусията правеха изявления и отправяха питанията си и след това нямаха право на следващо изказване и уточняващи въпроси. Това позволи на Зукърбърг да прави дълги изказвания не по същество в отговор на питанията. Зукърбърг се ангажира да отговори писмено впоследствие.

"Отговорите, които получихме днес от г-н Зукърбърг, и ограниченият формат на изслушването бяха напълно неадекватни", заяви Ги Верхофстад, лидер на либералите в ЕП, който бе сред най-острите критици на шефа на "Фейсбук". Той го попита дали не е създал чудовище и дали смята, че може да поправи грешките, за които се извинява, като му напомни, че от 2003 г. насам непрекъснато се извинява за нещо, свързано със злоупотреби от страна на социалната мрежа и нищо повече. Лидерът на социалистите Удо Булман също нарече "фарс" изслушването и поиска ново.

Междувременно потребители на социалната мрежа "Туитър", които използват кирилица, се оказват под ударите на нови рестриктивни мерки на компанията срещу руски ботове. От началото на седмицата потребители, ползващи кирилица, масово биват блокирани, писа "Върдж".

ПРЕДЛОЖЕНИЕ

Руското Министерство на културата поръча на Министерство на туризма да обсъди забрана за дейността на Booking.com на територията на Русия, предаде Би Би Си. Решение се очаква до 4 юни. Предложението е на руския туроператор "Свой туристический сервис", който недоволства, че огромна част от руските хотели имат договори с онлайн услугата и така се ограничава работата на туроператорите.
719
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД