:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 262
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

С подвита опашка до Кремъл и обратно

Приключенията на една българска делегация начело с премиера Борисов в Русия
Снимка: БГНЕС/МС
Борисов налетя да прегръща Путин, от когото получи само хладно потупване по гърба.
Премиерът Бойко Борисов прави стратегически ходове, които не разбираме. Едва след години виждаме колко ни изпреварва неговата мисъл. Някой схвана ли защо на 13 ноември 2010 г. подари на руския президент Владимир Путин кученце от породата българско овчарско? Кутрето, наречено по-късно Бъфи, беше доста едричко и Путин едва го обхващаше в прегръдките си. Сега е голямо като тежкоатлет и на неофициални снимки от Кремъл периодично се вижда, че руският президент продължава да го прегръща, като фактически се бори с него. Сякаш тренира за среща с Бойко Борисов, чийто дипломатически маниер е да се хвърля да прегръща и целува всеки чужд ръководител, към когото изпитва респект.

За този номер Путин се яви завчера добре подготвен. Първо той накара пламенния Борисов да го чака един час и щом го прие, отклони атаката му, като хладно го потупа по гърба, когато нашият премиер го награби в Кремъл да му изрази закъсняла признателност неизвестно за какво. После Борисов си посипа главата с пепел на пресконференция, като каза в присъствието на Путин: "И аз нося вина за създаването на определено напрежение" (в отношенията с Русия) и добави, че "вече ние сме си научили урока" (за АЕЦ "Белене"). Като похвали смирено руснаците, че "не ни държат гарез" (не са злопаметни), защото "по-големият винаги прощава", общо взето обеща да се поправи. След като размени мисли за това-онова с Путин и с премиера Дмитрий Медведев, се прибра неочаквано бързо, като съкрати посещението си с един ден. Впрочем той изглежда нямаше дори да се види с колегата си Медведев, ако в последния момент не се бе намесил шефът на руската компания "ЛУКойл" Вагит Алекперов. Още щом влезе при Медведев", Борисов изсипа кошница благодарности: "Благодарим за хубавото време. Благодарим на екипа ви, на министрите, на г-н Алекперов (участващ в разговора - бел. ТАСС) за възможността да се срещнем с вас". Интересно в какво ли се е състояла дългата /по думите на външния министър Екатерина Захариева/ подготовка на визитата на премиера в Москва, ако е била уредена само една среща? И какво е смятал да прави Борисов два дни в Москва, преди екстрено да съкрати визитата си?



За какво отиде и какво постигна?



Нищо повече от онова, което постигна преди него президентът Румен Радев. Путин отдели на Радев 3 часа, на Борисов - 2 часа, изслуша ги какво искат и не обеща нищо конкретно, освен че ще проучи предложенията им за подобряване на отношенията между двете държави. В случая нямаше значение, че първият не бе съпроводен дори от един заместник-министър, а другият водеше вицепремиер и четирима министри. Придружаващите лица, независимо от ранга им, бяха само наблюдатели, не влязоха в преки преговори с руски колеги, нямаха подготвени документи и, естествено, не подписаха нищо. Повече работа имаха журналистите, които бяха ангажирани да регистрират историческия обрат от ледена епоха към размразяване на двустранните отношения. Някои трябваше да напрегнат значително въображението си, за да оправдаят разходите за пътуването си.

Ако има нещо, което ще се помни дълго, бе показното раболепие на Борисов. Руският държавен телевизионен канал "Россия 24" коментира на другия ден: "Най-послушната страна в ЕС се извини на Москва". Унизителният етикет бе лепнат на България от самия Борисов, който заяви: "Ние сме най-дисциплинираната държава в ЕС и НАТО, а ни заобиколиха всички потоци. Газопроводите минаха през натовските Турция и Гърция, а ние останахме без нищо, отказахме ги." Оставаше да каже за оправдание, че България е васална държава и други вземат решения вместо нея. Нали беше презирана, че е такава по времето на социализма, когато сама се кичеше с емблемата, че е най-верният съюзник на Москва?



Сега какво излиза?



Че Борисов е усвоил уроците на политическия си ментор Тодор Живков, като само е заменил Москва с Вашингтон и Брюксел. Но Путин видимо не е сантиментален като предшественика си Леонид Брежнев и затова му даде прям отговор: "Много ме смущава следното: кой е по-голям, кой е по-малък, като се има предвид, че по-големия винаги го карат да плати. Но ние разбираме за какво става дума (и българската страна прекрасно го разбира), че при реализацията на големи проекти са необходими гаранции, преди всичко финансови гаранции, които биха се изразявали или в суверенни гаранции на българското правителство, или в съответни решения на Еврокомисията". С други думи руският президент постъпи по търговски и поиска парите на масата - от България или от Брюксел.



Какви гаранции носеше Борисов?



Любимите си две неща: АЕЦ в "Белене" и газов хъб "Балкан" във Варна. За централата каза, че държавата гарантира с двата купени от Русия реактора и с лицензираната строителна площадка, срещу което иска контролен пакет акции. Оттам нататък друг да строи и плаща. Най-простата сметка показва, че българската вноска е недостатъчна. Путин се съгласи да поднови участието на Русия (което е неизбежно поради наличието на руски реактори), но не показа склонност за финансови ангажименти. Само напомни на Борисов, че Русия вече е опростила 80 млн. долара лихви за двата реактора. Иначе казано, дадохме достатъчно.

По въпроса за газопровода единственото единодушие бе, че "Южен поток" е мъртъв. Москва съжалява и за платените на Италия 800 млн. евро неустойки. Никакъв заместител за пряка доставка на газ за Европа през България не е възможен, защото вече е напреднало строителството на алтернативния "Турски поток", от който евентуално може да се направи само отклонение през интерконектор. С това Путин отговори на инициативата на президента Радев за изграждане на "Български поток". Той охлади и амбициите на Борисов за направа на газов хъб "Балкан", като нито веднъж не спомена името му на пресконференцията. Смешно бе твърдението на българския премиер, че е отишъл в Москва с гаранции лично от председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер, който показа на пресконференция в София схема на въпросния хъб, рисувана му по-рано от Борисов на салфетка.

Всъщност руснаците не се интересуват от никакъв хъб, където би трябвало да продават природния си газ и после да оставят друг да се разпорежда с него, защото настояват просто да минат транзит и да продават газа си пряко на държавите потребителки. Не се оправда хипотезата, че те ще бъдат притиснати от сроковете, защото трябва до 2019 г. да намерят алтернативно трасе до Европа, след като спрат транзитните доставки през Украйна. Путин просто каза, че все още е под въпрос "колко ще запазим от транзита през Украйна, а ние сме готови да запазим украинския транзит".



Защо си глътна езика за цената на газа?



Преди да отиде в Москва, Борисов се представяше като европейски башбакан, поел грижата за народите от Западните Балкани. Като такъв се яви пред папата на 24 май, а после опита да си придаде важност и пред Путин, забравяйки, че и единият, и другият си имат свои канали за контакти с другите държави, без да се нуждаят от капацитети като него. Но щом влезе в Кремъл, той забрави европейските си пълномощия в качеството си на премиер от държава председател на ЕС, и не посмя да запита Путин кога "Газпром" ще предложи нормална цена на газа за България и други източноевропейски държави. Само преди седмица Европейската комисия излезе със становище по антимонополното дело на "Газпром", в което ясно се казва, че руската компания нарушава антитръстовите правила на ЕС, като следва обща стратегия за разделяне на пазарите на газ според националните граници в осем държави членки (България, Чехия, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Полша и Словакия). "Тази стратегия вероятно е позволила на "Газпром" да налага по-високи цени на газа в пет от тези държави членки (България, Естония, Латвия, Литва и Полша)", пише в становището. Добавя се, че "чрез това решение се предоставя ефективен инструмент на клиентите на "Газпром" в Централна и Източна Европа, за да се гарантира, че цената, която плащат, е конкурентна". Но Борисов така и не посмя да посегне към този инструмент? Защо ли?

Излиза, че уж виновният за българските неблагополучия с Москва Евросъюз защитава по-смело интересите на България пред Русия. През това време българският премиер се снишава дотолкова, че би се мушнал под килима в Кремъл, вместо да се възползва от общата европейска политика. Кучето Бъфи несъмнено се държи по-достойно в борбата с Путин, отколкото бившият му стопанин Борисов.
Снимка: архив
Кутрето Бъфи бе стратегически авангард в дипломацията на Борисов към Путин, но дори то се държи по-достойно от бившия си господар.
 Светослав Терзиев
60
17831
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
60
 Видими 
31 Май 2018 20:10
Статията може и да прочета по-късно да се посмея, но по амбиция заглавието ми напомня на емблематичното за терзиев заглавие дето Цветанов щял да ходи в Белия дом ама друг път, малко преди осъществената визита.
След като чух по новините коментарите на Борисов и Путин за срещата за мен остава загадка защо Путин така публично унизи нашият Президент (че и издигналато го партия) като още преди да си тръгне обяви с какво нетърпение чака Борисов (а предния случай, чрез патриарха им, башкъ). Моля, някой запознат с ходовете на гросмайстора да внесе яснота.
31 Май 2018 20:19
Има едно смислено обяснение.

Нали помните, че щяхме да развиваме духовните си връзки?
Не че ги нямаме, а да надградим.
Та, духовните връзки включват и телепатията.
С по един поглед са обменили цялата информация - трасета, цени, Хъб, мир, западни балкани и т.н.
Затова беше толкова кратка срещата!

А защо Бочко си тръгна по-рано?
За да не го заведат в Московското метро да се комплексира!

А кой е виновен за всичко знаете ли?

Юнкер със сърчицата! Путин не иска да му дава никакъв повод за ревност.

В този смисъл срещата е историческа и точка!
31 Май 2018 20:25
Отделно и Папата можеше малко повече да наблегне на благословиите, а не да мрънка за кисело мляко!
Нали и Двамата са пацифисти, свои хора демек.
31 Май 2018 20:25
защо Путин така публично унизи нашият Президент (че и издигналато го партия) като още преди да си тръгне обяви с какво нетърпение чака Борисов


"Унизи го". защото всъщност Путин с нетърпение чакаше Борисов, за да го "уважи" с една пресконференция, а след това веднага отвърза говорителя си, за да го "уважи" още един път. В случай, че некои ампета не са разбрали. И накрая така го "уважи", че банкянския кондукатор си тръгна преждевременно посред нощ като наср*н. Те така... Важното е да се държим естествено.
31 Май 2018 20:36
NATURAL 31 Май 2018 20:10

Статията може и да прочета по-късно да се посмея, но по амбиция заглавието ми напомня на емблематичното за терзиев заглавие дето Цветанов щял да ходи в Белия дом ама друг път, малко преди осъществената визита.
След като чух по новините коментарите на Борисов и Путин за срещата за мен остава загадка защо Путин така публично унизи нашият Президент (че и издигналато го партия) като още преди да си тръгне обяви с какво нетърпение чака Борисов (а предния случай, чрез патриарха им, башкъ). Моля, някой запознат с ходовете на гросмайстора да внесе яснота.
Путин е десен, Радев се води ляв ..
Леви и десни не са първи приятели ..
31 Май 2018 20:38
Да, не ме разочарова. Само въведението с кучето не беше смешно, а май трябваше да е, упс.
Путин отдели на Радев 3 часа, на Борисов - 2 часа

И ? С Радев, от когото не зависи нищо важно, може да си говорят и цял ден за мода и самолети. Докато с Борисов, от когото всичко важно в България зависи, трябва да се правят конкретни договорки и да се поемат конкретни или не толкова ангажименти. И 1 час му се е видяло много на Путин.
нямаха подготвени документи и, естествено, не подписаха нищо.
Фейк внушение. Документи се подписват, когато са подготвени, далеч не е било това цел на посещението. Само БСП министрите ходеха в Кремъл да подписват без да са подготвили документи, по -тяхно време в Кремъл изготвяха документите.
И прочее, тенденциозно и пълно с неверни изводи и твърдения.
31 Май 2018 20:41
Путин отдели на Радев 3 часа, на Борисов - 2 часа
С Радев - 20 мин. на четири очи. В този случай - буквално на четири очи, без преводачи.
31 Май 2018 20:54
И ? С Радев, от когото не зависи нищо важно, може да си говорят и цял ден за мода и самолети.
31 Май 2018 21:02
Някои трябваше да напрегнат значително въображението си, за да оправдаят разходите за пътуването си.


Виждаме, виждаме..
31 Май 2018 21:02
С Радев - 20 мин. на четири очи. В този случай - буквално на четири очи, без преводачи.

Това е ясно. Имали са да си кажат неща за които българите не трябва да научават. Кремъл още хранят надежда, че ще им станем губерния, а и колаборационистите у нас все още са немалко и са нахално кресливи.
31 Май 2018 21:09
Премиерът Бойко Борисов прави стратегически ходове, които не разбираме.


Не ти трябва Любимец 13 на международния терен.
31 Май 2018 21:10
Имали са да си кажат неща за които българите не трябва да научават.

Да, ама не ! Антон, Ифчо, Илиян не спят. И хиляди знайни и незнайни...
31 Май 2018 21:14
Само БСП министрите ходеха в Кремъл да подписват без да са подготвили документи, по -тяхно време в Кремъл изготвяха документите.


Сега е най -тяхно време на герберастите.
31 Май 2018 21:15
Ами Путин искал на другия ден и на Ба Ху да му отдели 40 Мин. разговор на 4 очи, ама Ба Ху си тръгнал щото нали не знае езици и нямало смисъл, а в София го чакали Западните Балкани с неотложни задачи!!!!!
31 Май 2018 21:28
NATURAL Моля, някой запознат с ходовете на гросмайстора да внесе яснота.

Какви ходове та блазнят? Путин направо му счупи шахматната дъска в тиквата.
31 Май 2018 21:38
31 Май 2018 21:43
С Радев - 20 мин. на четири очи.
40.
31 Май 2018 21:46
Тов. Падполковник трябваше да Го изпрати в Сибир.......със задача "по неговата част" да строи нова БАМ.
31 Май 2018 21:52
Натюрел, да те питам, щото явно много си в час. Боцата помоли Путин да му помогне за Западните Балкани. Той обеща ли да удри едно рамо за НАТО и ЕС?
31 Май 2018 21:55
Кремъл още хранят надежда, че ще им станем губерния,

По скоро вие храните надежди,че ще останем губерния(пардон- ЩАТ)........Е,ще останете разочарован...........
31 Май 2018 22:06
Да ви питам и едните, и другите - що ще ни топли зимъска (тая, и най-вече следующата), и кач пара ще ни искат за топлото и за светлото ? И двата отбора сте все големи отворковци, та мислим дека мойто питане нема да ви затрудни!

А иначе, не ми е жал за Боко, време беше да получите ритниците, които Комарко хубаво е илюстрирал! За нас самите ми е жал, щото нема по-големи идиоти от всички нас, дето търпиме върхушките на няколко партии, пръкнали се след 1989, да съсипват Мамковината ни харна! И до тоя просешки хал да ни докарат!
31 Май 2018 22:08
Не знам, не знам...
99.99% от нашта преса иска да ни убеди на всяка цена, че ако президент бе РосПле, министър-председател ХриИва, външен - ДанМит, отношенията ни с Русия щяха да бъдат по-добри...
31 Май 2018 22:20
otvrat31 Май 2018 21:52
Натюрел, да те питам, щото явно много си в час. Боцата помоли Путин да му помогне за Западните Балкани. Той обеща ли да удри едно рамо за НАТО и ЕС?

Отврат, явно не си в час, но може да си чул, та да те питам - когато БСП министри прокарваха законодателни инициативи в полза на частни руски компании и наведено докладваха в Москва, обещанията към тях, министрите на БСП мафията, от Путин ли бяха или от олигарсите и в какво се изразяваха ?
31 Май 2018 22:44
когато БСП министри прокарваха законодателни инициативи в полза на частни руски компании и наведено докладваха в Москва
кога това?
31 Май 2018 22:53
В мокрите сънища ..
31 Май 2018 22:54
NATURAL
31 Май 2018 22:20
Отврат, явно не си в час, но може да си чул, та да те питам - когато БСП министри прокарваха законодателни инициативи в полза на частни руски компании и наведено докладваха в Москва, обещанията към тях, министрите на БСП мафията, от Путин ли бяха или от олигарсите и в какво се изразяваха ?

Другарят, който е в час, ще се напъне ли да посочи законодателните инициативи?
Аз се сещам за една БСП-инициатива в енергетиката - многомилиардната далавера с ВЕИ, но пък не се сещам и за една руска компания, която да е намазала от нея.

П.С. И си смени лишчето как Путин е "унизил" Радев. Пети ден се въргаля, откакто го подхвърлиха Готев и Явор Дачков. Поизмърля се
31 Май 2018 23:29
Най-смешното в коментарите е идеята, че фуражката е нещо по-различно от Марешки, неистово драпащ да обуздае русофилството на българското пенсионерство и да го вкара в руслото на собственото си политическо бъдеще.
31 Май 2018 23:36
onzi31 Май 2018 22:44
когато БСП министри прокарваха законодателни инициативи в полза на частни руски компании и наведено докладваха в Москва
кога това?


ето ти последния такъв случай - Натисни тук
Унизителното писмо на Драгомир Стойнев до Милер съм го запазил за спомен, но не ми се търси. Раболепен отче какви промени в закони са подготвени за да помоогнат на Газпром да захленби някое и друго милионче за наша сметка. Всъщност милиончета е само благодарността на щедрите руснаци за услужливостта.
01 Юни 2018 00:38
Колкото и да се напъват феновете му истината е, че Бай Х. го унизиха по най-бруталния начин. Лошото е, че заедно с него унизиха и нас.
01 Юни 2018 00:49
Лошото е, че заедно с него унизиха и нас.

Нооооо, унизени се изживават без нужда тези, които поради липса на собствена физиономия, се отъждествяват с нек'ви комици.
01 Юни 2018 01:37
NATURAL
31 Май 2018 22:20
когато БСП министри прокарваха законодателни инициативи в полза на частни руски компании и наведено докладваха в Москва, обещанията към тях, министрите на БСП мафията, от Путин ли бяха или от олигарсите и в какво се изразяваха ?

Относно наведеното положение ме принуждаваш да цитирам друга част от изказването на нашия премиер, което преди няколко часа ти посочих по друг повод, но явно не си го прочел:
Заедно с пожеланието, премиерът изрази и едно желание: "Българският бизнес да може да прави бизнес в Америка без визи", уточни Борисов.
По думите му, в момента се говори само за американския бизнес у нас. "Толерираме го, дори и когато не е за толериране. Приемаме договори, които дори не ми се четат. Правим всичко, за да толерираме американския бизнес тук", отбеляза министър-председателят.

https://news.bg/politics/pravim-vsichko-za-sasht-obyavi-borisov-pred-amerikanskiya-biznes.html
01 Юни 2018 01:41
Спред мен, на Терзиев му се губи цялостната картинка. Вместо това се е фокусирал върху пародийния образ на премиера. Става като за фейлетон, но издиша като анализ.
Нещата са прости. България не е независима държава . Българският политически елит се назначава (и уволнява) от Козяк. Това не означава точно САЩ. Означава админстрацията на управляващото лоби в САЩ. До преди Тръмп това лоби беше транснационалното финансово лоби, което също управляваше (и още управлява) ЕС. И всичко беше точно.
Да, ама сега Големия Брат почна да насвива платната. Тръмп прави всичко възможно да вкара САЩ в 'блестяща изолация' приблизително по примера на Викторианска Британия.
И Бай Маймун осиротя. Пък и не само той. Всичките му там Меркелици и Макарони.
Кво да прави човека? Ми пробва се с изгряващата звезда на Русия. Вярно, по селски се пробва, ама той така си може.
Не го прави от патриотични подбуди, разбира се. Човека си търси нов куратор, белкем остане на власт.
Като цяло заслужава адмирации. Русия се очертава като едниствения потенциален гарант за териториалната цялост на България. Ердо не си поплюва.
01 Юни 2018 04:04
След двете визитации , се оказа , че болният е неизлечимо болен . Руснаците са заложили на турския кон и сега българските пешки са похарчени . Пълен идиотизъм е да се иска повече .Живота на давещите се е в ръцете на самите давещи се . От два стола ... та в морето . Това е . Даже и евреите не си искат имотите , искат обещетения ! Жалко . Единственото спасение е в хазарта . Васко да е жив и здрав . Залагайте другарки и другари и малки другарчета .
01 Юни 2018 08:08
Срещата не беше унизителна, а самоунизителна. За съжаление Боката не самоунижаваше само себе си, а и България.
Съмнявам се, че подобен разговор с Румен Радев може да се случи: той много добре успя да отговори на патриарх Кирил. /отново - не Путин беше активния в това самобичуване, въпреки че му подаваше бичовете/
Боката се опита да я направи в стил Брежнев-Живков или Боко-Юнкер, а се получи Живков-Горби.
Това за големия-малкия, герез-терез са си особености на банкянските малчугански комплекси и липсата им на самочувствие пред софийските им връстници.
Но Боката никак не постави въпроса за цената на газа, нито за неустойките, които Газпром ще дължи на Булгаргаз, ако спре количествата за Турция през Булгартрансгаз.
Впрочем Турция си изтъргува вече10% намаление и то със задна дата.
01 Юни 2018 08:17
Баце се объркА. Реши да ползва Путин за реклама на постната си пица Хът. А подполковника му обясни че дори Горби е бил вече пенсионер когато заработвал в рекламата.
01 Юни 2018 08:31
То почна още от екскурзията на Радев. Освен заявката на натовския генерал че харесва подполковника от КГБ не стана ясно що е там. Заявената програма бе оценена от недоумяващите домакини с "въпросите не са в компетентността на Президента, пратете премиера", щото явно по-добре от нас познават компетентността на институциите по собствената ни конституция. След което Баце бе принуден да се яви на килимчето, оказа се без домашно и му съкратиха визитата моменталически.
Може да харесваш или не Велика сила, но не и да се ебаваш с нея за вътрешна употреба с идеята че няма да те чуят кви ги дрънкаш в София. Без значение кой постоянен член на СС на ООН или Германия си ползвал в авторекламата си.
01 Юни 2018 08:34
Герез? Тая дума ще да е циганска. Мутро-циганска. Не случайно България е в това състояние.
01 Юни 2018 09:05
Приятно е да се четат материалите на Светослав Терзиев.
Светослав Терзиев


01 Юни 2018 10:44
Терзиев е прекалил с критиката - премиерът се постара, прояви смиреност, поиска прошка, по-добре е отколкото да не беше правил нищо, за което пак щеше да получи критика.
Само не мога да разбра защо колегата NATURAL не харесва Президента.
01 Юни 2018 11:02
Сякаш тренира за среща с Бойко Борисов, чийто дипломатически маниер е да се хвърля да прегръща и целува всеки чужд ръководител, към когото изпитва респект.

Боко прегръща жертвата, за да я обездвижи, а после с целуфка ѝ фкарва съдържащите се ф слюнката Му транквиланти, антикоагуланти и отъпяващи вещества.

Комодският варан праи горе-долу същото.
01 Юни 2018 11:18
"не ни държат гарез"

Ако наистина е използвал тоя кръчмарски израз в разговори на това равнище, тоя нито знае къде се намира, нито защо е там.
01 Юни 2018 11:34
Само не мога да разбра защо колегата NATURAL не харесва Президента.

Може да ти е погрешен извода, може коментарът ми да няма общо с това дали харесвам или не харесвам някого, но въпросът ти включва хипотеза и така, че ще се въздържа да отговоря.
01 Юни 2018 11:38
не мога да разбера защо колегата NATURAL се въздържа да одговаря на въпроси, фключващи хипотеза.
01 Юни 2018 12:15
NATURAL
31 Май 2018 23:36
Унизителното писмо на Драгомир Стойнев до Милер съм го запазил за спомен, но не ми се търси.

Аха-а. Докато си търсиш маншетите със записките, дано не си ги изпрал в суматохата, ще ти припомня, че нито троеустата, нито тези след нея можеха да приемат противоречащи на европейските закони.
ВЕИ-ограбването тоже бе в съответствие. Просто червените крадци ни нахлузиха излишен и абсолютно преждевременен ярем, затова ни излиза през носа. Нямаше и да усетим задълженията си по европейската цел 16% дял на ВЕИ към 2020, ако бяхме почнали изпълнението през 2017, а не през 2007. Там е ключето от бараката, а не в "прегрешения" към еврозаконодателството
01 Юни 2018 13:01
«Мы выучили уроки»: самая послушная страна ЕС извинилась перед Москвой

http://www.russiapost.su/archives/146484
01 Юни 2018 13:33
Не ни държат гарез. Как перевели Путину? Дискурс:

- Спасибо, ВВ, что прошлое не помянули, не то глаз вон.

- Бойка Мефодич, а кто его забудет — тому оба вон!
01 Юни 2018 13:43
Според мен Терзиев е излишно язвителен спрямо ББ. Не че последният не си го е заслужил.
Но е редно да отчетем, че отиването му в Москва бе стъпка в правилна посока.

...не последната, да се надяваме.
01 Юни 2018 13:59
Според мен Терзиев е излишно язвителен спрямо ББ
Е, и той (предполагам) деца и жена храни. Няма да рита срещу ръжена. Редакционна политика... И се харесва на празнуващите на Копринка.
01 Юни 2018 14:02
...не последната, да се надяваме.

ако сега отиде ф манастир, тва ще е още по-голема стъпка ф правилната посока.
01 Юни 2018 14:03
ф женски
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД