:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 331
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Израел обеща да воюва докрай с Хамас

Израел обеща да воюва докрай с радикалното палестинско движение Хамас, предаде Ройтерс. "Като правителство, отговорно за сигурността на нашите съграждани, ние трябва да водим война до горчивия й край, защото поне за момента никой друг няма да го направи", каза пред военното радио заместник-министърът на отбраната Зеев Боим.

Според проучване, публикувано вчера от в. "Йедиот Ахронот", 67% от израелците искат "политиката на убийства" да спре поне временно, за да се даде шанс на палестинския премиер Махмуд Абас да укрепи позициите си. Вестникът определя като безпрецедентно за израелското общество това неодобрение на убийствата.

Държавният секретар на САЩ Колин Пауъл каза във Вашингтон, че САЩ биха искали Израел да прояви сдържаност при ответните си акции срещу палестинците. "Всички бихме искали да бъде проявена сдържаност, като разбираме, че е необходимо да бъде победен тероризмът", каза той.

Пауъл добави, че представители на САЩ са водили "добри преговори" с израелски и палестински лидери в последните дни и че двете страни са заявили готовност да се придържат към "пътната карта" за мир в Близкия изток.
14
743
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
14
 Видими 
14 Юни 2003 01:01
Samo kak zvu4i gor4iviq i krai tolkoz li nqq da im haresva ako svar6i cqlata taa prostotia?
14 Юни 2003 02:08
Световните агенции предадоха днес че 75% от населението на Израел е за прекратяване на боините деиствия, което разбира се се отнася за двете страни/по точно казано 3те/ т.с Израел, тези които представлява Абу Мазен и терористичния Хамас.Тази кървава касапница наникъде не води .жалко е само за невинните човешки жертви, които се трупат с всеки изминат ден.
14 Юни 2003 02:54
Здрасти бе Иона! Все не можем да се засечем да ти честитя регистрацията. Голямо меле е там, а? Нали си спомнаяш че много не и вярвах на тази карта, и какво решение ми се струваше да е с най-големи шансове? Първо, трябва да не е наложено отвън, а да дойде отвътре (или поне така да изглежда), че да не дразни. После трябва да се реши въпроса със заетостта на терористите в други полезни дейности, т.е. някави работни места и пр. - тук без помощ отвън няма да стане. Да не мислят само къде какво да гръмнат, а да си имат нормална работа. Като я нямат, все ще мислят за други ангажименти. Ние като нямахме какво да правим в казармата, фатмака ни караше да бягаме на място, че да не измъдриме някоя поразия - това в кръга на майтапа. После (пак с помощ отвън, но не много явна) трябва да се изградят силови структури в Палестина, които най-после да държат под контрол терористичните организации. В Израел това ще е лесно, защото те нападат с редовна армия, която си има командване което да я контролира. След като се мине през етапа на горните стъпки, може вече по-реално да се надяват всички на някаво решение с положителен краен резултат. Сега май в Палестина всеки си прави каквото му е кеф, а с такива не може да се преговаря, никой нищо не контролира, а само си чеше езика.
14 Юни 2003 05:52
Седалгине здрасти и на теб.Положението е от кофти нагоре и настроението на хората поголовно пада.Тъкмо светне някаква надеждица за оправия и ето ти нов гръм.Помня преди няколко години се разхождахме около морето беше една такава спокоина , ясна, тиха и негореща вечер и не зная защо ми мина мисълта, too good to be true , това е сякъш затишие пред буря.За съжеление се оказва че не сгреших.
14 Юни 2003 07:09
Ами хайде тогава в БГ на море. Не вярвам цените да са по-високи. Като казваш за морето - ама то из цялата страна ли се гърми?
14 Юни 2003 07:44
Взривяват се, където успеят да се промъкнат във вътрешността на страната: в автобуси, пред светофари, в дискотеки, ресторанти, до училища, пазари , търговски центрове накратко където успеят.А иначе е хубава уредена модерна страна, потънала в зеленина и море с пясък не по лош от Златните пясъци и Слънчев бряг.Дано наи сетне настане и малко спокоиствие.
14 Юни 2003 08:53
Израел обеща да воюва докрай с Хамас. Сега остава само да кажат, кога ще е този край, колко години воюват вече.
14 Юни 2003 08:59
Та какво точно искаше да кажеш, Beam rider, че си за или против?За края на Хамас ли си, за края на Израел ли си или за мирно разрешаване ?
14 Юни 2003 14:04
Не съм искал да кажа, че съм за края на Хамас или за края на Израел или за мирно решаване. Аз не съм специалист по въпроса и съм далеч от мястото на събитията, информирам се само по ТВ. На пръв поглед ми прави впечатление, че Израел от доста време води война, а палестинците от доста време се взривяват. От доста време умират и невинни израелци, и невинни палестинци. Ти ми кажи, за какво разрешаване трябва да съм, ако трябва да съм за някакво разрешаване.
14 Юни 2003 21:45
Beam rider, нито ти нито аз сме тези които ще разрешат проблемите, попитах те защото забелязвам твоите понякога доста хапливи забележки, а да не говорим за други много форумци, които като теб получават информаця само от медиите, ние тук обаче за разлика от вас сме в тоя кървав капан и когато изживяваш нещата и мирогледа ти се промения.Става така че за миг от наи ляв ставаш десен екстремист или обратно.И никои in his right mind не може да приеме спокоино жертви от деца и невинни граждани от двете страни, подчертавам невинни а не терористи.Колкото за това че им бутат къщите за "отмъщение", никоя до сега не е бутната населена и обзаведена , така че да се сравнява цената на една съборетина с взривяване на автобус пълен с деца и пенсионери е невероятно, не мислиш ли?
15 Юни 2003 01:06
Браво на израелското правителство."Воюва", та пушек се дига.С темпа с който воюва, ще са му нужни само някакви си стотина години, за да успее частично.Към братята по оръжие на Хамас-ООП, обаче не предприема нищо, въпреки че те са автори на атентатите от последните 2 дни.Нещо повече, надяват се терористите на горепосочената бандитска организация, да се борят с терора.Пред подобна глупост, бледнее дори разрушаването на жилища, принадлежащи на терористи, вместо предоставянето им на израелски заселници.
15 Юни 2003 03:49
Ne moga da se nachudia na nahalstvoto na zaselnicite - kato se navirash v chujda kushta kakvo ochakvash - che shte te turpiat li?
15 Юни 2003 05:29
Нахалния заслениците не са в Тел Авив или Йерусалим или Хаифа и другите градове на Израел, но терористите главно там се гърмят, в чуждата къща.Та какво кажваш по рамо ли да ги тупаме или...?Ти какво ще направиш с хляб и сол ли ще ги приемеш или мамката им до девето коляно ще разгониш?
15 Юни 2003 20:41
Каузата на Израел е справедлива, съчувствам и се възхищавам на тези хора. Само допреди 5-6 години атентатите бяха овладени до 2-3 на година и за времето, когато бях там, нито за миг не съм се чувствал застрашен. Моето спокойствие не беше илюзорно - все пак през цялото време (2 месеца) живях сред общност от евреи и араби, работещи заедно, а аз никога не разбрай кой каква народност е. Доста често в този форум се проявява антисемитизъм - най-вероятно от хора, които през живота си не са разговаряли с евреи. Евреите с нищо не заслужават такива квалификации, защото те самите са толерантен народ. Тези, които са били ТАМ (нямам предвид нелегално), не биха изразили нищо повече от възхищение. Най-страшното в настоящото състояние е, че децата на двата народа привикнаха към ситуацията на непрекъсната опасност и това съсипва това поколение. По всичко изглежда, че колкото повече продължи ситуацията - толкова по-сложно става. Само радикален изход е възможен.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД