:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 364
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Вашингтон аплодира протестите в Иран

Снимка: Ройтерс
САЩ приветстваха антиправителствените демонстрации в Иран и подкрепиха стремежа на иранците да живеят в демокрация и свобода, предаде Ройтерс. "Аплодираме иранския народ, че привлече вниманието върху разрушителната политика на иранското правителство", каза говорителят на Държавния департамент Ричард Баучър.

От три дни страната е свидетел на най-големите вълнения от месеци, констатира Ройтерс. Под възгласи "Смърт на диктаторите" 3000 души обсаждат общежития на техеранския университет и протестират както срещу умерения президент Мохамад Хатами, така и срещу твърдолинейните духовници, които блокират неговите реформи.

Баучър направи следния коментар: "Иранците като другите народи имат правото да определят съдбата си. САЩ напълно подкрепят техния стремеж към свободен живот. Тревожи ни арестуването на протестиращи и очакваме режимът да ги освободи." Миналата година президентът на САЩ Джордж Буш постави Иран в "оста на злото" заедно с Ирак и Северна Корея.
4
475
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
13 Юни 2003 22:59
Много добре.Да се помогне на студентите с оразие от Ирак а така сущо и финансово.Ако иска Буш да спечели да им обещае повисок стандарт и да пусне пропагандната машина непрекуснато.След това с танковете да влезе като освободител и да помогне директно на бунтовниците.
14 Юни 2003 01:34
Хъш, да не си се надрусал случайно? Или не е случайно?
14 Юни 2003 09:04
Навремето студентите свалиха шаха една седмица като той посети България. Лошото стана, че завиха към исляма много яко. Сега може би е ред на нормализацията. Защото това все пак е Персия, съвсем различна страна от арабските. Най-вероятно студентите ще си свършата работата и без американците. Американците не трябва да се мешат (ако вече не са го направили чрез ЦРУ), просто нещата ще се движат сами в посока на тяхните интереси, а в този случай целият свят би имал полза от промяна в Иран. Ето, че обстановката е коренно различна от фиaското Ирак.
15 Юни 2003 21:33
По време на незаконните бомбардировки на суверенна Югославия от Щатите, под прикритието на НАТО един юго-дипломат се провикна мъдро. Сега бомбардират нас и светът мълчи престъпно, на кого ще е следващия ред Господа. И това беше началото, следваха Авганистан, Ирак, Северна Корея се озъби доста на време, сега се прави подготовка на Иран. Технологията е почти еднаква, а светът мълчи уплашено и подло. Днес съсипват един , утре е реда на съседа. Иран мълча подличко по време на интервенцията в Ирак, с надеждата , че на него ще му се размине. Снопчето на Кубрат и неговия съвет как най- лесно се унищожава многоброен "противник" се прилага много успешно. Интересен период от историята на човечеството, времето на нечуваната досега информираност. Войната стана пектакъл за едни и средство за препипитание на милиони.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД