:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 321
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

МВФ спира извънредните разходи от бюджета

Допълнителни разходи от бюджета само за още около 120 млн. лв. ще може да си позволи правителството през тази година според новото споразумение с МВФ. Вчера неговите параметри бяха разгледани на заседание на борда на директорите на фонда. Обсъждането приключи късно снощи и не е ясно дали документът е бил подкрепен без забележки.

Споразумението ще бъде последно за страната ни. По него тя ще получи нови заеми за общо $130-140 млн., но само при проблеми с платежния си баланс.

С МВФ бе договорено тази година допълнителните разходи от бюджета да са само 1% от прогнозния БВП или около 380 млн. лв. В бюджета се очакват по-големи приходи, но фондът настоява те да бъдат спестени, за да приключ годината с нулев бюджетен дефицит. Това е една от мерките за овладяване на високия дефицит по текущата сметка на платежния баланс.

Кабинетът вече реши тази година да се направят допълнителни разходи за 263 млн. лв. От тях 76 млн. лв. се дават на здравното министерство, 100 млн. лв. - на регионалното, 5 млн. лв.- за фонд "Тютюн" и 10 млн. лв.- за фонд "Земеделие". Други 40 млн. лв. отиват в образователното министерство, а по 10 млн. лв.- в БДЖ и в общинските бюджети. На МС пък се отпускат 12 млн. лв., които да се дадат на областните администрации за изграждане на малки обекти с регионално значение.

Правителството нареди на всички първостепенни разпоредители с бюджетни кредити до 30 септември да погасят просрочените задължения и да не допускат възникването на нови до края на 2004 г.
3
466
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
06 Август 2004 22:07
Пак питам : кой управлява Бълагария? Каква "свобода" на действие имат министрите. За тях "рамката" за нас... дървото.
06 Август 2004 22:47
Ауеуееееее

Натиснете тук
06 Август 2004 22:47
ти у некой икономически пуц ли учиш?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД