:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 184
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

София празнува 24 май вяло и с гафове

С гафове в програмата и със слабо присъствие отбеляза вчера София празника на славянските първоучители Кирил и Методий.

Ученици от 20-ина училища се стекоха на традиционната официална церемония пред Народния театър. Повечето от тях не успяха да чуят словото на просветния министър Димитър Димитров, защото микрофонът беше включен тихо. "Има още какво да се желае от образованието в България, но аз съм убеден, че на българските ученици може да се разчита", каза им просветният шеф. Той обеща да говори отново с финансовото министерство и да лобира за навременното изплащане на учителските заплати. Учителите в София не получиха обещаните премии за празника.

След официалната церемония пред театъра учениците се отправиха към паметника на славянските братя.

Чувствително повече представители на управляващите уважиха празника тази година. Венец поднесе и президентът Петър Стоянов. "Позор за ръководителите на България", изкрещя при появяването му пенсионер.

Програмата пред паметника на първоучителите бе изпълнена с гафове. Водещият анонсира, че цветя поднасят от парламентарната група на БСП, докато пред паметника бяха патриарх Максим и представители на Светия синод. По същия начин членовете на академичния съвет на Софийския университет бяха представени за представители на парламентарната група на СДС.

"Ако границите на езика са наистина граници на света, то ние неизлечимо страдаме от клаустрофобия", заяви в словото си по случай празника деканът на Славянския факултет на СУ Валери Стефанов. Според него България била пълна с полуграмотни политици, които използвали лъжезаклинателни думи като демокрация и Европейски съюз.
684
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД