:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 354
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Снимка: Красимир Юскеселиев
Неделино се цепи от Смолян



Сесия на общинския съвет в Неделино ще гласува тази седмица референдум за отделянето на общината от Смолянска област и присъединяването й към Кърджали, съобщиха местни общинари. Над 1700 от общо 6300 жители на Неделино са подкрепили идеята. Всички съветници с изключение на един били готови да гласуват за развода със Смолян. Окончателното решение трябва да вземе президентът Петър Стоянов.





Дете убито в Девин



Труп на ромче е намерен вчера в Девин, съобщиха от РДВР-Смолян. 6-годишният Христо Чавдаров е открит мъртъв на стълбището на строящия се рехабилитационен център в града. Още при първоначалния оглед по тялото са забелязани следи от насилие. По неофициални данни Христо е бил пребит от бой и се е задушил от собствената си кръв. Аутопсията е установила счупване на основата на черепа на момчето.



Иззеха 40 грама хероин при акция



40 грама, или около 480 дози, хероин иззеха при специализирана операция полицаи от сектор "Наркотици", съобщиха от СДВР.

В апартамент на ул. "Екзарх Йосиф" в София е задържан наркодилърът Николай С., 40-годишен, осъждан за кражби и разпространение на наркотици. В жилището на Николай полицаите заварили група наркомани, които се снабдявали от него и препродавали "стоката" на дребно. При обиска от тях са иззети и хапчета екстази.

На Николай С. е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража". Образувано е следствено дело.



Кметът на Кърджали ще работи без заместници



Ще протакам избора на зам.-кметове, макар да ми е тежко да работя сам, заяви кметът на Кърджали Румен Димитров. Месеци наред местните политически централи и общинските съветници отказват да подкрепят номинациите му за поста. Няма да се откажа от своите избраници - Яни Янев от ОКЗНИ и Орхан Бейсим, трикратен кандидат за кмет на Черноочене, категоричен е Димитров.



Разкрит канал за износ на оцетен анхидрид



Канал за износ на оцетен анхидрид е разбит след продължителна полицейска операция, съобщиха от РДВР-Пловдив. Веществото се използва при преработката на хероин.

На 19 май в хладилен камион, паркиран до стопанска постройка край Крумово, Пловдивско, са открити 2 тона от анхидрида. Задържани са собственикът на постройката Ц. М. и още 7 лица, трима от които чуждестранни граждани, уточниха от пловдивската полиция.
 
***
836
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД