:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 160
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Шеф на ДПС се уреди и с два проекта по САПАРД

В справката на аграрното министерство липсват данни за стойността им
Два големи проекта по програма САПАРД е спечелил зам.-областният председател на ДПС в Разград Хамза Чакър, става ясно от сводка на аграрното ведомство. Информация за общата им инвестиционна стойност и субсидиите по тях обаче са спестени.

Както "Сега" писа, Чакър нашумя покрай отстраняването на шефа на фонд "Земеделие" и агенция САПАРД Асен Друмев. Друмев бе отстранен от длъжност от съда заради това, че авансово плати наеми за регионалните звена на Разплащателната агенция, през която ще идват европарите за земеделие у нас. Според прокуратурата това е ощетило държавата с над 1 млн. лв. Двата договора за наем са изготвени през 2005 и 2006 г., като единият от тях е именно с фирмата на Чакър. Тя е отдала помещения за офиси на разплащателна агенция в Разград. Друмев пък е платил наема за 7 години напред.

От списъка с одобрени проекти по САПАРД става ясно, че на 12 септември 2001 г. с подписа си Друмев е одобрил първия проект на Чакър за инвестиции в земеделски стопанства по европрограмата. Проектът е спечелен от фирмата му "Асотекс - Хамза Чакър", която според ДАКСИ се занимава с "отглеждане на зеленчуци, дини, пъпеши и други специфични продукти". По тази мярка на САПАРД например може да се създаде овощна градина, което означава, че проектът може да е за доста голяма сума.

На 2 юли 2003 г. Друмев отново подписва одобрението на проект на Чакър за закупуване на земеделска техника, като бенефициент отново е същата фирма на Чакър. Проектите за земеделска техника също обикновено са за сериозни суми.

От фонд "Земеделие" заявиха, че не могат да кажат общата инвестиционна стойност на всеки един от проектите и субсидията по тях, защото това можело да стане само след разрешение на самата фирма. В. "Сега" направи опити да се свърже с Хамза Чакър по телефона, но от фирмата му никой не отговаряше вчера.

Зам. областният лидер на ДПС се е възползвал максимално от всички възможности, които се предлагат от аграрното ведомство. "Сега" вече писа, че Чакър е и сред активните в замените на частни земи с държавни. Първите му сделки са през 2001 г., следват още две през 2002 г., а последната е от 2005 г. Бизнесменът придобива общо 5679 дка в Кубрат, където е и седалището на фирмата му.
10
2249
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
10
 Видими 
07 Април 2007 00:22
Обръчите все повече стягат нещастната ни страна.
07 Април 2007 01:27
братя, вашият проект по САПАРД го отхвърлиха, така ли?
07 Април 2007 03:44
Това е повече от ясно. Турците вече изкупиха половината земеделски земи в южна България... Въпросът е- докога ще трябва да търпим турските мародери във властта...
Долу правителството с мандат на Доган...

Редактирано от - lente на 07/4/2007 г/ 04:37:28

07 Април 2007 05:37
То отдалече си личи колко умни кадри от ДПС сме си отгледали
07 Април 2007 07:15
Некой, освен наш Амет, да е светнал иликторалните си единици ка се кандидатствува и пичели за тоа САПАРД?
И защо ли дургарите от веснико наблегат на пулитическите пристрастия на печелившия, а не на некви нарушения?
Сигур има защо, а приятели?
Ум царува, ум робува, ум под вола теле тръси.
Весели празници на всички християни!

07 Април 2007 08:11
За какво мислите , че направиха така , че субсидиите за обработваеми земи да се дават за парчета над 10 дка ? Като отговаряте имайте придвид , че 90 % от земите са на малки парченца до 3 дка. Не пропускайте факта , че българина трудно се сдружава . Имам предвид това , че казват от МЗГ - няколко стопани с малки парченца да се сдружат и да си получат субсидията. И знаят , че ще се сдружат ама няма да е в близкото столетие.
Та така се освобождава ресурс за тези с паричките дето купуват земи , па си ги менкат с други за сметка на държавата . Демек , ДЕПЕСАРСКА сделка с обръча.
07 Април 2007 12:54
То пъть Хасаня ви говори истината и само истината!!!!
08 Април 2007 16:06
Posle cat stane gafo, da ima s kogo da se raz4istvat smetki.
AIDE NA KRADENOTO!!!!!!
09 Април 2007 21:40
Некой умен българин членуващ в клуб по интереси го е уредил, както уредиха и оня двойния агент Доганя с обръчи!Иначе -решетки! t
09 Април 2007 21:49
Така ще бъде и за напред. Читаците ще печелят проекти и не само проекти. Та те превземат всеки един сектор от икономиката ни и нашите плашипутарници ослепели от алчност явно не се усещат. Ние обаче също не се усещаме, че всичко това зависи и от нас българите които изпаднахме в меланхолия и оставяме на читаците и мангалите да ни избират управниците.
Хак ни е.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД