:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 266
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Етем чисти резерва от забрадки и лекарства

За преподреждането на агенцията не е необходима промяна в закона
Снимка: Юлиян Савчев
Премиерът Сергей Станишев е един от първите, които разбраха, че министърът на бедствията Емел Етем е внесла предложение за прочистването на държавния резерв.
До няколко дни правителството ще вземе решение за разчистване на държавния резерв от ненужните номенклатури, които задръстват складовете му, съобщи вицепремиерът Емел Етем. Става дума за излезли отдавна от употреба резервни части - например за самолети МИГ-15 отпреди 40-50 г., части за танкове Т-34 от Втората световна война, които вече са във военните музеи, бръснарски принадлежности от Първата световна, лекарства от 60-те години, 1 200 000 жетварски забрадки и пр.

Етем обясни, че преподреждането на резерва не изисква промяна в закона, а само одобрението на кабинета. Списъците с ненужните предмети вече са подготвени и в четвъртък ще бъдат внесени за одобрение.

Преди време, когато бе уволнен бившият шеф на резерва Димитър Димитров, Етем го упрекна, че не е освободил складовете от непотребните запаси, включително и 1500 забрадки. Димитров обаче обясни, че това не може да стане без промяна в закона, и допълни, че е готов с актуализираните номенклатурни списъци, които още през лятото на 2006-а трябваше да бъдат внесени в МС.

"Жетварските забрадки можем да си ги раздадем за лятото, сега са модерни кърпите за глава", пошегува се Етем вчера. Тя обаче не уточни каква част от капацитета на складовете ще бъде освободена. Досега всяка година хазната плащаше по 10 млн. лв. на външни съхранители. Според закона държавните резерви са предназначени за задоволяване потребностите на националното стопанство и населението при кризи, война, военно или извънредно положение. Военновременните запаси пък са материални ресурси, определени с номенклатурен списък и предназначени да осигурят по време на война или обявено военно положение производството на спецпродукция за потребностите на въоръжените сили. Кабинетът решава за какъв период се поддържат такива запаси.

При освобождаването на горива, хранителни продукти, лекарства или болнично-домакинско имущество от складовете на резерва те трябва да бъдат продадени на търг, ако това е възможно, или унищожени, ако са опасни за здравето на хората. За унищожаването им обаче също са нужни средства.

----

БРАК

Съвсем скоро Емел Етем ще се заеме и с разчистването на складовете на Гражданска защита от ненужни технически средства и остарели запаси. "В складовете се съхраняват редица неща, които са от времето, когато ГЗ беше в системата на министерството на отбраната, без да ги ползва сега", мотивира се вицепремиерът. Част от старата и непотребна техника ще бъде бракувана. За друга пък министерството на бедствията ще обяви търгове. Целта е ГЗ да освободи място за новата модерна техника, която Етем усилено купува за спасителите от Гражданска защита.
42
3359
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
42
 Видими 
07 Април 2007 00:57
Абе тия забрадки не подлежат ли на подновяване на определен срок? Д ане се чудим защо не са ги премахнали от резервата...
07 Април 2007 00:59
"...сега са модерни кърпите за глава", пошегува се Етем..."


В коя държава? На изток от Босфора са си били винаги шик.
07 Април 2007 01:18
"Жетварските забрадки можем да си ги раздадем за лятото, сега са модерни кърпите за глава", пошегува се Етем вчера.


Броят на циганските шалвари в държавния резерв е дълбоко пазена тайна. Те са скритото ни оръжие по време на война, затова Етем е изхвърлила частите за танкове и самолети. А "жътварските забрадки" - звучи прекалено комунистическо.
07 Април 2007 02:52
Ептен Серсем се е заела да източи резерва. какво ще стане после със парите от разпродажбата.
07 Април 2007 03:19
Tака е, фереджетата и фесовете са по важни за момента...
Гаврата на турските менлети във властта няма край. Напротив, кучетата на Анкара стават все по- агресивни и нагли.
Избори до дупка...
07 Април 2007 03:24
Нямаше ли едно време едни триъгълни кърпи дето се бандажират потрошени кости ?
Ако ги е збъркала с жетварски забрадки - смях.
От колко време е министърка и какви са тия лекарства от 60-те години.
Все забрадки им се привиждат.
07 Април 2007 05:29
То като си държавно отговорен кадър решаваш държавно отговорни дела - шамии или жетварски кърпи да има в резерва...
07 Април 2007 07:01
За вас празници нема ли, бре аркадаши, та па с гуспужа Етем-Тошкова сте се заяли?
Както и да е...я ви пожелавам на всички ви весело празнуване!
07 Април 2007 08:17
ТОВА Е ПАРОЛА-СИГНАЛ ДО ОБРЪЧА ОТ ФИРМИ , ЧЕ ЗАПОЧВА ПОРЕДНОТО ИЗТОЧВАНЕ НА ДЪРЖАВНИЯ РЕЗЕРВ. ДА СЕ НАРЕЖДАТ В ОБРЪЧ ОКОЛО РЕЗЕРВА И ДА СИ ПРИГОТВЯТ ГОЛЕМИТЕ ЛЪЖИЦИ.
07 Април 2007 09:52
А какво стана с държавните складове, та сега 10 млн лева годишно се дават за съхранение във "външни" складове ? Вероятно същото, което стана с държавните силози преди години, а след това беше инспирирана "зърнената криза". Или с местата за съхранение на претролни продукти, след което се оказа, че на книга бензин и газьол има, а на практика няма и нощем едно и също количество го превозваха от склад в склад за да заблудят проверяващите.(Май със знанието на самите проверяващи, които много държаха да се самозаблудат.) Или пък същото, което стана с детските градини и ясли в София, пък сега се оказва, че недостигат няколко хиляди места за да бъдат настанени дечицата...
07 Април 2007 10:03
Опасявам се , че АЛТЪНГОГО е прав...
07 Април 2007 10:04
Добра идея да се разчистят ненужните номенклатури не само от резерва, но и от министерствата.
А надписът Civil Protection, който носи този болкан супамен от снимката, кърти мивки!
07 Април 2007 11:15
Когато карах ЗАПОРОЖЕЦа , в аптечката имаше такава "жетварска забрадка " . тая патка министърката не прави ли разлика между забрадка и бандажна кърпа да поддържане не счупена ръка !!!!ъ .... помакинята само забрадки и се привиждат --и 100 години да живее в софия --- се е тая !!!
07 Април 2007 11:21
Всяка патка - със забрадка!
07 Април 2007 11:40
Доган да вземе забрадките и да ги раздаде на метресите си, стига им е прал долните гащи.
07 Април 2007 12:08
Анкара натиска за внос на работници
В. "СТАНДАРТ"-07.04.2007
СОФИЯ. За внос на едро на турски работници в България настоява Анкара. Турският социален министър Мурат Башесгиоглу се срещна с Емилия Масларова вчера, за да издейства по-лесно даване на трудови визи за сънародниците си. Настояваше да се дават "блокови разрешения" за работа на турци у нас, разказа един от присъствалите на срещата. Това означава да се даде право на турските фирми у нас да назначават само турски работници. И ако в един завод има 500 работни места, шефът да назначи на всички тях чужденци.
Министър Масларова е отказала категорично. Тя е обяснила, че разрешенията за работа у нас ще останат индивидуални, а не групови. Досега работодатели са поискали трудови визи за 215 турски граждани. Само за 4 от тях им е отказано. Въпреки това високопоставени турски представители многократно са лобирали за блокови разрешения. Причината е, че турските фирми искат да назначават само свои сънародници...
07 Април 2007 12:50
След жетварските забрадки идва ред на овчарските геги. Каруците вече нарязахме...
07 Април 2007 13:00
Целта е ГЗ да освободи място за новата модерна техника, която Етем усилено купува за спасителите от Гражданска защита...
07 Април 2007 14:08
тоя като para лелито само търси манипулирани лоши новини за Турция
а като види някоя положителна новина което много рядко се случва а тези медии като многото тука са прай че не я видял и какво общо има новината в СТАНДАРТ с забрадки и лекарства то всичките турските фирми са пишман че са си вложили парите тука като видяха какъв калпъф народ свикнал да носи само мантички и затова искат да назначават само турски работници
07 Април 2007 14:33
Ага,

Колко време ще ти отнеме да се издигнеш до БЕЙ?
07 Април 2007 18:33
Изглежда, че с политическите назначения на шефове на Държавния резерв се е достигнало до абсурдния резултат резервът да прилича на склад за магазини "second hand". А това навежда на мисълта, че зареждането на ДР е въпрос на уреждане на "кръгови" фирми за отърване от застояли стоки. Сега явно трябва да се пласират и други такива и няма достатъчно място, та е подета инициатива за подмяна на едни боклуци с други.
07 Април 2007 21:46
rorik
Нямаше ли едно време едни триъгълни кърпи дето се бандажират потрошени кости ?
Ако ги е збъркала с жетварски забрадки - смях.
От колко време е министърка и какви са тия лекарства от 60-те години.
Все забрадки им се привиждат.
Имаше. Чист памук. Стерилизирани. В запоени цинкови кутии. По три в ИПП на боец. Доказано по-ефикасни от бинт+марля.
Лекарствата от шейсетте години са минерални антисептици, дето могат и хиляда години да изкарат (йод на кристали, например).
07 Април 2007 21:50
Агата,
Ти да не си братчед на hubavo momce ama ne turce?
07 Април 2007 21:55
Забравих - снимката на подчинените на Снахата кърти мифки! Те ша работят само в околностите на американските бази ли? Дан'ги гръмнат по случайност?
07 Април 2007 23:24
paragraph39 И това ще стане, и то е само въпрос на време, на малко време, помни ми думата. След като се обадят отгоре, остава да се реши как по най- мазен начин да се представи решението. Поне един въпрос е трайно решен, джамии се построиха в изобилие и проблеми по духовния живот няма да има . Един Сидеров и Атака нищо няма да направят. То едни говорители от минаретата не успяхме да махнем, та ще спрем наплива от южната ни съседка.

07 Април 2007 23:30
Брех , тука все компетентни се събрали, хайлязина Кирлияк, старата плоча ПараграфОН, вие двамцата да не работите у гъз папира бре юнаци?
08 Април 2007 00:06
Е-ее, най после да има и компетентни. Тогава не обиждай, а дай своето мнение.

08 Април 2007 01:40
Кириак Стефчоолу,
Така е...
Интересно с какво ще ги заменят и с каква трайност - вероятно 1-2 години и пак търгове, поръчки...
08 Април 2007 11:15
Относно наемането на турски работници, що не си направят фирмите в южната част на Турция и да си наемат кюрди....)
08 Април 2007 11:19
Държавният резерв и неговото обновяване не e работа на форумните "философи".Локумите и глупостите ви немогат да ви помогнат да проумеете едно, всяка стока си има трайност, след изтичане на която, тя става негодна, а такъв резерв е вехтошарство, щом трябва , ще се подменя.
08 Април 2007 12:46
Boz,
Бозаеш ли от Етем и ДПС, че ги защитаваш.
08 Април 2007 12:48
Навремето "бозах" от мама , да ми е жива и здрава.Другото сам си го праим брато.Ама ме и дразнят "дървените философи".Ти от тях ли си?
08 Април 2007 13:14
Прави ми впечатление, че щом се спомене във вестника нещо за ДПС, Турция или за някой(я) с мюсюлманско име и във форума незабавно се появават "новаци".
08 Април 2007 13:15
Впечатлително!!!
08 Април 2007 13:37
BOZ от Бозкурт ли идва.
08 Април 2007 19:17
Идва от бозайник, като теб, като мен, без Грамофона, той е просто предмет.
08 Април 2007 20:10
BOZ,
Да не би да идва от нещо като радиостанция "Свободен Анадол": Натиснете тук
08 Април 2007 20:15
Да не би bot да е bot-нал Пактурчин и сега вахтата е поел Боз. Или може би зад единият и другият ник се крие едно и също лице.
09 Април 2007 06:51
Леле-е, колко много хора от форума работели в държавния резерв! Ей, да не забравите да свирнете, когато започнат да изхвърлят “триъгълни кърпи дето се бандажират потрошени кости, по три в запоени цинкови кутии”! Няма да е зле да си вземем по една в колата за следващите хиляда години...
09 Април 2007 18:38
По 1 лев да ги продаде пак в джоба и ще влязат 1200 000 лв.( а така наречените кърпи не са модерни , тази госпожа не гледа ли списания докато лети до Брюксел всяка седмица)
09 Април 2007 18:45
........a няма да се учудя ако въпросните зъбратки са партенки........
09 Април 2007 21:32
Тези забрадки ги получихме от Турция като разплащане по Ангорския договор 70-те години в комплект с паламарки и сърпове, когато турците си купиха комбаини и тези неща станаха излишни! Сърповете в СССР, забрадките в резерва за превързочен материал, а паламарките в казармата t

Редактирано от - tupakmango на 09/4/2007 г/ 22:13:40

Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД