:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 222
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Скандален бизнес възкръсва покрай евтините полети

Собственикът на "Изифлай" пак продава самолетни билети, но под ново име
Покрай нашествието на евтини авиопревозвачи на нашия пазар е на път да възкръсне и бизнесът на скандално известен човек, чиито фирми досега измамиха доста хора. Матиас Поранске, собственик на скандално известната "Изифлай" и на "София Ер Лайнс", е почнал да продава билети под името Fly Mondo за маршрута София-Берлин, които струват 97.30 евро отиване и връщане с всички включени такси, съобщи сайтът Investor.bg.

Срещу Поранске у нас се води следствие заради многото жалби на хора, които си купиха билети за "Изифлай" и не можаха да ги използват. Тази "авиокомпания" направи миналата година само един полет Пловдив-Берлин и спря да работи. През 2001 г. Поранске като собственик на "София Ер Лайнс" твърдеше, че ще организира суперевтини полети до много световни столици.

Този път Порански е използвал за уловка започналите наскоро полети на нискобюджетната немска "Джърмануингс", които обаче са до Кьолн. Той е сключил договор, с който наема от "Джърмануингс" самолет и започва да извършва с него чартърни полети всеки петък. Самолетът ще излита от Берлин в 22.30 ч., ще каца в София в 1.55 часа през нощта и ще излита обратно за Берлин в 2.40 часа, за да пристигне там призори в 4 часа.

Сайтът на Fly Mondo е направен така, че като цветове, визия и интерфейс да наподобява този на "Джърмануингс". На началната му страница има снимка на самолет с логото на немската компания. Сайтът обаче е правен в България и въпреки приликата няма линк между него и сайта на "Джърмануингс". На сайта на Поранске има отправка към документ, според който берлинското летище "Шьонефелд" е сключило договор с "Джърмануингс" за чартърни полети. Има и съобщение, според което Fly Mondo ще почне да продава билети за полети на "Джърмануингс" до Кьолн от 21 юни.

Според Investor.bg от фирмата майка на "Джърмануингс" са коментирали, че взаимоотношенията им с Поранске се изчерпват с договора за наемане на самолет от тях и са изразили учудване, че срещу него се води следствие в България. По принцип такива договори са ежедневие в авиацията. "Изифлай" например бе наела самолети от "Хемус Ер". Не се знае какво мислят в "Джърмануингс" за намерението на Поранске да продава билети за техни полети. Компанията няма представителство у нас, а вчера в Германия бе неработен ден.

От летище София коментираха, че всяка фирма може да сключи договор с тях за чартърен полет, но за 18 май 2007 г. не са получавали заявка за чартърен полет до Берлин. Не е проблем обаче това да се направи няколко дни преди самия полет.
12
4452
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
12
 Видими 
07 Април 2007 01:05
А, що народ ме псува тук дето съм защитавал BG монополиста...
07 Април 2007 01:17
Не знам, но имайки впредвид как ни доят нашите управници, немецо си е казал:Я чакай да ги пооскубя и аз тия... Ама много сме търпелив народ!!!!

07 Април 2007 04:39
Така и не ми стана ясно от статията, кое е скандалното и лети ли тази компания или не ?
07 Април 2007 12:07
Ole-le,
скандалното , батко, е че същият този "инвеститор" е разследван за измама на близо 2000 балъци, един от които съм и аз. Доверихме се на предприемачеството, частната инициатива, която стопанисва по-добре от гнусния държавен монопол и се набълбукахме с манги за полети, които така е не се осъществиха. С пъвия и единствен полет си е взел мангите в кеш от предплатени билети и яко дим. Ще си видим парите обратно на кукуво лято. И същия този пак играе в България- що не, нали Белене не функционира за такива като него, демокрация е сега - и кво като го съдят....Прави са били навремето през комунизма тия от ДС - за такива като него без много церемонии комплект раирани дрехи.
07 Април 2007 12:27
http://www.flymondo.com/
И на мен това флаймондо ми се видя фалшиво и даже предупредих във форума, че няма нищо общо с Germanwings
http://www.germanwings.com/index.de.shtml
но ако човекът е взел под наем самолет - защо да не хвърчи.
Въпреки това ВНИМАНИЕ! Такива полети на GermanWings няма.
За момента най-доброто си остава ХемусЕър, с изгорелите лампи в тоалетната. Ща хочеш! Бугарска!

А пък в "държави" като България балъците имат на разположение право на глас в избрани форуми - като в СЕГА например. И могат да си поплачат и за Сталин и за Балкан, и за държавния монопол. В други държави въпросният Срански ще си помисли дали да тръгне на риболов, защото много бързо ще го окаушат, а и няма как някой да остане неприбран или неизлетял. Но това вече е съвсем друг въпрос. Друга тема. Поне водата е хубава в София! И големи чаши има.

Редактирано от - Nickolas на 07/4/2007 г/ 13:00:58

07 Април 2007 13:15
Nickolas,
ти не бери грижа за България. Гледай да не закъснееш да разнасяш пиците, зареждаш магазините или въртиш геврека. Добре , че такива келемета като теб утекоха от странат. Българите сами ще се изправят, а ти слугувай със здраве, комплексирано имигрантче.
07 Април 2007 20:57
Любезни, от българския ти език излезе, че живееш в чужбина или че аз съм ти дошъл да ти живея в България, пък ти не искаш. Явно не си отварял скоро речника на Сава Чукалов. Питай някого, който знае тънкостите.
09 Април 2007 12:16
Универсалния, прав е тоя дето се опитваш да го плюеш. Впрочем не разбрах с какво те е ядосал, ама нейсе.
Ако ти си стоиш в България, за тебе той е Е-мигрант. А ако дойде при мене, той ще е И-мигрант! Тъй че уточни се, ти самия къде си и къде искаш да бъдеш!?
09 Април 2007 18:25
Пиво,
българин, българин искам да бъда, а не Киряк Стефчов. Що се отнася до правописа на е/имигрант - в печата и в провоговорния е прието да се ползва свободно "е" или "и" - справка българската преса, учебни помагала и прочие. А не архива на дядо ми.Всяко аналогия към инигилизкия е безпочвена в случая.
09 Април 2007 20:15
Любезни, ами виж тогава в Милев/Братков/Николов, ако нямаш Сава Чукалов. В сряда вече са отворени библиотеките. А българската преса е еталон за българския език, колкото ти си еталон за българин. Те му говорят, той все едно си знае. Ксилокефал.
09 Април 2007 22:14
Абе, имигрантче полирано,
не ми цитирай източници, а слез на земята в реалния живот. Българската преса и книги са български, част от реалното консумирано ежедневие на българина- днес и сега, а не на измисления ти комплексиран свят, в който живееш. Не се списват от кретени или полирани мозъци, а от хора достатъчно образовани.За политически пристрастия техни не говорим.Анадънму?
10 Април 2007 00:11
Истна, истина, драги, ама за целта трябва да знаеш да четеш, а и да разбираш за какво става дума. А на тебе май точно това и е недостатъка - точно анадънмуто, че ти е в йок, освен старческата закостенялост. Ама живей. Не си интересен.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД