:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 191
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Премиерска схватка за обществения съвет на МВР

Снимка: Велислав Николов
Нова схватка между бивш и настоящ премиер заради ръководството на МВР се заформи вчера в парламента.

Иван Костов и Сергей Станишев размениха остри думи по време на парламентарния контрол, когато Костов попита дали Станишев ще поиска МВР шефът Румен Петков да отмени заповедта си за Обществения съвет. В него влизат бивши разузнавачи и шефове в МВР.

Станишев защити съвета като експертен. Според него опитът на бивши кадри трябва да се използва. Отбеляза и че те няма да имат достъп до оперативна информация. Повтори и казаното пред "Сега", че към МВР трябва да има и Обществен съвет, в който да влязат видни обществени фигури и неправителствени организации.

Премиерът обвини Костов, че при неговото управление службите са обслужвали вътрешнопартийна проблематика. В отговор лидерът на ДСБ обяви, че Станишев поема политическата отговорност за създаването на съвета, в който "участват бивши служители на ДС". И му предостави обвинителния акт на военна прокуратура срещу члена на съвета о. з. ген. Бриго Аспарухов. Делото за унищоженото досие на агент "Румянцев" - Атанас Тилев, бе прекратено от прокуратурата при внесен в съда обвинителен акт, но Аспарухов стана депутат в 39-ото НС. След напускането му на парламента то не бе възобновено и Аспарухов се закани да съди Костов, че го нарича обвиняем.

Заради атаките на ДСБ към съвета преди ден вътрешният министър се закани службите да проверят сделки, сключени при Костов. И поясни, че становищата на НСС за участниците в приватизацията невинаги били зачитани. Според запознати първата разработка, която ще бъде огласена, е за авикомпания "Балкан".
23
1005
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
23
 Видими 
01 Октомври 2005 01:07
Реставрацията на репресивнят апарат на ДС е очевидна!
Костов е прав!
Комунизъма настъпва в наи грозната си и развратна форма!
Станишев е отвратителен лицемер!
01 Октомври 2005 02:04
Добре, че във Florida има само един идиот!
01 Октомври 2005 02:12
И този идиот се казва Veselyaka.
01 Октомври 2005 02:51
Премиерът Станишев защити съвета като експертен. Според него опитът на бивши кадри трябва да се използва!!! Чудно защо ли в нито една страна членка на ЕС няма тъкъв обществен съвет към МВР!!!Току що прегледах информацията която поисках от Европол-Еропейската Полиция и там ми се докладва за нито един тъкъв Обществен Съвет на обществени начала в МВР на страните членки от ЕС!!!оЩЕ ПОВЕЧЕ ЧЕ В НЕГО БЪКА ОТ СЛУЖИТИЛИ НА ДС накоито официялно е забранен достъпа със закон на клафисцирана информация както и встуктурите на НАТО така и структурите на ЕС!!!Даже някои представители на Еропейските институций направо се подсмихват под мустак за това нещо за този Обществен Съвет към МВР!!!Явно Станишев си няма на представа в каква ситуация поставя България пред нашите партньори от ЕС с тази позиция към която се придържа и с тези необмислени ходеве където върши в България с които реално забавя членството на България в ЕС на1 януари 2007 година!!!
01 Октомври 2005 03:36
Бивши разузнавачи и шефове от МВР от различни цветове на едно място – бр-р-р! Треска ги тресе бивши управляващи – особено като се сетят какви задачи са възлагали и какви неща са потуляни по тяхно нареждане...
01 Октомври 2005 03:43
"Заради атаките на ДСБ към съвета преди ден вътрешният министър се закани службите да проверят сделки, сключени при Костов. И поясни, че становищата на НСС за участниците в приватизацията невинаги били зачитани. Според запознати първата разработка, която ще бъде огласена, е за авикомпания "Балкан"."

И Станишеф има наглоста след поредица нагли мракобесни заплахи на вътрешният му министър срещу журналисти и политическите му опоненти да твърди че по времето на Костов МВР било използвано за партийни цели!!!!

Ч-Е-Р-В-Е-Н-И БО-КЛУ-ЦИ!
Ч-Е-Р-В-Е-Н-И БО-КЛУ-ЦИ!
Ч-Е-Р-В-Е-Н-И БО-КЛУ-ЦИ!
Ч-Е-Р-В-Е-Н-И БО-КЛУ-ЦИ!
Ч-Е-Р-В-Е-Н-И БО-КЛУ-ЦИ!
01 Октомври 2005 06:18
МАЗНИ ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ, ВЪН ОТ ПАРЛАМЕНТА, ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ!
01 Октомври 2005 06:46
Да живеят всички ДС-та по всички .......... Белене..........
01 Октомври 2005 06:46
Не им стигат пенсите и затова турсат парт таим работа като стареишини в мвр.Какво па чак толкова требва да помагат на чингетата?Ако немогат да се справат с работата си да станат портиери или охрана на складове и да се назначат млади кадри професйоналисти.Чудат се каде да натаманат народните средства.
01 Октомври 2005 07:46
Костов се пеняви, щото не може да сложи своите ДС-ари в тоз Съвет.
01 Октомври 2005 07:53
Старши, требе да потропкаш още малко с ботушки, както Дядо Мраз. На Костов не му требва да влиза точно в тая мъгла..... Той само требва да ги бъзика от време на време и да дразни турците, щот не ядяли свинско....... искам да кажа не е във влизането идеята.
01 Октомври 2005 08:47
Косто няма ли си друга работа, ами се занимава с дивотийки?! Сетила се Мара да се побара Що не вземе да обвини МВР и за световната конспирация и кражба на мляко от бебета?
01 Октомври 2005 11:11
Отбеляза и че те няма да имат достъп до оперативна информация. Та за какво им е? Все едно "капите" на сицилианската мафия да искат да им се обясни що е това вендета.
01 Октомври 2005 14:13
С това "управление" ще видим Европа през крив макарон...Прост народ - слаба държава!!!!
01 Октомври 2005 15:44
Перфектен ход на министъра. Това е единствения начин тези хора да ги държиш близо до себе си, да ги контролираш и получаваш информация за престъпния свят. Лошото е, че тази информация не изнася на Костов - защо ли. А той знае разработката - Недосегаемия. И министър Петков я знае. Точно Костов мачкаше един млад кмет тогава, само защото не е син и е непокорен - а покрай това страдаха още хиляди хора. Костов знае и друго - че Петков не забравя...Освен това не министъра, не обществения му съвет, а Костов и неговите съветници грабиха и крадоха България както и турчин не го е правил. Е, сега явно ще плащат. Давай Румене...България го заслужава!!!
01 Октомври 2005 18:29
Руменовците са "ТАМ" не да дават а да ВЗИМАТ....
01 Октомври 2005 18:41
Много фронтове си отвори този човек (Костов) - в ляво, дясно, център. И май си и повярва, че е единствен и неповторим в политиката.
02 Октомври 2005 00:35
Черният Ваньо се взема много на сериозно.Той действително си повярва , че сме забравили золумите на управлението му, след като една година се кри и мълча като мишка!
02 Октомври 2005 02:13
В цялата тази пляка само Жан не е изплувал да ни напъти, дано да се яви за да прокопсаме съвсем!!!! Време е да си сменяме паспортите, защото пак са тук и май не са си ходили
02 Октомври 2005 02:35
Tazi darjava zatava vse-poveche i poveche!!!
Daite predlojenia za izhoda ot tova tresavishte!
Kostov se osra! Caria sashto! Stanishev e na pat da vmirishe Balkanskia poluostrov i dori polovin Evropa!
...20g. sroih socializam, sega triabva da stroia kapitalizam! PISNA MI OT STROEJI!
Zatova izcheznah ot BG! Otidoh na neshto veche postroeno, zashtoto jivota e samo edin....
02 Октомври 2005 09:49
Костов е силно уплашен, затова се фукняви и се изказва по всеки повод или без повод. Добро няма да види този злобар, много грехове има, особено срещу българите и България.
02 Октомври 2005 11:41
Червени боклуци, нямате право да говорите за Костов! Гледайте си рокерчето и генералите от ДС - негови съветници. Но знайте, че има видов ден! Нищо не е забравено и никой не е забравен. Нищо, че изпълнихте повелята на Тато и се снишихте, когато трябваше да Ви се потърси сметка за откраднатите и укрити милиони държавни средства, които сега успешно "връщате " в икономиката чрез вашите червени олигарси! Поредната голямя лъжа беше за социалното управление и на което се вече се виждат първите плодове... И първият шамар ще получите в София от ДСБ! Не от Костов!!!!!
02 Октомври 2005 23:00
Че кой друг ако не червената паплач ще реставрира старата тошовска ДС. Те имат моралното задължение за това към кадрите на ДС, останали без работа през синият период на липса на комунистически идеи.
Сигурен съм и че ще възкресят и старите си "структури" - ДЕСКРИМ на 4 километър.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД