:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 255
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

И Петков иска детекторът на лъжата за доказателство в съда

Прокуратурата с нови идеи за борба с корупцията
Снимка: Велислав Николов
Министърът на вътрешните работи Румен Петков лансира добре познатата идея за борба с престъпността - изследването с детектор на лъжата да служи като доказателство в съда. Петков лансира намерението си за промяна в нормативната уредба, след като посланикът на САЩ у нас Джон Байърли дари на МВР модерен полиграф.

Идеята тестовете с детектора да важат и в съда вече бе лансирана от бившия главен секретар на МВР ген. Бойко Борисов, но съдиите възроптаха, че този вид изследване може да е само косвено доказателство за нечия вина или невинност. Службите ни на няколко пъти правиха и грешки, доверявайки се само на този тест. За разлика от САЩ нито една страна от Евросъюза не признава детектор на лъжата за "аргумент" в съда.

"Използването на детектора няма да бъде възможно, без да се обърне внимание на това, което се прави в НПК. Ще искам промени в нормативната уредба", обяви Петков. В момента се приема новият кодекс, в който сред доказателствата за съд не фигурира тестът с детектора.

Според министър Петков дарението на САЩ е оценка на работата на МВР в борбата с организираната престъпност, която от своя страна иска хаос и работи по свои закони. Затова той го приема като задължение министерството да продължи успешно работа.

Уредът ще бъде в института по психология. Това е ключово звено, което трябва да бъде развивано, за да е по-ефективна работата на полицията, смята Петков.

След Петков и прокуратурата обяви готовност с нови мерки за борба с организираната престъпност и корупцията. Във вторник лично главният прокурор Никола Филчев ще запознае с мерките депутатите от парламентарната комисия за борба с корупцията, съобщиха от пресслужбата му.

Според държавното обвинение трябва да се променят законите за приватизацията и следприватизационния контрол, за концесиите, за обществените поръчки, за общинската собственост и за държавната собственост.

Мерките са готвени под контрола на висшите прокурори Георги Кювлиев и Красимира Котева. Кювлиев не бе открит за коментар, а Котева отказа. Шефът на парламентарната антикорупционна комисия Бойко Великов още не се бе запознал с предложенията.

В началото на юли миналата година от ВКП настояха депутатите да променят законите така, че да се ограничи корупцията сред кметовете. И пак пратиха писмо до антикорупционната комисия в парламента. Призивът на прокуратурата тогава остана без резултат.

---НАКАЗАНИЯ

Процедурата за дисциплинарни наказания на магистратите трябва да бъде опростена и съкратена. Тази идея за пореден път припомни вчера зам. главният прокурор Христо Манчев. Според него прекият ръководител на магистрата, а не, както сега, ВСС трябва да налага по-леките наказания - забележка и порицание, и да влияе върху заплатата на провинилия се. Вчера бе представен българо-испански туининг проект за укрепване капацитета на ВСС, за който са предвидени 1,2 млн. евро от ФАР и още 80 000 евро от България.
27
1264
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
27
 Видими 
01 Октомври 2005 02:33
Министърът на вътрешните работи Румен Петков лансира добре познатата идея за борба с престъпността - изследването с детектор на лъжата да служи като доказателство в съда-ТОЗИ МИНИСТЪР ЯВНО ОПИТВА СЪС ПЪЛНА СИЛА ДА СПЪВА ЧЛЕНСТВОТО НА БЪЛГАРИЯ В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ ПРЕЗ 1ЯНУАРИ 2007 ГОДИНА !!!Със неговите действия досега и гафове с пълна сила върви срещу Европейските норми на закондателство гласувани и приети от Европейския Парламент!!!Румен Петков много добре познава тези норми и закони но чудно ли защо постояно върви срещу тях и лансира неща които не са приети в ЕС!!!Ето затова ако наистина иска България да стане членка на 1 януари 2007 година трябва да се придържа към нормите от ЕС!!!Вие сами си направете извода защо някой министри вървят и пречат на присъденяването на България към ЕС!!!
01 Октомври 2005 02:36
Интересно ще е ако се пробва първи, какво ще изкочи за аферата с Кайлъка или за ония ключове, дето ги прибра от полицейската кола...
01 Октомври 2005 03:44
де хикс де те де истина де тектор де юре де факто
01 Октомври 2005 03:57
Тоя продължава да дава най-доброто от себе си.
Считам че въпреки достойната конкуренция на Масларова, Овчаров, Петканов, Данаилов, Тошкова и не изключвайки самият Дмитриевич, Румен Петков просто няма как да не грабне титлата топидиот на правителството.
01 Октомври 2005 06:53
Първи на този детектор на лъжата требе да мине Министър Петков, а защо не и целото Правителство. Да ги попитат за всички грехове, в които ги обвиняват из пресата, за да преценим качествата на детектора...
01 Октомври 2005 09:27
Тов вече е тъпотия...
чудно ми е Параграфа как се отнася към пдобни "екстри" в съдопроизвството
01 Октомври 2005 09:30
Д'еба и плйенския селянин д'еба.
Че се насере от зор дет са му дали толкоз власт.
Сега па нови 20-се с детектора на лъжата, посерко комунистически
01 Октомври 2005 09:39
Тоз криминален тип да не надига ногу , че първи той ще улети у панделата ако го подложат на тест.
01 Октомври 2005 10:42
Поредната простотия. Или министъра е куха лейка (по-малко вероятно), или има чугунени глави около него, които го подвеждат (по-вероятно).
01 Октомври 2005 10:43
"Детектора на лъжата" лъже!Затова не се приема в съдебната практика на цивилизованите държави.Но комунягата Петков ще го използва за изнудване и манипулиране.Така както ще използва "съвета" и "агентите"!
Реставраторският, репресивен екип на комунягите се усилва!Към Парванов, Пирински, Станишев се прибавя ново зло!Румен Петков...
Европа си е изгубила акъла ако приеме тези мародери в семеиството си!
България ще загуби и ризата на гърба си ако продължава дълго да търпи тази зловредна банда..
01 Октомври 2005 11:06
Пичове, симпатизиращи на мафията нарекла себе си БКП! Не виждате ли колко е прав чичо ви д-р като ви казва, че вашите ръководители все на Запад и най-вече към САЩ ги тегли. Русията я имат само така за пред вас на московци да се правят. И преди го правеха и сега го правят. Кръгът се върти: Корпоратори (САЩ) създават Кооператори (СССР); Кооператори (БГ) стават Корпоратори (БГ) и към първоизточника си гледат. Да живее Корпоративно-Кооператорската дружба народов! На изпеченети мошеници номера с детектори на лъжата не минават. Non passaran!
01 Октомври 2005 11:12
Ако резултатите от детектора на лъжата бяха 100% достоверни (както ДНК тестовете) щяха да се приемат за доказателства навсякъде. Това показва и компетентността на министъра - да беше попрочел нещо за опита в другите страни. Тук се присъединявам към Оракъл - подборката на министри е "брилянтна"! Оракъл, не бързай в заключенията си, утре някой министър току виж те оборил с нова "гениална" идея!
Защо трябва винаги да вървим натам, откъдето другите се връщат?
01 Октомври 2005 11:26
Ако тест с детектор на лъжата се приема като доказателство първо господа депутатите трябва да се пробват, за да дадът пример на избирателите си. Един честен и безгрешен няма да се намери от цялата пасмина хрантутници
01 Октомври 2005 12:26
Петков лансира намерението си за промяна в нормативната уредба, СЛЕД като посланикът на САЩ у нас Джон Байърли дари на МВР модерен полиграф.

Итересно, какво ще предложи Петков, ако посланикът на САЩ ни подари електрически стол?...

Редактирано от - редник на 01/10/2005 г/ 12:27:15

01 Октомври 2005 16:19
Чичко Докторе, здравей. Не мога да се въздържа да вментна, че хората, за които говориш(най-вече към САЩ ги тегли) са БИВШИ КОМУНИСТИ И НАСТОЯЩИ ДЕМОКРАТИ, за което превъплощение нито комунизма, нито останалите комунисти носят вина. И като ги гледаш какви демократи сa, прави си извод що за комунисти са били и се сети(ако можеш) защо комунизма по нашите земи не го биде...
01 Октомври 2005 16:25
На м-вото на всички работи си му трябва най-модерен полиграф: да си се разпитват вътрешно за всички работи .... ама и на министерскиот съвет му требе - они си знаят защо
01 Октомври 2005 21:43
Т_Живков, не бе брат'чет. Не псевдодемократите имам предвид, не тези неуспели комсомолчета. Точно официалните комунари имам предвид. 1. Преди 10-ти твоят съименник си изтри подметките да ходи в Ню Йорк по ООН събранията въпреки, че си имахме представител. Надеваше се човекът да го поканят в САЩ на официално посещение, но тея не го ебаваха (не му го начукваха, да ти влеза в стила) за слива. Ти самият, чувам си в империалистическа Флорида? 2. Петър Младенов си прави сърдечен бай-пас за $ 65, 000 и кусур народни пари, въпреки, че имахме вече Чирков в България. Лекарят който го е оперирал, Д-р Майкъл Дънкан ми беше директор на програмата в Ст. Люкс Хоспитъл, тук, в Хюстън. 3. Лукановите, Огнян Дойновите и купища други наши партийни и правителствени ръководители се лекуваха в САЩ или идваха на посещение тук, а в по-скромни случаи се отнасяха до вражеска Западна Европа. Сегашното поколение комунисти са същите любители на оста САЩ-Западна Европа. 4. През 90-те Владко Живков, пак твой човек, се подвизаваше в Палм Спрингс, Калифорния. Препитаваше се със "совалков" бизнес. 5. И край нема...Знам Тодоре, че ти е мъчно за тази истина. Татко беше комунист-идеалист и за това ги беше намразил. Казваше: те са червената буржоазия, ние, техните последователи, сме червените глупаци. Пожелавам ти здраве и възприемане на истината по философски. Ама ако наистина си във Флорида значи си го разбрал това ми пожелание.
02 Октомври 2005 02:48
Чичко Дофторе, да ти кажа - прав си! Аз също мразех повечето величия по комунистическо време, ама сега се оказва, че просто не са ми били симпатични. Щото като гледам тия, днешните(последните 15 години имам пред вид), старите комунисти ми се видат като херувимчета, ше знаеш! Затова и избрах тоя ник. Затова и псувам като хамалин. Затова и не вервам вече на никой от политиците. Единствено някаква надежда имам в АТАКА, понеже още не са се ояли и ако дойдат на власт, може да вкарат некои по затвора и да върнат част от ограбеното на държавата. Но по-важното е да покажат, че има възмездие и да върнат вярата на хората в справедливостта. Иначе България загива. Ти ходил ли си скоро до България, или само от пресата добиваш впечатленията си. Аз ходих миналото лято. Какво да ти кажа - разруха из целата страна! За пътищата не ми се и отваря дума - с изключение на международните пътища, за които пари дава Европата, останалите не са пипнати от комунистическо време.Обиколих по планините - обезлюдени села, от някогашните земеделски стопнаства са останали само руини - останки без покриви и обрасли пущинаци. Покрай пътищата, особено из планините, стърчат тук-таме изостанали стълбове от нявгашни електропроводи - жиците, разбира се ги нема, циганите са се погрижили. Земята българска, докторе, пустее - особено в Западна България, па и около София. Всичко, дето навремето беше засадено, сега пустее, обрасло в бурени. Черешовите масиви в Кюстендилско(наи-големите на континента, а мисля и в света) вече ги нема! Никой не ги обработва - навремето имаше селскостопанска авиация и ги пръскаха със самолети, крояха ги, разораваха земята...Сега никой не ги работи, селяните чакат да се запролети и само берат, ама половината череши вече ги нема - минаха ги през печките. Още 10ина години и ще останат само шубраци по баирите! Е, видех и палатите по Драгалевци и Симеоново. Требе да ти кажа, че и къщата на Доналд Тръмп в Палм Бийч(Флорида) трудно може да съперничи на построеното в полите на Витоша! Ето това, чичко Докторе, е лицето на Българската демокрация. И който каже, че не е верно, да му го начукам в човката лъжлива!....
02 Октомври 2005 05:00
Бай Тодоре, напълно се потвърди моят мисловен портрет, който си бях създал за теб. Ти си един много, много добър и честен човек. Честен българин, който искрено страда за България. Това ти го казвам аз, човекът, който изпитва удоволствие, но не и злоба да те бъзка по форума. Между другото го правим много добре това нещо взаимно. Въпреки "приятелското" ти обръщение, по повод различни мирогледи, ти си ми оставаш симпатичен, защото се чувства човешкото у теб. Мъжкото. Бъди жив и здрав! Отплата ще има, Той ще се погрижи.
02 Октомври 2005 11:57
Др. Тодар Живков и ти Чичо доктор
Благодаря ви за откровението. Бъдете живи и здрави и дано още дълго време да се срещаме, пък макар и по форумите!
02 Октомври 2005 12:05
В същност въпросът за признаването на резултатите от изследването с детектора на лъжата (полиграфа) в съда кото доказателство е продължение на споровете в парламента на тема: "Обективна истина", "Субективна истина" и само "Истина".
02 Октомври 2005 14:07
Поздравления за двамата! За др. Тодар Живков и Dr. Чичко Доктор. Така е както ги думате нещата, за съжаление. Ех, повече да имаше като вас.....
02 Октомври 2005 16:25
Колега Т_Живков


Преди 15 години се смеехме, когато Тато твърдеше :"Построихме две Българии!". Но като се има предвид колко се окраде и изнесе, може и да е бил прав. Останалите тук не се вайкат за социализЪма и конгресите. Жалят за повсеместната разруха. Няма метър построен път. Язовирите купиха мутрите и се видя какво стана, когато заваля...За ябълковите, сливовите, гроздовите масиви не ми се говори. Няма ги. Една ябълка да искаш да купиш - ще е турска или македонска. Оранжериите ги няма. Окрадоха стъъклата, рамките и съсипаха напояването.Още по Филип Димитрово време изклаха племенните стада, купувани с валута. Сега ще гледаме щрауси...За тежка индустрия е просто смешно да се говори. Добре че има Юнион Мениер и Американ стандарт - за двете големи предприятия, които още работят на печалба. Цели поточни линии се продават за скрап. Лев не се дава да нови технологии и ако някога изоставахме от лидерите с 5-8 години, сега изоставаме с половин век.
Гербът на България вече не е лъв, а хипопотам - колкото повече затъва в калта, толкова повече си отваря устата.
Може и да е прав колегата Чичо Доктор, че Той въздавал възмездие. Няма да сме живи да го видим...
02 Октомври 2005 17:19
Докторе, Чичко Др, Змей, Ейсблок, приятно е да срещнеш единомишленици! Най-доброто, обаче е, когато хората с различна партийна принадлежност(или без такава) започнат да разсъждават реалистично - тогава все още има надежда да видиме възмездието Му, или ако не - остава ни утехата, че ще го има след нас и ще го видят децата ни. Иначе бъдещето...като гледам що става "по света и у нас", всичките му там урагани и потопи, често си задавам въпроса кои са късметлиите - тези, които останахме на белия свят, или онези, които вече минаха отвъд... Много ми хареса това с хипопотама в герба - затъва в калта, но все повече отваря уста(и оревава орталъка с успехите си) - ха-ха... Бъдете живи, здрави и успешни!...
Полусанитарен ден!...
02 Октомври 2005 17:25
С такива министри и с такова правителство сме зад борда за дълго време.Почти е сигурно че ЕС няма да има.Другаря Петков беше с единия крак в пандиза те го правят министър на МВР-супер наглост.Другият потенциален пандизчия го пратихме в Стасбург, а парламента пълен с хора които се крият зад имунитет -инъче в пандиза.Да не чакате от такива хора да ви заведат до ЕС.
02 Октомври 2005 21:25
Здравейте приятелите! Това издание е към края си и сигурно, аз ще бъда последният за днес. Пак лоши новини. Този път май са убили вече не мутра, а обикновен бизнесмен. Издъхнал е пред "моето" кафе пред нашият блок, чийто покрив видях на "По света и у нас". Пред очите на детето му! Ужас! Малка България се изравнява и дори вече изпреварва огромна Америка по броя на убийствата на глава на население. От Америка има много хубави работи за копиране, но това не едно от тях. Доктора, колега, вицът е много хубав, но датира от 70-те. И освен герба за смяна бе предложена и паричната ни единица; лева за $. Това е лошотo, нищо ново към добро в България. Това имам предвид като пиша, че същите хора, които крадоха преди, продължават да вършат същото. Към тях се присламчиха и някои "нови", "демократи". Не демокрацията като политическа системае виновна, а начина на нейното приложение в България. Комунизма ни беше внесен от изток, Демокрацията ни беше спусната отгоре. Нищо не се случи по желанието на народа. И Т_Живков е много прав като казва на друго място, по друг повод "Капитализмът е див, когато се строи от диваци". Приятна почивка на всички.
02 Октомври 2005 23:13
Колега Chicho Dr.,
Ако вицът е от 70-те, си е направо отврат. Това означава че след 35 години сме по-назад от това, от което сме тръгнали...


Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД