:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 242
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Мутренските войни тръгват винаги от Слънчев бряг

Това лято в курорта се случиха няколко инцидента, които може и да са изолирани един от друг, но показват, че меракът за разчистване на сметки не стихва
Снимка БГНЕС
Преди няколко години на това оживено място бе убит шефът на ВИС 2 Георги Илиев. И до момента МВР не е заловило нито поръчителя, нито извършителя. След убийството обаче тръгна мутренска вълна разправи
"Общо 12 извършители на различни престъпления са задържани в хода на реализирана полицейска операция. Петима от задържаните са в ареста заради притежание и търговия с наркотични вещества. Седем жени, които предлагали сексуални услуги срещу заплащане и паралелно с това извършвали джебчийски кражби, също са в полицейския арест. Проверени са редица рискови места. Целта на реализираната от служителите на ОДМВР-Бургас, Районно управление "Полиция"-Несебър и бургаската жандармерия операция бе гарантиране на добър обществен ред и



противодействие на престъпността на територията на курорта



Слънчев бряг".

Това обяви МВР преди няколко дни по повод опит за някаква профилактика в мястото, което през лятото се превръща в нещо като втория по големина град в България, изпълнен с тълпи пияни и безчинстващи тийнейджъри от Западна Европа и Скандинавия, а целият мутренски свят се изсипва да покаже автомобили, гаджета, прически, дрехи и нови татуировки. Това място е известно и с още нещо - че мутренските войни винаги започват оттам. Било то заради бой в някой бар, било за разпределение на пазари или просто заради спорта.

Затова и изобщо не е без значение какво се случва там. И особено като има напрежение, палежи, рекетьорски операции, бомби. Затова и когато онзи ден МВР обяви, че е



проверило "общо 105 лица и 19 моторни превозни средства" и



че е съставило "6 акта за установени административни нарушения и един фиш по Закона за движение по пътищата", то човек наистина започва да се чуди дали да се смее или пък да плаче. Освен това съобщението на вътрешното ведомство съдържаше и: "Разкрити са извършителите на три престъпления, като са образувани три бързи полицейски производства за притежаването и търговията с наркотични вещества. За употреба на кокаин е образувано бързо полицейско производство срещу 39 годишния В.Ш. от София. Около 15 часа той е спрян с автомобила си "Мерцедес Бенц" на кръговото кръстовище до бензиностанция OMV в к-с "Зорница". При тестването с дрегер за употреба на наркотици



апаратът е отчел положителна проба на кокаин и В.Ш. е задържан



за срок от едно денонощие в Пето районно управление "Полиция" Бургас".

Освен това полицията разказа и сърцераздерателна история. Как със съдействието на инспектор "Детска педагогическа стая" към РУП-Несебър е предоставена полицейска закрила на две деца, които се разхождали по алеите на курорта без надзор. "Оказало се, че по това време родителите им били ангажирани с търговия на сергии в курорта. Предстои да им бъдат съставени актове по Закона за закрила на детето за рисковото състояние, в което са оставили децата си", написа МВР. Имаше и 8 нарушения по Закона за движение по пътищата, и то какви: четири - за неспазване на пътната маркировка, едно - за неслагане на колан и три за каране след употреба на алкохол.



Сред санкционираните бил дори и велосипедист, който карал без



светлоотразителна жилетка.

Накрая всичко приключи със заканата, че тези полицейски действия, които били за недопускане на кражби на лично имущество от апартаменти, квартири, хотелски стаи и купета на автомобили, щели да продължат. Проверките за ограничаване на просията в курортните комплекси, както и джебчийските кражби и уличния чейндж, също ще са на дневен ред пред служителите от бургаската областна дирекция, начерта план МВР. Да не гледаме с насмешка на тези мерки. Да речем, че са оправдани от известното правило на бившия кмет на Ню Йорк Джулиани за счупения прозорец. Т.е. и най-малкото нарушение да не се оставя без последствия, защото това е знак, че някой следи за правилата и реда.

Нека видим на този фон какво се случва в Слънчев бряг. Дори от полицейските сводки прозира, че мутрите са се разпищолили. Наскоро бивш служител на МВР и настоящ охранител преби на пешеходна пътека не кого да е, а началника на сектор "Криминална полиция" в ОДМВР-Бургас. Полицейският шеф пресичал пеш, прибирайки се от работа. Според негови разкази в няколко медии видял с периферното си зрение, че към него завива мощен джип. Шофьорът на джипа се ядосал, че пешеходецът му се мотае пред колата, и набил спирачки. От колата изскочил едър млад мъж, който без много да говори забил юмрук в лицето на полицейския началник и изчезнал.

Пострадалият е с тежка травма. Той не успял нито да се предпази, нито да се легитимира. В пресата е цитиран да казва още: "Надявам се нападателят да получи справедливо наказание,

не може подобни едри момчета, натъпкани с анаболи, ей така да бият по улицата".

Всеки може да си представи какво може да му се случи на него, след като не кой да е, а шефът на "Криминална полиция" е пребит като куче, само защото пресича пешеходна пътека. Но това изобщо не е всичко. После ситуацията в Слънчев бряг заприлича на нова серия от мутренска война. След като първо имаше няколко пожара и побоя в заведения, накрая избухна и бомба.

"Около 6.05 часа в района на паркинг пред заведение в Слънчев бряг е избухнало самоделно взривно устройство с малка мощност, което нанесло материални щети на два от прозорците на заведението", съобщиха от МВР. Според вътрешното министерство местната областна дирекция е предприела "процесуално-следствени действия по случая, като към момента за поставеното взривно устройство има заподозряно лице". Същото било задържано в Районно управление "Полиция"-Несебър, а пък работата по установяване на причините за инцидента продължавала. После бе пусната официално версията, че срещу това лице всъщност има образувано бързо производство за притежание на марихуана и синтетична дрога. Неофициално пък бе разказано как точно откритата в квартирата на задържания дрога потвърждавала версията, че бомбата е свързана с напрежение около пласирането на синтетични наркотици по плажните заведения. Но за взривното устройство обвинение няма.

Малко по-рано изгоря бившето заведение "Фрегата", намиращо се в близост до плажната ивица на "Какао бийч". По този случай бе заподозрян и умишлен палеж. Преди месец в едно от известните заведения пък имаше масов бой с участието на известни лица от криминалния свят.

После пожар изпепели известна механа в комплекса. Според първоначалната информация пожара в заведението, което е с над 400 места, тръгнал от кухнята. Да приемем, че е битов инцидент.



После пък дойде запалването на четири луксозни яхти,



едната от които се оказа собственост на фирма на майката на бизнесмена и доскорошен депутат от ГЕРБ Емил Димитров.

Инцидентът стана в яхтеното пристанище на Националната ветроходна база в Несебър. Според всички версии на МВР досега става дума за умишлен палеж. Особено след като на една от яхтите бяха намерени "обгорял вестник и 10-литрова пластмасова туба от минерална вода, съдържаща течност с мирис на петролен продукт". Огънят е тръгнал от първата яхта, разположена най-вляво, но заради силния вятър пламъците бързо обхванали и останалите три, казаха тогава от МВР. И лансираха версията, че



палежът е заради бизнеса с водни атракции в



курорта, защото яхтата, от която е тръгнал пожарът, се е ползвала за това. Още една от тях била ползвана за дърпане на надуваеми банани и парашути. Затова и точно битката за водните атракции сега е на фокус в разследването. Но до този момент няма развитие и арести.

После се стигна до откровена мутренска сценка. В нея участва стар камион ЗИЛ, пълен с камъни, който се появи в центъра на Слънчев бряг в опит за завладяване на терен. От разпространени кадри в интернет се вижда как малко преди да дойде камионът, здрави момчета започват да чупят камерите около дискотека и разчистват място, за да паркира. Полицията в Слънчев бряг опита да омаловажи и този инцидент и да го представи като спор между собственици. Оказва се, че две фирми спорят за права върху паркинг, през който минават и снабдителните автомобили в района. Заради спора около терена потърпевши били многото наематели на двете фирми - ресторанти, дискотеки, заведения за бързо хранене, барове и магазини. Те били принудени да зареждат с малки колички обектите си.

Няколко седмици по-рано същата наказателна бригада с камиона нахлува в имота с жълт бус и започва да блъска паркираните автомобили.

Всичко това звучи достатъчно сериозно, за да е нужно да се вземат бързо мерки. А не един район с над 450 000 души да се пази от има-няма 400 полицаи. Сред тези стотици хиляди почиващи и забавляващи се хора има наистина достатъчно от контингента, които трябва да бъдат респектирани навреме.

Ако полицията и всички останали служби не си заравят главата в пясъка за всички тези очевидни и доста натрапващи се процеси, ще е наистина по-добре. Включително и за почиващите, за туризма, а и за обстановката в цялата държава.

СНИМКА БГНЕС
Огромен пожар изпепели през юли механа с 400 места в курорта. Полицията твърди, че е инцидентът е случаен и че е предизвикан от техническа неизправност.
Снимка Архив Сега
Едно от гарантирано спокойните места е станцията на Министерски съвет в Слънчев бряг
11
5915
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
11
 Видими 
05 Август 2013 22:40
Не мога да не се сетя за Лорд Ветинари, който е на мнение, че щом в града и без друго ще има някаква престъпност, по-добре тя да бъде организирана !
06 Август 2013 01:07
Мутренските войни винаги започват от Слънчев Бряг.
И винаги
След като на власт дойдат цоцалистите.
06 Август 2013 09:38
Само да напомня какво беше Слънчев Бряг преди време: Натисни тук Но понеже снимките може да са объркващи, да напомня правата линия - тогава беше много льошо, а сега е много хубаво.
06 Август 2013 10:18
Най-добре да се разчисти целия Слънчев бряг и да се започне от начало, както трябва.
06 Август 2013 13:40
Yantar,
Не трябваше да даваш линка...
Сега ме налегна такава носталгия, че ми иде да си грабна куфарите и да избягам от сегашната мутренско-чалгарска България...
06 Август 2013 13:43
Янтар
И благодаря за снимките !
06 Август 2013 17:24
То само по Слънчев Бряг да беше - цялото черномутрие е такова. Че и в селска дискотека да отидеш, там боят си е част от програмата. Ама като не бие полицията бият други...
06 Август 2013 17:31
МВР обяви, че е проверило "общо 105 лица и 19 моторни превозни средства" и че е съставило "6 акта за установени административни нарушения и един фиш по Закона за движение по пътищата"

яко! сведем ли актовете до 1-2 годишно, България ще цъфне и ще върже. МВР Пикчърс в действие - престъпления или няма, или се разкриват на секундата... по най-удобния за МВР начин.

Сред санкционираните бил дори и велосипедист, който карал без светлоотразителна жилетка.

Зайо, що си без шапка!
06 Август 2013 17:33
emo1971 Yantar
06 Август 2013 19:18
Най-добре да се разчисти целия Слънчев бряг цяла България * и да се започне от начало, както трябва.

* от мутренско-олигархичната сган, във всичките й партийни цветове и нюанси !
06 Август 2013 19:23
Едно от гарантирано спокойните места е станцията на Министерски съвет в Слънчев бряг

Колко много си прилича това с резиденциите и почивните станции на БКП по Татово време, 1:1 ! *бах ти "демокрацията", все същата гнусна измет е яхнала народа и му смуче кръвчицата, вече четвърт век ! ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД