:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 232
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Екип на тв "Алфа" нахлу в офис на френския културен център

Нападнатата от Волен Сидеров в самолет служителка на Френския културен център Стефани Дюмортие е била притеснявана от журналисти на партийната телевизия на "Атака" в офиса си във Варна във вторник по обед. Чужденката е повикала полиция и е потърсила защита, след като екип на "Алфа" влязъл, за да я интервюира без нейно съгласие.

Въпреки отказа на Дюмортие да говори с репортерите те продължили да упорстват - снимали вратата на кабинета й, насочили камери и към прозорците. Изнервена, тя се обадила в полицията и се оплакала, че журналисти я притесняват. Пристигналите на място служители снели показанията на французойката, а след това разпитали и тримата журналисти от "Алфа". Репортерите били предупредени устно да не снимат човек, който не желае.

Малко по-късно полицията счете, че случаят е с "широк обществен отзвук" и сезира районната прокуратура. Телевизия "Алфа" също не се отказа и прати втори екип пред френския център. "Нямаме данни да е искана постоянна охрана от французите", заявиха от варненската полиция.

Дюмортие не е давала интервюта след скандала в самолета на 6 януари, когато според прокуратурата Сидеров взел личните й документи и се държал заплашително и обидно след мимика на жената заради шумен разговор на депутати от "Атака". По-късно скандалът продължил на летището във Варна, където народните представители се сбили с полицай и друг пътник.

Случаят предизвика главния прокурор да поиска сваляне на имунитета на Сидеров за хулиганство. Телевизия "Алфа" няколко пъти праща екипи във Варна, които се мъчеха безуспешно да установят контакт с Дюмортие, както и с битите - полицая Костадин Колев и бизнесмена Димитър Бахнев.
1
1468
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
21 Януари 2014 20:54
С всички тези демонстрации Болен показва на глупаците в България, че само той може да управлява и да въведе ред ....Подтиква си екипите, а той, храбрецът, се крие зад тях и под масата....Това задоволява простотията....Героистика!....
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД