:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 301
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Таня Андреева е готова да смени шефката на Фонда за лечение на деца

Агенция "Медицински одит" към здравното министерство проверява работата на Фонда за лечение на деца след скандалните обвинения от миналата седмица, че молби за животоспасяващо лечение в чужбина на малки пациенти с тежки диагнози се бавят фатално с месеци. Според здравния министър Таня Андреева резултатите трябва да са готови до края на януари. Членове на Обществения съвет към фонда и неправителствени организации обвиниха за бавенето липсата на управленски капацитет на шефката му Ива Станкова и поискаха смяната й.

Андреева не изключи вариант да я уволни, но при условие че се докаже забавяне по нейна причина. "За мен е важно да няма забавяне при лечението на деца. В момента уточняваме дали са субективни или обективни тези забавяния", коментира Андреева. Тя обаче намекна, че сред основните причини за бавенето на документите е драстично увеличеният брой на децата, потърсили помощ от фонда за лечението си. "Ако през 2012 г. те са около 700, за м.г. са 1220 и това сигурно създава допълнителни проблеми в работата на фонда", смята Андреева. Тя обеща, ако се наложи, да се увеличи броят на експертите, които разглеждат документите. Работна група, в която са включени и представители на обществения съвет, пък разглежда правилника, методологията и административния капацитет на фонда. Таня Андреева очаква от тях предложения как да се подобри работата му.

БЕЗ ПОМОЩ

95% от завършилите млади акушерки през 2013 г. са напуснали страната, а средната възраст на сестрите в родилната помощ у нас е 49 г. Това обяви председателят на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи Милка Василева в деня на родилната помощ пред "Дарик". Негативната тенденция на практика оставя родилната помощ у нас без помощ от достатъчно специалисти.
1125
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД