:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 238
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

БСП постави ултиматум на Първанов

Георги Първанов
След едноседмичен размисъл БСП излезе с ултиматум към Георги Първанов и АБВ - до началото на другата седмица да се откаже от паралелната евролиста или той и съратниците му ще бъдат изключени от партията. Засега бившият президент и Румен Петков са категорични, че остават в БСП. Преди ден Петков сдаде постовете си в областната организация в Плевен, за да даде възможност на новия местен лидер да вложи енергията си за спечелване на вота и за да разсее съмненията, че не иска да пусне властта.

"Очакваме до началото на следващата седмица те да преосмислят позицията си, публично да заявят това. В противен случай ще бъде приложен уставът. Той е еднакъв за всички", заяви зам.-шефът на НС Мая Манолова вчера. Заместникът на Станишев Димитър Дъбов пък цитира повече от пет текста от устава, които опозиционерите нарушават, и също обяви, че ако не се откажат от намерението си, "има всички белези за прекратяване на членството им в БСП". Точната процедура на отстраняването им обаче ще реши Националният съвет на свое заседание в началото на февруари, обясни Манолова. Според правилата един от начините е основните партийни организации, в които те членуват, да ги изключат, което обаче ще е трудно - Първанов е от организацията в Ковачевци, а Петков - отскоро в Белене. Има вариант и контролната комисия, оглавявана от Манолова, да се произнесе еднолично, но тя вероятно ще търси начин да избегне този вариант. Друга възможност е да се произнесе някой друг от ръководните органи в партията.

Малко по-късно Първанов обяви, че няма да се съобрази с ултиматума на БСП. "Нещата загрубяха малко повече. Който иска да ме изключва, да дойде в основната ми партийна организация в Ковачевци", призова той през бТВ.
1
1191
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
21 Януари 2014 21:12
Мерси,
Да ви се върне през Май, до всички структури !...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД