:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 193
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Японските фенове си почистиха трибуните след мача с Кот д`Ивоар

Независимо от загубата, азиатците акуратно събраха всички боклуци в своя сектор, преди да си тръгнат
СНИМКА: TWITTER.COM
Японските зрители почистват около седалките, от които са гледали мача с Кот д`Ивоар.
Японските фенове влязоха в новините от световното първенство по нетрадиционен начин. Техният национален отбор загуби с 1:2 първия мач от гр.С на световното първенство, но разочарованието не попречи на иначе силно темпераментните азиатци да затвърдят имиджа на своята нация като акуратна.

На трибуните на "Арена Пернамбукано" в Ресифе имаше 40 267 души, от които неколкостотин представители на Страната на изгряващото слънце. След последния съдийски сигнал те останаха на своите места, изчакаха всички останали зрители да напуснат. После извадиха найлонови чували и започнаха да събират в тях всички боклуци от "техния" сектор на трибуните. Японските фенове не напуснаха стадиона, докато не събраха и последната хартийка, а след това изнесоха чувалите с боклуците навън, оставяйки след себе си сектора така, както са го намерили при влизането си.

Снимките с чистещите стадиона японски зрители станаха за нула време хит в социалните мрежи, но всъщност за всичко си има съвсем логично обяснение - това е стандартна практика в Япония за зрителите на спортни състезания, а и не само на тях.

Почистването след себе си е едно от нещата, които японците правят най-добре и непрекъснато. През сезона ханами, например, хиляди се стичат в обществените паркове, за да ядат, пият и да се забавляват. Рядко привечер, когато всички си тръгнат, може да се забележи по тревата да се белее самотна картонена чашка, защото японците винаги си носят найлонови торбички, в които методично събират отпадъците, докато почистят "своето" място напълно.

Впрочем, мачът с Кот д`Ивоар бе гледан на големи екрани и по много стадиони в Япония. На "Нисан стейдиъм" в Йокохама, например, е имало 11 773 души, а след излизането им също не се е налагало да бъде почиствано.
1439
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД