:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 266
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Меси се изравни с Марадона

Звездата на "гаучосите" вкара на световно след 8 години
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Двама босненски защитници падат на терена в неуспешен опит да догонят Лионел Меси (вляво), който се е засилил да вкара втория гол за аржентинския тим в мача на ст. "Маракана".
Звездата на тима на Аржентина Лионел Меси стана едва вторият аржентински национал, вкарал на световно първенство след 8-годишно прекъсване, и по този начин се изравни с легендата Диего Марадона. Нападателят на "Барселона" бе автор на второто попадение при победата с 2:1 над Босна и Херцеговина в мач от група F. Единственият гол на Лео на мондиал преди това бе през 2006 г. за 6:0 над Сърбия.

Меси се разписа след почивката, когато тръгна от центъра, надбяга двама защитници, направи двойно подаване с Гонсало Игуаин и от границата на наказателното поле с левия крак не остави никакви шансове на вратаря на босненците Асмир Бегович. Преди това тимът му бе повел след автогол на Сеад Коласинац още в 3-тата мин. Едва в 85-ата Ведад Ибишевич намали на 1:2, вкарвайки първия гол за Босна и Херцеговина на световни финали.

"Трябва още много да работим - призна след мача Меси. - Важното е, че тръгнахме с победа, и съм много щастлив, че именно моят гол се оказа решаващ за нея. Мечтата ни обаче е да станем световни шампиони, така че трябва да бъдем още по-усърдни и да подобрим представянето си."

Селекционерът на аржентинците Алесандро Сабея пък призова останалите футболисти да помагат на Меси. "Лео е най-добрият футболист в света, но, за да може да блесне в пълната си светлина, е нужно колегите му да му оказват помощ. Срещата можеше да се развие и по друг начин, въпреки че доминирахме. Все пак най-важното е, че започнахме с победа", каза още Сабея.

Статистиката сочи, че не Меси, а халфът Хавиер Машчерано е бил най-търсеният от съотборниците си футболист на Аржентина. Полузащитникът е получил 84 паса, докато Лео - 76. Самият Машчерано е подал топката 101 пъти, като 96 от тях са били успешни.

В щаба на босненците пък не се притесниха от поражението, а дори похвалиха футболистите си. Селекционерът Сафет Сушич демонстрира реализъм, като призна, че отборът му най-вероятно е загубил от бъдещия световен шампион. "Като цяло се справихме с Меси, но го изпуснахме само веднъж и той ни наказа", каза Сушич.





1051
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД