:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 283
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Консултант изчисли 50 млрд. евро приход за Бразилия от Мондиал '14

Протестите срещу преразхода на организаторите обаче продължават с пълна сила
В опит да запушат устите на негодуващите срещу огромния бюджет на световното първенство организаторите на Мондиал '14 в Бразилия прибегнаха до услугите на консултанта "Делойт". По данни на британския гигант в сферата на икономическите услуги общият приход на най-голямата страна в Южна Америка от домакинството ще бъде на стойност около 50 млрд. евро.

"Става въпрос за всички постъпления - от избора на Бразилия за домакин на световното първенство през 2007 г. до края на шампионата на 13 юли 2014 г. Това са всевъзможни приходи - от реклама, туризъм и всичко останало около подобни големи спортни събития", се казва в официалния отговор на "Делойт".

Въпреки това протестите из цяла Бразилия продължават с пълна сила и след първите 4 дни от първенството. Миналата нощ полицията в Рио де Жанейро спря група протестиращи срещу Мондиал '14, които се опитваха да достигнат ст. "Маракана", на който се играеше мачът между Аржентина и Босна и Херцеговина (2:1).

Към митичния стадион вървяха около 200 демонстранти с плакати "ФИФА, върви си" и "ФИФА, връщай се в Швейцария". Като предпазна мярка собственици на магазини по пътя временно спряха работа, а станция на метрото беше затворена за кратко. Конни полицаи попречиха на групата да достигне стадиона, а служителите на реда използваха звукови гранати и сълзотворен газ, за да разпръснат протестиращите.

Малък протест беше проведен и в столицата Бразилия преди мача Швейцария - Еквадор (2:1), но там мирните демонстранти просто оставиха плакатите си пред полицейския кордон и се разотидоха малко след началото на мача. В Порто Алегре също се събраха няколко десетки души на протест срещу световното първенство.
2
886
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
17 Юни 2014 09:17
50 милиарда приход- тия цифри за нищо ги нямат..
17 Юни 2014 17:36
Разходите им бяха 11 млрд$
За Олимпиадата в Сочи Русия пръсна 52 млрд$...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД