:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 268
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Буфон и Ди Шилио ще бъдат готови за мача с Коста Рика

СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Енрико Кастелаци
Вратарят на националния отбор на Италия Джанлуиджи Буфон и защитникът Матия ди Шилио ще бъдат готови за втория мач на "адзурите" от световното първенство - срещу Коста Рика на 20 юни в Ресифе. Това съобщи шефът на медицинския щаб на тима Енрико Кастелаци.

Двамата лекуваха травми, които ги извадиха от състава за двубоя с Италия. Буфон обърна глезен на тренировка и бе заменен в стартовия състав от Салваторе Сиригу, който се представи много добре. Левият защитник Ди Шилио пък лекуваше разтежение на бедрен мускул.

"Оптимист съм, че Буфон ще играе още срещу Коста Рика. Ди Шилио няма да тренира днес (б.а. - вчера), но до ден-два ще бъде напълно готов", обясни д-р Кастелаци. След което разкритикува наредбата на ФИФА, според която при температури под 32 градуса играта не се спира за кратки периоди, в които футболистите да пият вода. Мачът срещу Англия в Манаус се игра при температура 27 градуса и влажност на въздуха 80%.

От ФИФА веднага отговориха на твърденията на италианския лекар. Говорителят на световната централа Дейла Фишер заяви, че температура в Манаус не е достигала 27 градуса и здравето на футболистите не е било застрашено.

"Според правилата на ФИФА мачът се прекъсва за глътка вода, ако температурата на въздуха надвишава 32 градуса. Здравето на играчите е най-важният приоритет за нас и ако имаше дори най-малката опасност за тях, щяхме да вземем мерки", бе коментарът на Фишер.
880
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД