:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 221
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Само 1 наш биатлонист ще участва в масовия старт на световното

Само Владимир Илиев ще участва в утрешния масов старт на 15 км, с който ще бъде закрито световното първенство по биатлон в Контиолахти (Фин). Вчера бе публикуван предварителният стартов лист от 30 състезатели, в който Илиев е под №18, а Красимир Анев не присъства. Това слага край на сметките на Анев и треньора му Георги Фъртунов да атакуват именно в масовия старт "Топ 6, а защо не и медал", както Фъртунов обяви в София. Треньорът даже предупреди категорично преди заминаването за Финландия, че Анев няма да е в щафетата на България (тя е днес), за да пази сили за 15-те километра.

Само че в Контиолахти досега Илиев направи най-добрите класирания от българите (6-о и 8-о място) и мина доста напред в подреждането за Световната купа, като вече е №22 с 369 т. Анев пък изостана до 27-и с 291. А за масовия старт се класират първите 25 в ранкинга за Световната купа, плюс най-добре представилите се в предните дни петима извън тази бройка.

Онази вечер Анев все пак направи едно класиране преди Илиев. В индивидуалното състезание на 20 км той е 19-и (2 грешни стрелби), а Илиев - 27-и (3 гр), но това не промени положението.

Световен шампион (за 6-и път в кариерата си) стана носителят на Световната купа в последните 4 сезона Мартен Фуркад (Фр, 1 гр.), следван от Емил Хегле Свендсен (Нор, 0 гр.) и Онджей Моравец (Чех, 1 гр.). Димитър Герджиков (4 гр.) е 81-ви, а Иван Златев (9 гр.) - 109-и.
1353
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД