:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 283
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Нов сезон - стар лидер във Формула 1

СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Нико Розберг със своя "Мерцедес" взима завой на пистата "Албърт Парк" по време на първата свободна тренировка за "Гран при" на Австралия. И в двете сесии участваха само по 16 коли, след като новакът "Манор" изобщо не включи двамата си пилоти, а "Уилямс" и "Ред Бул" участваха само с по един болид.
По всичко личи, че битката в най-комерсиалната автомобилна надпревара ще продължи оттам, където приключи в края на сезон 2014. Това показаха първите официални тренировки преди началото на новото първенство, в които световните шампиони от "Мерцедес" отново наложиха пълна доминация.

И двете вчерашни сесии на пистата "Албърт Парк" край Мелбърн, където утре със състезанието за "Гран при" на Австралия ще бъде даден старт на сезон 2015, минаха под диктовката на двамата пилоти на "сребърните стрели" - Нико Розберг (Гер) и Люис Хамилтън (Вбр). И в двете германският вицешампион даде най-добро време за обиколка, а световният шампион от Англия се нареди втори.

"Страхотно е, че съм отново в колата на това забележително трасе - сподели Розберг, който финишира с аванс от сто хилядни пред съотборника си в края на деня - 1:27,697 срещу 1:27,797 мин. - Днес получихме доказателство, че нашият "Мерцедес" отново е бърз и това е едно велико начало за тима."

Хамилтън също бе доволен от показаното: "Като цяло бе един страхотен първи ден. Екипите в нашата фабрика са свършили невероятна работа през зимата. Да пристигнем тук и да постигнем такова добро темпо за втора поредна година е неописуемо усещане."

Най-впечатляващ прогрес спрямо 2014 г. демонстрира отборът на "Ферари", чиито пилоти Себастиан Фетел и Кими Райконен се наредиха трети и четвърти във втората тренировка съответно с резултати от 1:28,412 и 1:28,842 мин.

"Нямахме никакви проблеми с колата. Явно свършената тежка работа през зимата започва да дава отплата. Трябва да сме реалисти, засега в "Мерцедес" са недостижими, но всеки отбор и пилот ще се бори единствено за върха. Затова днес може да сме доволни от себе си", сподели Фетел.
1346
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД