:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 277
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Каратанчева се изкачва до 120-о място в света

Завърналата се под роден флаг софиянка спечели българското тенис дерби в Индиън Уелс
СНИМКА: BNPPARIBASOPEN.COM
Световната №1 в женския тенис Серена Уилямс дава първата си пресконференция в Индиън Уелс от 14 години, през които бойкотираше турнира. "В началото се чудех какво изобщо съм си мислела, но реших, че е време да прескоча това препятствие. За да простиш, трябва да си способен да оставиш всичко зад себе си", сподели 33-годишната американка, която не е играла в Индиън Уелс от 2001 г. Тогава местната публика освирка бурно нея, по-голямата й сестра Винъс и баща им Ричард Уилямс заради решението на каката да не излезе за 1/2-финала помежду им. Сега Серена започва от II кръг срещу Моника Никулеску (Рум).
Втората ракета на България Сесил Каратанчева си гарантира скок от поне 11 места в ранглистата на женската тенис асоциация (WTA), с който ще стигне най-малко до №120 в света. 25-годишната софиянка, която в началото на сезона се завърна под родния флаг след 6-годишен платен период във федерацията на Казахстан, продължава да демонстрира чудесна форма на корта и миналата нощ се класира за II кръг на елитния турнир в Индиън Уелс (САЩ, $5,38 млн.).

По волята на жребия тръгналата от квалификациите Каратанчева срещна на старта на основната схема Цветана Пиронкова и успя да спечели със 7:5, 6:1 първото българско дерби във веригата на WTA през XXI век. За последен път две наши състезателки се бяха срещали в турнир от календара през 2000 г., когато Любомира Бачева надиграва Павлина Стоянова-Нола с 6:3, 6:3 в I кръг в Хамбург (Гер).

Каратанчева постигна забележителен обрат срещу някогашната си съотборничка в националния отбор за "Фед къп" Пиронкова, която имаше аванс от два пробива и 4:0 гейма в I сет. До края обаче 27-годишната пловдивчанка успя да спечели само два гейма, като вторият дойде едва при 0:5 във II сет. Така най-добрата ни тенисистка през последните години приключи участието си с $10 485 и 10 т. за световната ранглиста, с които към момента заема 49-о място.

Сесил пък си осигури $17 100 от наградния фонд и 65 т. за класацията на WTA, а ще има и шанс да удвои прихода си и да прибави нови 30 т. към ранкинг актива си. Нейна съперничка за място на 1/16-финалите ще бъде поставената под №30 Коко Вандевеге (САЩ), която по право почива в I кръг. Досега двете са се срещали два пъти в официални мачове и имат по една разменена победа - американката бие в квалификациите на Australian Open през 2011 г., а Каратанчева взима реванш в пресявките в Квебек (Кан) през 2013 г.
1327
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД