:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 175
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

"Левски" е на 2 гейма от 1/8-финал в Европа

Волейболистите на "сините" изненадаха фаворизирания "Грьонинген" за Купата на CEV
СНИМКА: SPORTAL.BG
Съдията Иван Момиров следи изкъсо борбата за топката между Симеон Александров (вляво) и Витце Койстра (вдясно) по време на мача между "Левски" и "Грьонинген" във вторник. Наложи се българският арбитър да се включи като помощник на румънеца Беноне Висан, след като назначеният от CEV хърватин Боян Брълас не успя да стигне до София заради непроходими пътища.
Противно на предварителните прогнози, мъжкият волейболен отбор на "Левски" постигна категорична победа в първия мач срещу "Абиант Ликургус" (Грьонинген) от 1/16-финалите за Купата на CEV. Миналата вечер "сините" се наложиха с 3:0 (22, 24, 25) в зала "Универсиада" в София и се нуждаят от само два гейма при гостуването си в Холандия следващата седмица, за да продължат напред във втория по сила европейски клубен турнир.

"Определено в Грьонинген няма да ни е лесно - отбеляза треньорът на "Левски" Петър Шопов пред БНТ. - Подцениха ни и мислеха, че ще минат леко, а ние съответно ги нападнахме. Със сигурност този мач ще ни помогне много за реванша. Шансовете за продължаване напред остават 50:50, но въпреки всичко ще си вдигнем самочувствието и мисля, че ще успеем."

Реваншът е на 18 януари и ако домакинът "Абиант Ликургус" спечели с 3:0 или 3:1, крайният победител ще бъде определен в допълнителен "златен гейм". При всеки друг резултат за 1/8-финалите ще се класира "Левски". Съперникът в следващата фаза ще бъде излъчен от двойката "Фенербахче" (Тур) - "Апоел Мате-Ашер" (Изр), като почти сигурно това ще е турският гранд, спечелил онзи ден първия мач с 3:0 като гост.

За победа далеч от дома вече се настройват и играчите на "сините". Най-резултатен от тях срещу "Грьонинген" бе диагоналът Спас Байрев, който заби 21 т. С двуцифрен принос бе и центърът Теодор Богданов с 11 т.

"Публиката ни вдъхнови, в Горна Малина нямаше възможност да идват много хора - отчете Байрев. - А сега в София е повече от прекрасно, че се събира толкова публика. Беше изключително приятно - атмосферата на терена и в залата беше невероятна. В реванша отново очаквам категорична победа и, разбира се, да се забавляваме на игрището."
573
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД