:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,692,705
Активни 389
Страници 11,323
За един ден 1,302,066

Либия поиска сигурна екзекуция на медиците

Политиците у нас стъписани от декларация на парламента в Триполи, в която заразяването със СПИН е сравнено с престъпление срещу човечеството
Либия внезапно втвърди позициите си по делото срещу петте български медицински сестри и палестинския доктор. Докато България и Европа очакваха отмяна на смъртната присъда, парламентът в Триполи прие остра декларация по СПИН-делото.

Либийският генерален народен конгрес настоя семействата на децата да получат компенсации и да бъдат приложени "най-тежките наказания" на обвинените в "грозното престъпление срещу човечеството".

---------------



За първи път властта в Триполи използва такава крайна терминология за СПИН-делото.

Решенията на парламента, взети в четвъртък, бяха разпространени от официалната либийска агенция Джана. Либийският парламент подчерта необходимостта "светът да узнае за величината на трагедията, причинена на либийските деца". На заседанието е присъствал Муамар Кадафи.

В Либия надигат глави консервативни сили, които се стремят да уязвят сина на либийския лидер Сейф ал-Ислам заради по-отстъпчивата му линия и които не харесват отварянето на Джамахирията към света, коментираха арабисти пред "Сега".

Те смятат, че смъртната заплаха срещу сестрите ни отново е реална. Единствено адвокат Траян Марковски заяви, че декларацията не е толкова тревожна, защото българките не са изрично споменати.

Българските политическите сили бяха изненадани от позицията на Либия. Председателят на Народното събрание Огнян Герджиков отхвърли възможността българският парламент да излезе с насрещна декларация. Лявата и дясната опозиция обаче настояха за по-отчетлива реакция.

"Това е тревожен сигнал, който е поредното доказателство, че има определени среди, които биха искали да политизират процеса", коментира президентът Първанов от Бразилия.



Още - в "България"
181
863
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
181
 Видими 
15 Януари 2005 00:13
ИСТИНА е, че в Декларацията на Парламента на Либия се иска НАЙ-СТРОГО НАКАЗВАНЕ на виновниците и ВЪЗМЕЗДЯВАНЕ на родителите на децата! Това би го казал всеки Парламент по Света! Въпорсът е: КОИ да миномниците и КОЙ ще плати Обезщетенията! ВСЕ ПАК, съдебният процес срещу медиците ни в Либия НЕ Е ПРИКЛЮЧИЛ- значи, медиците ни ВСЕ ОЩЕ НЕ СА ПРИЗНАТИ ЗА ПРЕСТЪПНИЦИ !!!
Да се надяваме, че последната инстанция на Съда в Либия ЩЕ ОПРАВДАЕ медиците ни! Но е важно и друго: българският Народ да НЕ ОПРАВДАЕ никога ПОЛИТИЦИТЕ НИ, във връзка с това дело!!!
15 Януари 2005 00:29
Време е България да изтегли гражданите си от тази държава, за да не стига и до други подобни абсурди.
15 Януари 2005 00:55
И какво стана сега? Всички европейски величия минаха през шатрата на Кадафи, давайки си заявките за броя барели и повдигайки въпроса за сестрите ни. От толкова повдигане, днес разбираме, че либийците се втвърдили и поискали най-строгото наказание за виновните да се изпълни, а спинозните деца да се обезвъзмездят.
Как да не се сетиш за английския принцип: в политиката няма приятели, има само интереси. Те, Западняците, нашите политици за нищо не бръснат, пък камо ли да се загрижат сериозно за мед. сестрите ни, които вече 6 година лежат в либийския затвор. Костов, Надка, Паси и Кобурга трябва да отговарят за пасивността, снижаването и безхаберието спрямо българките. Станаха ненадминати майстори на тихата дипломация, а либийците как им отговаряха - винаги звучно и с презрение. Кога ще се опомнят, за да сменят политиката си?
Дали пък, когато видят жените под бесилото.
15 Януари 2005 00:56
децата в либя какво са виновни че балгарски медици не си отглеждат децата на балгаря ами са отишли в либя щото комунягите си стискат доларите от далга направен за сметка на балгаря и не дават западни заплати в бг
15 Януари 2005 01:22
Съветвам всеки , който по някаква причина ерешил или е бил принуден да напусне границата:да енаясно, че от тоз момент може да разчита на Аллах, Исус, Буда ако ще, само и за момент да не му минава през ума да търси защита от Държавата БГ.или нейните формални консуства в съответната държава! Това би означавало само загуба на време и разходи телефонни!Няма да се впускам в безполезни критики отн. дипломацията ни, защото всеки е наясно , че и малкото което бе направено , бе не само закъсняло но и грешно , и плахо, като на виновен!!!
15 Януари 2005 02:07
Коия е истинската причина та се стигна до това отчаиващо полужение???Нима тези трудови хорица са отишли от лубов към Варварската мусулманска Джамахирия???Или от отчаиващото си социялно полуххение в "милата им родина"???.До кога питам?Управляващата ОЛИгархияГОФРЕНИА, ще се празни от кеф от соцялното си благополучие за сметка, на тотално мизерстващия ни народец.До кога ще се крият имената на истенските другари за източването на 11те милиярда от истрадалото ни Отечество.
15 Януари 2005 02:11
либииците използват новините за балгарските медици за конспиративни саобщеня кам терористични групи по света
15 Януари 2005 02:17
Оса,
те никога няма да се опомнят, защото от елитаризма си не виждат и на педя по-далеч от носа си, а в случая там седи надпис: надупи се!
Още от първите коментари по темата писах, че сегашната ни дипломация, (поне през последните 60 години) не е никаква дипломация. Тези хора не се осъзнават като отговорни за една държава, за един народ. Те се осъзнават само за себе си и за собствените си привилегии. Да напомням ли за нечуваната наглост на царедворците по комунистически образец да си върнат дипломатическите привилегии, че и за цялата си рода.
15 Януари 2005 03:32
Изтеглили сме "късата клечка" да сме граждани на скапана държава.Българската държава в лицето на прадставляващите я чиновници НИКОГА не е давала и пет пари за гражданита си.Затова е проспан момента за спасяването на медиците.След публикации в пресата започнаха някакви неумели движения, които ясно издаваха абсолютна некомпетентност и ЛИПСА НА ОПИТ В ТАКИВА НЕЩА!!!Нямат практика !Това е истинската причина за избора на "тихата дипломация".Тези хора никога не са го правили това упражнение и знаеха , че единствения им шанс е да се спазарят на тъмно с либийците, следвайки принципа "преклонена главица остра сабя не сече".А истинското признание в пълна безпомощност бяха приказките, че някои други международни институции щели да "повдигнат въпроса".Таратанци!Кадафито го е разбрал.И си играе като котка с мишлета.
15 Януари 2005 05:46
Как пък на никой не му минава през ума, че след като и Украина изтегля контингента си от Ирак, нашето правителство показва удивителна солидарност и упоритост в желанието си да остане вярно на Окупаторите. Не е ли елементарно чувството на солидарност на Кадафи с Иракския народ. Какво се правите всички на интересни за живота на няколко човека, нима живота на другите е по - малко ценен? Когато сте безразлични към страданието на другите, независимо от религиозната им принадлежност, с какво право очаквате справедливост от страна на другите. Ако всеки един от нас изповядва единствено морала на <дебелото си черво> какво да очакваме от другите. Хора запазете човешкото в себе си, няма нищо по- важно в тези времена.
15 Януари 2005 06:31
Кучето си лае, Гадафи си върви...Жестоката истина е, че заради глупостта на курвенските сестрички ще се наложи да балансираме вземанията с Либия, демек Михаля за гоним.
Което в сравнение с положението в Ирак не е чак толкоз лошо-там не само сме по дирите на Михаля, но и още пари(колкото за цело здравеопазване)хвърляме.
Да живее дружбата между народите и...гъзолизците.
15 Януари 2005 07:24
П(т)ичко feniks, ти си бил цел авукат, бре...Що не отскочиш и обясниш целата истина на Гадафито, а...
Макар, че за сестричките си напълно прав-те поемат тва, дет им подадеш...
15 Януари 2005 08:53
“Българските политическите сили бяха изненадани от позицията “
Аиде де, как ли пък не. Дай им тиха дипломация, вера в справедливия либииски съд. Информационно затъмнение от услужливите български средства за пропаганда. Ето така и не са намери вестник, който да побликува мотивите на либийския сьд за издадените смъртни присъди, а колчем Кадафито заговореше за империалистичеси заговор против Джамахирията мълчаха като накани.
Няма такова животно независим съд. Съда е част от държавната машина. Сиреч колкото повече държава в една страна, толкова повече зависим е съда.А държава в Либия дал Алах повече отколкото трява.
15 Януари 2005 09:05
Дотук само Параграфът е оптимист. Той вярва в правосъдието. И аз бях вярващ, не в религията, разбира се. В светлото бъдеще на човечеството. Нещо вярата ми пресъхва.
15 Януари 2005 10:10
Соломон Паси и Сакса с тяхната "тиха дипломация" ще затрият цяла България, а не само медицинските сестри. Каааак не ги досрамя, че за 4 години за една пара не направиха нещо извън България.
НАТО не се брои, така или иначе от НАТО ни искаха и куцо и сляпо правителство да имахме пак щяхме вече да сме влезли там.
А и тая красавица Надето, дето забърка кашата с медицинските ни сестри и не ги измъкна навреме....
15 Януари 2005 10:47
За Надка съм съгласен. Прекалено беше заета с имиджа и собственото си "обогатяване", за да си върши работата.
За останалото съм с резерви.
Но пък и никой от нас не знае голите факти - виновни ли са и доколко медиците ни? За това по-правилно, от моята гледна точка, е искане те да бъдат съдени от цивилизован съд, а не да събираме подписки за невинността им.
15 Януари 2005 10:50
Докато се случват подобни неща Монката е някъде ...къде? Никой не знае. Може би на Антарктида, може би в Чили, но да вземе отношение - не! Това сигурно е тихата дипломация! Никой да не те чува, да не те вижда и да се надяваш, че нещата ще се оправят от само себе си.

Хасане, ти си истински дебил! Всички експертизи доказаха, че зарязаване със СПИН е имало ПРЕДИ идването на мед. сестрите ни и продължава СЛЕД като са арестувани. Малоумник!
15 Януари 2005 10:57
УЧУДВАНЕТО, ЧЕ Е ВЗЕТО ТАКОВА РЕШЕНИЕ Е ЗА НЕГРАМОТНИ ПОЛИТИЦИ КАТО НАШИТЕ, КОИТО НИТО СА УЧИЛИ, НИТО СА РАБОТИЛИ С АРАБИ, ЗА ДА ЗНАЯТ, ЧЕ АРАБИНА НИКОГА НЕ КАЗВА НЕЩО БЕЗ ДА СИ ОСТАВИ ОТВОРЕНИ ПОНЕ ДВЕ ВРАТИЧКИ ЗАД ГЪРБА И НИЩО НИКОГА НЕ Е ОКОНЧАТЕЛНО РЕШЕНО. А АКО СЕ РЕШАВА-СТАВА С МОНГО КАНДЪРМИ И С ГОЛЯМО ПРОТАКАНЕ И БАКШИИ ЯКИ. ЗАТОВА СПОРЕД МЕНЕ ВРЕМЕТО НА ПРОСТОТИЯТА- ТИХА ДИПЛОМАЦИЯ ОТМИНА И ВЕЧЕ ТРЯБВА ДА БУМНЕМ С ЮМРУК ПО МАСАТА И ОТКРИТО ДА ЗАЯВИМ, ЧЕ НАШИТЕ ХОРА НЕ СА ВИНОВНИ И ДА СЕ СПРЕ ТОЗИ СРАМЕН ПРОЦЕС СРЕЩУ НАШИТЕ МЕДИЦИ. АКО ЩЕ СЕ ВОДИ-ТЕ ДА БЪДАТ СВИДЕТЕЛИ, НЕ ОБВИНЯЕМИ. СТИГА ЦЕРЕМОНИИ И САКЪН ДА НЕ ОБИДИМ НЯКОГО.БЪЛГАРИЯ СТАВА ЗА СМЯХ ВСЕКИ ДЕН ПО КАКВИ ЛИ НЕ ПОВОДИ, ТАКА ЧЕ СТИГА СМЕ СЕ ПРАВИЛИ НА ДОБРИЧКИ И ПОСЛУШНИЧКИ. СУХО ДУПЕ РИБА НЕ ЯДЕ. А МИНИСТРИТЕ НА САКСА НЕ ИСКАМ ДА ГИ КОМЕНТИРАМ, КАКТО И КАСТОВ И НАДКА ТЕ СА СИ НЕКАДЪРНИ И СА ВИНОВНИ ЗА ДЕРЕДЖЕТО НА НАШИТЕ МЕДИЦИ.
15 Януари 2005 11:02
Много е просто! Ако ексекутират българите. Затваряме си посолството в Либия и махаме всички българи от там.
15 Януари 2005 11:10
Хем просто, хем без ефект!
На либиеца като цяло въобще не му пука дали ще имаме посолство или не. И го показва недвусмислено.
Фактите в случая са по-важни. Ама Бог високо, Либия - далеко...
15 Януари 2005 11:10
"заради глупостта на курвенските сестрички ще се наложи да балансираме вземанията с Либия, демек Михаля за гоним."
Много се смях, но всъщност ми е безкрайно тъжно.
Да ни пази Господ от това да се набъркаме в интересите на държави, които искат да си решават техни проблеми чрез нас.Говоря за отделните граждани (чисто персонално ), попаднали под ударите на една или друга държавна машина, а не конкретно за нас като българи или граждани на България.
Спомнете си Сергей Антонов-нима той поради "глупост" беше въвлечен в атентата срещу папата.Просто беше на лошото място, в лош момент.И го смазаха, виждал съм го на Аерогара-София. Хем е там, но всъщност е в един друг свят.
Но има и друго, на което искам да Ви обърна внимание- либийският парламент иска също компенсации "за периода на италианския колониализъм, за свалянето на либийски самолет през 1973 г. над Синай, за турското робство, за щетите, предизвикани от американската агресия на НАТО през 1986 г. и за пораженията от Втората световна война на либийска земя".
Някой тук не е ли за психиатрията?Или по-точно -не Ви ли напомня за едно "славно време", когато се гласуваха доста глупости така-първосигнално?
И как може да спазариш децата си срещу пари?Болници и обслужване на заразените деца, както и съпричастност и състрадание към тях-ДА, но да искаш по Х млн.$ за дете е меко казано наглост.Това да не са овце, камили или други някакви животни.И няма ли това да се превърне в държавен бизнес-заразено дете(по-добре женско, че не е много скъпо в онези територии), обвиняваш някого и чакаш да си "балансираш вземанията".
Дано Господ ми прости това последното изречение.





Редактирано от - мики256 на 15/1/2005 г/ 14:00:53

15 Януари 2005 11:37
Действително положението е тревожно. Все още обаче Негово Величество не си е казал последната дума. С неговите широки връзки в арабските страни и отричното владение на арабския език, той ще намери начин да спаси положението. Може би, според него, още не му е дошло времето той да се намеси. Без тревоги! Щом като Негово Величество досега винаги е успявал във всичките си начинания, няма защо да се съмняваме, че няма да успее да спаси нашите медици. За сега той си мълчи и оставя да говори Президента и Председателя на Нородното събрание но си запазва последната, решаващата, дума. Височайшите Особи винаги си знаят работата!
15 Януари 2005 11:46
О, Божичко!Опази всеки един българин от това някой ден да изпадне в ситуация, в която трябва да бъде защитаван от държавата си...Тя обисновено си ...
15 Януари 2005 11:56
Не сте ли разбрали , че поне в 99 % делата в съда се печелят от виновния / или платежоспособния / - така е тук , а явно и в Либия
15 Януари 2005 12:05
-адвокат Траян Марковски заяви, че декларацията не е толкова тревожна, защото българките не са изрично споменати.
-българските политическите сили бяха изненадани от позицията на Либия.
-председателят на Народното събрание Огнян Герджиков отхвърли възможността българският парламент да излезе с насрещна декларация.
-лявата и дясната опозиция обаче настояха за по-отчетлива реакция.
-президентът Първанов от Бразилия"Това е тревожен сигнал, който е поредното доказателство, че има определени среди, които биха искали да политизират процеса"
-либийската позиция "светът да узнае за величината на трагедията, причинена на либийските деца".

Бялото знаме е вдигнато съвсем ясно. И в това случайности няма.
Остава да видим защо е така.
Дори си мисля че българската лицемерна политическа класа тайно се надява на драматичен край или развръска.
Какви нови патриоти за българската кауза ще роди този драматичен край или развръзка .
А българска кауза няма вътре в България .И с опинци се търси по широкия свят .
Тъпо.
А каква е истината.Защо на американците така яко омекнаха коленете и защо заеха клозетна поза.Казва ли ти някой.
Жалко за българите.Пак изкупителни жертви за невижданото лицемерие което ни е удавило.Но при едно условие-че не са били маши.
15 Януари 2005 12:52
Италия и Франция дадоха пример как трябва да се действа с арабите, когато техни граждани са в ръцете им - преговори, пазарлъци, намиране на оптимална цена, плащане и свобода. Печелят всички. Какво толкова има да се умува и да се дипломатства тихо? Става дума за пари. Дори да са много пари, никога не биха били твърде много за живота на българите.
15 Януари 2005 14:16
Филчев да не си разиграва политически игрички, а да окаушва Надето и Костов за престъпно нехайство по либийската афера. И без това те с наглото си присъствие на политическата сцена компрометират партиите си и всичко дясно
15 Януари 2005 14:28
Либийския съд като българския-да си додем на думата.
Там без вина виновни, тук виновни-невинни.
Либийският съд е огледално отражение на нашия.
Тиквите са свикнали, какво се правят на ощипани моми.
Като гръмна за пореден път делото в Либия, баш по това време оневиниха оня тиквеник, де беше сгазил две невинни хлапета от Враца.
И хлапетата излязоха виновни, че са му се пречкали по пътя-в другата лента.
Либийския съд държи неколцина, българския съд държи целия народ за заложници на мутрите.
Що викате за 6 човека, а си траете за 7 млн?
Светът откачи...
15 Януари 2005 14:34
Некои господа пак предлагат "Да треснем с юмрук по масата..." и пак трябва да им се напомни , че нема трескало България няма силови механизми за въздействие срещу други страни. Това е "плода" на 15 годишното изреждане на следдесетоноемврийската управлявала сган. Венец на импотентността е НАТО .Членка сме на "най-силният военен съюз в света" , както казва еврейчо... И какво от това , бих попитал аз , на фона на Либийската гавра А и откъде на къде трябва да се говори за компенсации и проч./което ще се вземе от моя джоб , и -вашия/ , щото т.н. дипломати не си вършели работата ? Либийските сестри са свършени като личности. Дори някога да излезнат на свобода , те ще са психотрупове като Сергей Антонов. Този скалъпен процес е ПОЛИТИЧЕСКИ. Той е арабското предупреждение за безумната ни външна политика.И никакви пари не могат да замажат положението.Необходим е радикален завой във външната ни политика. Проевропейска. Равнодистанцирана от САЩ и Русия. Справедлива към Близкоизточния Въпрос. Просто като фасул.Но трудно постижимо.Уви...
15 Януари 2005 14:51
Гаден постинг Kaily, гаден ама верен
15 Януари 2005 15:09
Защото трагедията с българските сестри се разиграва в полу-феодална държава от третия свят. Като в основата на тази трагедия са политически фактори.
Докато трагедията с двете деца, смазани от пиян шофьор излязъл от пътя и в последствие обвинени за собствената си смърт, от корумпираната съдийка, се случи в България.
И какво? Случая с децата мина под мотото - "Всяко чудо за три дни"!
Защото е по-лесно е да се критикува Либийския от колкото Българският съд.
И не е толкова болезнено. Гадна история, не трябваше да си я припомням....
15 Януари 2005 15:29
Току-що прочетох в "България", че Апелативния съд си е свършил работата - и е отменил прекалено леката присъда за шофьора убиец.
Е сега вече деня ми се оправи
15 Януари 2005 15:31
Kолко ли ще струва нашето участие в КОАЛИЦИЯТА на желаещите в Ирак ?

1. Разходи за издръжка на контингента ни в Ирак;
2. Жертви на наши момчета в Ирак;
3. "Виетнамски синдром" на част от завърналите наши войничета от Ирак;
4. Навлякохме си дълготрайна (поне за 20 години) омраза на мюсулманските народи;
5. Смъртни присъди за скалъпения процес в Либия и много разходи;
6. Непредвидими разходи в бъдеще време, заради една ОГРОМНА ГЛУПОСТ - участие в КОАЛИЦИЯТА на желаещите в Ирак ......
15 Януари 2005 15:55
Bay Hasan
[Златен]
от USA

Общо мнения: 891

Кучето си лае, Гадафи си върви...Жестоката истина е, че заради глупостта на курвенските сестрички ще се наложи да балансираме вземанията с Либия, демек Михаля за гоним.
Което в сравнение с положението в Ирак не е чак толкоз лошо-там не само сме по дирите на Михаля, но и още пари(колкото за цело здравеопазване)хвърляме.
Да живее дружбата между народите и...гъзолизците.




Курвенска сестричка можеш да викаш на сестра си, педал скапан.

Редактирано от - ФОРЕСТ ГЪМП-СИН на 15/1/2005 г/ 15:57:19

15 Януари 2005 16:02
Osa : "днес разбираме, че либийците се втвърдили и поискали най-строгото наказание за виновните да се изпълни, а спинозните деца да се обезвъзмездят. "

Osa, не са виновни! Хората ни са НЕВИННИ!

От толкова повтаряне лъжата така дълбоко се загнезди в съзнанието ни, че вече съвсем механично започнахме да повтаряме брътвежите за Престъпление и Наказание, за Вина и Присъда, като да сме приели фактите такива, каквито се опитват да ни ги поднасят. Но не се оставяйте да ви заблуждават - НЕВИННИ СА!
15 Януари 2005 16:10
защо, моля да ми обясните, се сравняват пет човешки живота с разни вземания, били те и милиони $,? или либийски динари? Капка хуманност ли няма...?

takvor onik
达 可 沃 尔 奥 尼 克 保 多 利 昂
15 Януари 2005 16:15
"Тихата ни дипломация" все още мълчи!!!! Срамна е и липсата на официална реакция от Българският Парламент! Това е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО! Каквато и формулировка да се измисли- "Загриженост", "Неудволетвореност", "Безпокойство" - То такава ТРЯБВА ДА ИМА!!!
След като процесът влезе в квалификацията ПОЛИТИЧЕСКИ /какъвто е от самото начало/ - отговорът следва да е СЪЩИЯТ!!!
15 Януари 2005 16:28
Либия поиска сигурна екзекуция на медиците е новата "новина" днес. И веднага най-много мнения от тези дето нищо не зависи. Защо обаче ВЕЛИЧЕСТВОТО с голямите си "връзки " с арабския свят се е заврял СЕГА в ... кучи гъз и от него ни кост, ни вест по проблема. Защо гъзети като ТРУД изведнаж забравиха анонсите си с главни букви от първата страница за милиардите долари от арабския свят, които ще потекат към България щом ВЕЛИЧЕСТВОТО ни стане премиер? - Заради големите му връзки с арабите? Оказва се, че ще текат действително милиарди - но не към България, а обратно - от нас към арабския свят. И може би тъкмо защото Величеството е голямия приятел на арабите, но не на българите. Срамота е този нехранимайко и неговата шайка да ни правят не само за смях в света, но и да ни карата да плащаме отново милиарди навсичкото отгоре?!
15 Януари 2005 17:20
Im back, "Osa, не са виновни! Хората ни са НЕВИННИ! ",
никога не съм имал и капка съмнение, че българките са виновни, защото за да извършиш едно такова нехуманно деяние трябва да си много извратен и деградирал, а нашите сестрички може да са хубавички, но не са детеубийци, даже за всичките пари на света.
Не съм разбран правилно, думите "либийците се втвърдили и поискали най-строгото наказание за виновните да се изпълни" са думи от статията по отношение на Либийския парламент.
В България само двама души изразиха съмнение по отношение на невинността на медиците: тогавашният министър-председател Иван Костов и външната му министърка Надка Михайлова, които са и главните виновници за участта им.

Да, всички знаем - НЕВИННИ СА!
15 Януари 2005 17:39
МУКТАДАСАКС и т.н.,
15 Януари 2005 18:03
СЕГА му е времето! Иван, Надка, Соломон - спасявайте се, докато все още можете! Коста Рика, Флорида, Нова Зеландия - ей ги къде са...Отворихте кутията на Пандора, поиграхте си на демокрация, закръглихте спестяванията и СЕГА МУ Е ВРЕМЕТО да се покриете, белким избегнете заслужената народна любов...
15 Януари 2005 18:11
Политиката на снишаване никога не е била и няма да бъде успешна. Откога истината е вредна? България отдавна трябваше официално да посочи виновника за трагичната съдба на либийските деца и да прекрати контактите с "независими" фондации. Ние нямаме за какво да преговаряме с ОНЯ и неговата свита защото тяхната цел не е България. Поетите ангажименти към ЕС трябва официално да се обвържат с позицията на ЕС към Либия и да се протестира пред ЕС при всеки повод. На Либия трябва ясно да се каже задълго да забрави за ЕС след като ние влезем там. Това е много принципен случай, защото нашата цел да сме в ЕС е именно за да можем да разчитаме законните ни интереси във всички области да са защитени.
Оказването на помощ за децата е човешко и правилно, но очевидно последната му грижа в случая са децата. Всеки път трябва ясно да се казва че помагаме на НЕГОВИТЕ жертви.
15 Януари 2005 18:34
Можеше изобщо да не се стига до тука.Попитайте един виден син ГЕНЕРАЛ какво направи когато получи ясни сигнали, че всичко това ще се случи?-Ами чисто и просто отзова дипломата който отправи предупрежденията. И защо?!? Ами защото беше доста се унесъл в поръчката си да разбие българското разузнаване, поръчка дадена от един друг истински "патриот" с конска усмивка! Жалко е, много е жалко! И за наказание, същият този СМЕШНИК в момента е посланик.
15 Януари 2005 18:54
грешиш Оса
има и други смотаняци , само погледни форума, не е само костофф, и други се съмняват, уви.
Жал ми, когато гледам сигурно мислещи се за високо интелигентни хора, дето дори уж претендират да се мисли със собствената глава (напр. бай Хасан), които хора да изгарят от злоба, че някой бил в беда и трябвало да му се помага. Не знам българи ли, турци ли, цигани ли, но щом са граждани на тази държава, тя респективно и народа й, трябва да се отзове на нуждата. Не са ти виновни никакви сестрички бай, Хасане, на теб проблема ти е в главата и още по-тъпото е, че не се осъзнаваш като плещиш. Вземай пример от Симплито, като си злобар и глупав, поне си трай, а не да настройваш българи срещу турци с необмислените си изяви!!!
15 Януари 2005 19:30
Процесът е изцяло политически. Нашите хора се принасят в жертва с цел да се прикрие фактът, че децата са заразени в резултат от вътрешноболнична инфекция. Ако това се докаже в съдебния процес , режимът на Кадафи ще бъде силно разклатен. Това той никога няма да допусне.
Наистина проблемът може да бъде решен единствено със средствата на тихата дипломация.
15 Януари 2005 19:32
пенсионер
така е прав си, царя знае.
15 Януари 2005 19:33
От цялата тази информация се изненадах на изненадата на изненаданите ни политици! Горките...!!! Мисля си да съберем пари не за медиците ни /щото колкото и да ми е гадно тяхната е ясна/ ами за нашите изненадани политици! Парите ще им ги дарим за да се научат, че Либийския съд не е независим, че власта в Либия може би в момента зависи от присъдите на нашите медици! Че никой няма да ни помогне ако не си помогнем сами.Че с тихата дипломация не става нищо. Че вече му е "дошло времето" и нашият Цар да проговори арабски/ и без това българския не му е по вкуса/. Та моля Ви форумци подкрепете ме!!!!
15 Януари 2005 19:40
Доби,
При наличие на над 400 заразени деца и техните родители , както и вече осъдени медици, след като сестрите от други националности бяха измъкнати навреме от техните Надки Михайлови, каква силна дипломация е възможна?
Единствено ако 6 американски флот се настани в близост до Триполи и този път успее да улучи пустинната лисица в неговата палатка.
15 Януари 2005 19:43
подкрепям те доби
къде да събираме парите, в твоята или моята шапка?
15 Януари 2005 19:48
Ама забележете само каква достойна и величествена осанка има този прочут лидер на праведният либийски народ. Изпълва ме с гордост, че и аз съм се родил да я зърна, па макар и само на снимка.
Братя българи, ази съм оптимист. Толкова много справедливост има в тоз Кадафи, че няма начин да не види истината и да възцари справедливостта. Вярвай те и се надявай те! Не може да не кажем една молитва за лозето братя, не може и не бива. Нека се помолим, това ще помогне!
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД