:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,528,610
Активни 124
Страници 3,401
За един ден 1,302,066

Фалшивата държава

Разкритата измама с компенсаторки показва, че няма проблем мошеници да се сдобият и с най-защитената информация за гражданите и да я използват в своя полза
Една разкрита далавера с компенсаторки е на път да постави под съмнение цялата държава.

Как да си обясним, че някой може безпроблемно да ни открие личните данни, да изфабрикува фалшиви лични карти, да си напише и да получи нотариална заверка на пълномощно от наше име, да се разпореди със собствеността ни и накрая да изтегли парите от банкова сметка, открита на наше име?

Завчера прокуратурата, следствието и МВР разбиха организирана престъпна група, която е извършила всички тези операции, засегнала е поне 80 души и е генерирала печалба от най-малко 10 млн. лв. Дотук добре. Измамата е пресечена, поне временно. Сега обаче трябва да се дадатотговори на серия неприятни въпросиМоже ли някой да обясни как въпросните бандити са се добрали до информацията, че измамените хора имат компенсаторни записи? Подобни данни в такова количество могат да се вземат само от масивите на държавни институции.

Как след това измамниците са се сдобили с необходимите им лични данни, които също би трябвало да са солидно защитени? Да припомним ли, че именно законът за личните данни се използва масово, за да се спре всякаква информация за действията на един или друг чиновник, поискана от медиите. А гражданите? Те по-малко защитени ли са?

Как е възможно да се фалшифицират личните карти? Нали когато преди 5 години бяхме задължени да ги сменим, се обясняваше, че новите документи са непробиваеми и не могат да се подправят? Този случай демонстрира как това може да се прави в промишлени количества.

Как е възможно някой безпроблемно да изготви фалшиво пълномощно и още по-лесно да го завери пред нотариус? Нали по закон е задължително пред нотариуса да се яви и упълномощителят? Или фалшивите лични карти са толкова перфектни, че никой не може да се усъмни, че лицето не е същото?

Темата за фалшивите пълномощни е много сериозна, защото именночрез тях се извършват и големи, и масови измами,включително и с недвижими имоти. Почти не минава ден без някой да се оплаче, че апартаментът му бил продаден и купен от някой измамник, сдобил се с фалшиво, но нотариално заверено пълномощно. Допреди няколко години се приемаше, че упълномощен може да бъде само адвокат или най-близък родственик. После режимът бе либерализиран и вече всеки може да даде право на всекиго да се разпорежда с имоти и друга собственост. И измамите не закъсняха. Нещо повече. Сега те са в апогея си. Смущаващото е, че никой не си извлича поука и не предлага мерки как те да бъдат пресечени.

Някой трябва да даде обяснение и защо въпреки всички предупреждения законът даде възможност да се упълномощават широк кръг лица за разпореждане с компенсаторни записи? Как стана така, че въпросните измамници са пласирали компенсаторките, без да разполагат с тях? Със страшна сила виси и въпросът какви са тези инвестиционни посредници, които пласират книжата на хора, които си нямат и идея за това? Те не искат ли да видят самите компенсаторки или поне някакъв документ, че записите са собственост на съответното лице? Или важното е да се вземе процентът? И няма ли да последват санкции за тях?

Нещата стават още по-сериозни. Бандитите не само са открили банкови сметки на измамените, но и безпроблемно са изтеглили парите от тях? Така случаятпоставя под съмнение банкови операцииИ за да не пострадат и коректни банки, е редно компетентните органи да кажат кои финансови институции са позволили подобни действия, как се е стигнало до тях и какво трябва да се направи, за да не се повтарят подобни случаи в бъдеще.

Големият губещ безспорно са собствениците на компенсаторки, които са двойно преметнати: веднъж - като получиха хартийки вместо собственост, които чак сега придобиха някаква стойност, и втори път - като не можаха да се разпоредят с тях, защото някой им ги открадна. И което е най-страшното - всичко това се случва с помощта на държавата, която не може да осигури сигурна защита на хората, спазващи закона и плащащи данъци.
32
1093
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
32
 Видими 
15 Януари 2005 00:53
Taka е !
Много добри въпроси ! И много точни !
И така ще е докато ПОЛИТИЦИТЕ ни са ФАЛШИВИ....
Трябва да се премахнат всякакви имонитети и привилегии........
15 Януари 2005 01:24
Големият губещ безспорно са собствениците на компенсаторки, които са двойно преметнати: веднъж - като получиха хартийки вместо собственост…

..”големият губещ”, обаче са не само собствениците, но и НЕсобствениците на компенсаторки, т.е. всички братя и сестри. Изключая измамниците(мошеници, крадци, политици, бандити, депутати, чиновници, царе, .. ... ....) които се кефят на сладоледа на живота, макар че от алчност и простотия не им остава “ресурс” да бъдат щастливи като хора, а не като маймуни.
15 Януари 2005 01:25
какво е това компенсаторки
даржавата трябва да обещeтява с пари или ДЦК които имат стоиност
или като няма купони за олио има купони за собственост
15 Януари 2005 02:22
>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<
Имаше един приятел тука дето твърдеше, че в България само ментето е истинско
слънчо
>>>>><<<<<<
15 Януари 2005 03:29
.
15 Януари 2005 04:37
>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<
Така е Бъди, но това само потвърждава правилото, курвите и мутрите са хора-менте.
слънч
пп
ЗА Новата Година Bydi, ти желая живот, здраве и железни нерви.
>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<
15 Януари 2005 04:57
" ... Кой може да ни утеши тогава, в мигове на униние и самота?... Само философията, само тя може да ни спаси от измамата и терзанията на земния ни живот... "
Из Боеций "Утешенията на философията"
15 Януари 2005 09:26
Пак има пързаляне.
Държавата не е надхитрена и измамена.
Държавата не е фалшива.
Обратното е вярно.
Държавата и позициите в държавата са инструмент за крадене и манипулация.

След 89 год. т.н. ляво няма и леваци няма.
Има само дясно пространство и десняци.
Така се нарича за благозвучие- криминалното пространство.
Кретените се срамуват , че са кретени и се наричат десняци и демократи.
И си мислят как някой като ги види се разтапя от умиление.
Кретенска работа.

Днес тази сволач ни убеждава , че това е демокрация.
Държавата не е фалшива.
Държавата е кретеновидна.Защото е в ръцетете на кретеновидни демократи.
15 Януари 2005 09:28
Къде е титанът Бойко Борисов сега?
Да отговори на въпросите! Щото неговата банка СИБ проявява напоследък осбенно любопитна активност по отношение на компенсаторките! Че и от Нова европа удрят по едно рамо(що те ли? ми сигурно аудиторията им е интригуваща!).
Или може би се подготвя почвата за предстоящата поредна смяна на документитите? И в нея ще има вкусни хапки за... когото трябва!
Никакво доверие на елитарните ментета!!!!
15 Януари 2005 12:02
.
15 Януари 2005 12:05
Ето за това си е виновна съдебната система! Освен това нали ако някой се опита да хване мошеник, веднага се завежда дело срещу него! Не демокрацията е толкова лошо. Лошото е, че ние не сме дорасли за нея! Мошеници и престъпници има навсякъде. Но вземат ли се мерки нещата се нормализират. Как можаха да намалят сериозно престъпността в Ню Йорк? Ами имаше желание от гражданите и от управата на града! В България такова желение няма нито от гражданите (вижте какво става с кадифения закон за пушачите), нито от управата, още по малко от съд и прокуратура (нали завеждат дела срещу журналисти заснимащи корупция).
15 Януари 2005 12:23
Това, което по времето на Виденов беше открита държавна политика наречена масова приватизация се изроди при немасовата приватизация в "Регистър на непаричните платежни средства". На този регистър шеф му стана "доверен човек" от Монтана. След това странно защо из медиите спрягаха Монтана (не София или Пловдив или Варна) като град с най-много хора, на които следва да се издават компенсаторки. Но понеже човекът си е "наш" (извинете техен) и до сега си е шеф и никой за нищо нито го пита, нито ще го попита. Та въпросите тук само доказват колко надълбоко е мафиотизирано управлението на България.
15 Януари 2005 18:12
Това е поредното доказателство, че държава няма. Какви още доказателства са нужди, за да се види, че България е само територия без държавност, където властват законите на джунглата.
15 Януари 2005 19:14
интересни въпроси! Де да имаше кой да им отговори!
Колкото до закона за пушачите, всички закони в България се спазват толкова.
Такива са ни законите и техните контрольори.
15 Януари 2005 19:18
И тук суверена и суверенитета го е хванало липсата.
Айде бе.Де са философите -да пообяснят как народа е виновен.
Фалшива била държавата.Нови 20 на 30.
На баба им под полата се виждали кюлотите.
А па Айшето нямала и такива.
Не е държавата.
Демокрацията е фалшива.
И тея дето се правят на демократи.И те са фалшиви.Много фалшиви.
Казано направо -айдуци са.
Те я правят фалшива как беше-държавата.
И това ако е държава.
Айде бе-почвайте , комунягите , баба им , дедо им -до девето колено ги споменавайте.
Нали сте вода не напита.
Гола вода сте.И печурки по срамните части.


15 Януари 2005 19:40
Фалшива била държавата.Нови 20 на 30.
На баба им под полата се виждали кюлотите.
Та викам им, аре бе скрийте се..
А па Айшето нямала и такива.
Не е държавата.
Демокрацията е фалшива.
И тея дето се правят на демократи....
И те са фалшиви.Много фалшиви.
Казано направо -айдуци са.
Те я правят фалшива как беше-държавата.
И това ако е държава...
Айде бе-почвайте , комунягите,
баба им , дедо им -до девето колено ги споменавайте.
Нали сте вода ненапита.
Гола вода сте.
И печурки по срамните части.
И нали вярвате още в храстите..
.
вие господа седерасти
>>>>>>>>>>>>
изцяло по хунвейбина, който не знае,
че това е връх на постпролетарската поезия

слънчо
15 Януари 2005 20:11
Фениксе, my dear, да вземем да се утешим дето казваш, макар и виртуално, че какво друго ни остана в този фалшив свят ... Ама къде по света демокрацията не е фалшива и демократите не са диваци и варвари, а? Кажете де... Утешете ме, че ми текат сълзите вече от вчера като прочетох статията с тези смайващи разкрития за цялата гнус и далаверщина...Защо няма плачещо човече в емотикона....търся, търся и се отчайвам още повече. Как беше онзи утешител ... и философ.....Многу надарен Негър ? Дайте го насам
15 Януари 2005 21:21
И бся бил истински - боляло,

и глада....

и безсилието пред силата УПРАУЛЕНСКА,

и , , , ,15 Януари 2005 22:47
Мисля, че зададох въпрос уважаеми, а отговор не получих Моля, стегнете се и споделете 5 грама мисли ... въпросът си заслужава да му се отговори!
16 Януари 2005 02:06
Фрида, аз не съм мислител, нито даже Надарен негър, а съм едно просто селско магаре.Но с голяма нежна и чувствителна душа.Бих искал да изпя сълзите ти миличко.
16 Януари 2005 07:26
Ама 4акаите малко , какво толкова е станало-откраднали били десетки милиони-и сега какво -пла4ат-ами комунистите ви таковаха маиката близо 50 години и никои нисто не каза, оставиха дулгове и на правнуците ви и вие ги избирахте отново , идваха други които се обявяваха против тях и нищо не правеха и вие отново ги избирахте да ви управляват и сега какво -нямало дурява-има дурява , ама е дурявата на абсурда!!!!!

Редактирано от - bot на 16/1/2005 г/ 11:40:42

16 Януари 2005 09:45
Frida
.................Ама къде по света демокрацията не е фалшива и демократите не са диваци и варвари, а?......................
Точно като Георги Димитров пред Лайпцигския процес.
Ама май VOCI не е схванал тънкиот ти хумор и заслепен от любов по теб пише:
.................Фрида, аз не съм мислител, нито даже Надарен негър, а съм едно просто селско магаре.......................
Каква само скромност. Впрочем, че е магаре ние отдавна сме разбрали по писанията му.
16 Януари 2005 10:29
Фрида
................Как беше онзи утешител ... и философ.....Многу надарен Негър ? Дайте го насам...........................
Ако намекваш за Фичо, той е философ, много надарен, ама не е негър.
16 Януари 2005 10:32
Фрида
Напънах си мозъка и по-горе ти отговорих и на двата въпроса, т.е., изричения детосвършват с въпросителни.
16 Януари 2005 10:59
А-аа събудихте се най-сетне, и за Лайпцигския процес се сетихте /той Marx е замесен ако не лично, то поне идеологично/ . Обаче да не си помислите, че аз съм присъствала лично на процеса... не-ее...само съм чувала за него. Но да не изместваме въпроса- VOCI, благодаря за нежните чувства Очаквам отново включване Ваша безутешна: Фрида
16 Януари 2005 11:18
Може ли да се даде отговор на един интимен философски въпрос- открит под полата .
Било едно и също.У царица и у магарица.
Това го твърди всяка всяка магарица.
Цариците са на друго мнение.Затова са царици.
Фрида иска ми се да си царица и такива простотии да не бълваш.

sluncho6
Неглиже си.Но от мен да мине.
Фалшификата е копие , друго копие на нещо истинско.
Слагаш копие , слагаш оригинал.Казваш това е оригинала.
Очаквам да ми кажеш къде е оригиналната държава и къде фалшивата.
Дано днес температурата ти е по ниска.

16 Януари 2005 11:25
А ето и как се управлява при цяря.
Като се сменя чипа на цели управления.
И как се крадът милиони .
И как един Директорът на крадците на пътни такси е превърнал цяло управление в инструмент за крадене.
Според спецслужбите само за един месец сумата, с която е ощетен държавния бюджет от взети, но нерегистрирани пътни такси, надхвърля 400 000 лева. Годишно са милиони.

Припомняме, че НСБОП, "Гранична полиция" и националното следствие съобщиха на 21 декември, че са разбили организирана престъпна група от 13 служители на Управление “Пътни такси и разрешителни” (УПТР) към Министерството на транспорта и съобщенията. В резултат държавният бюджет е ощетен от взети, но нерегистрирани пътни такси.
С помощта на специален софтуер експертът чрез негови приближени лица, служители на управлението на 13 гранични пункта, е манипулирал базата данни за влезлите автомобили в страната и така намалявал техния брой. След това формираните излишъци били присвоявани от организираната престъпна група.

В началото на месеца стана известно, че длъжностни лица са източили от държавния резерв над 45 млн. лв. чрез фалшиви банкови гаранции.
16 Януари 2005 11:45
Ot filma Bowling "for columbine":

}И купили 250 милиона оръжия,
{79860}{79958}катинари, аларми и построили огради да ги отделят от съседите.
{79958}{80052}Най-после се почувствали добре.
{80205}{80313}И заживели щастливо.
{80407}{80479}Или пък не?
{80546}{80603}Защото ако вярвате на вечерните новини
{80603}{80690}изглежда че положението в Америка е много сериозно.
{80690}{80766}Дали той е опасен?|Какво е намислил?
{80766}{80807}Какво се опитваш да направиш, човече?
{80807}{80848}Защо хората са изплашени?
{80848}{80910}А спомняте ли си за паниката около проблема 2000?
{80920}{81030}Бяха ни казали че цялото ни общество ще се срути|защото някой и забравил
{81030}{81085}да напише няколко цифри в компютъра?
{81085}{81143}Ще настъпи абсолютен хаос.
{81143}{81188}Последното отброяване започва тази вечер.
{81191}{81303}Този управител наблюдава подготовката на|клиентите са за настъпването на 2000 година.
{81303}{81399}Акумулаторите, газените лампи и генераторите|се продават много добре,
{81404}{81505}След като цялата страна беше|изпаднала в паника дойде полунощ.
{81505}{81538}И нищо не се случи.
{81574}{81670}Или пък историята с дивите пчели|които ще нападнат Америка?
{81670}{81721}Най-вероятно ще пристигнат тази година.
{81721}{81812}Африканските пчели ще пристигнат|в Тексас през тази година,
{81812}{81869}и ще достигнат до Аризона до 2-3 години.
{81869}{81951}Причината за безпокойството е, |че дивите пчели са много агресивни.
{81951}{82018}Често преследват жертвата си в разстяние на половин миля.
{82028}{82078}Пчелите така и не дойдоха.
{82097}{82212}Или историята как някой е скрил бръснарско ножче|в ябълките по Хелоуин.
{82212}{82368}Не след дълго на децата вече не се позволява да обикалят|на Хелоуин и да приемат сладкиши от непознати.
{82368}{82483}Много хора въобще не ядат бонбони по Хелоуин.|Много е опасно и те са изплашени.
{82483}{82579}А истината? Никога не е имало бръснарско ножче в ябълките.
{82591}{82701}И само 2 деца са починали през последните|40 години от сладкиши по Хелоуин,
{82701}{82785}като и двете са били отровени нарочно от техни близки.
{82809}{82862}Всичко е като във филм на ужасите.
{82862}{83008}Човек е нападнат от горска лисица|докато косял тревата пред къщата си.
{83008}{83128}Повече внимание е необходимо към хапчетата за отслабване. Това което не знаете може да ви убие.
{83128}{83246}Използвате ги всеки ден но само за секунди|ескалатора може да осакати вас или ваш близък.
{83246}{83339}Вижте как всеки ден използвате|"стълбата на опасността".
{83339}{83418}Внимавайте, бъдете дискретни,
{83418}{83495}не танцувайте с други американци по улиците.
{83495}{83600}Не привличайте внимание към себе си|и към факта че сте американец.
{83600}{83723}Един от всеки пет американци страда от|определена форма на психическо заболяване.
{83723}{83814}Министерството на здравеопазването приканва всички|да минат на преглед възможно най-скоро.
{83819}{83914}Медиите, корпорациите, политиците...
{83914}{84046}травматизират американската общественост толкова дълго|че накрая стигнаха до точката...
{84046}{84113}в която дори не е необходимо да има причина.
{84123}{84207}Днес министерството на правосъдието
{84207}{84284}издаде спешно предупреждение.
{84322}{84404}То е във връзка с заплаха от общ характер|която сме получили.
{84437}{84523}Не за пръв път тези органи действат|по този начин.
{84543}{84598}Надявам се да е последния,
{84598}{84682}но като се има предвид позицията|на враговете ни най-вероятно няма да бъде.
{84823}{84945}Харесва ми този булевард.|Няма много такива в Лос Анджелес.
{84965}{85051}Но защо всеки път като съм тук, |чувам по новините:
{85051}{85116}"Стрелба от кола в Саут Сентръл"
{85116}{85190}или "Това и това станало в Саут Сентръл".
{85274}{85372}Те не си измислят нали? |- Не, но избират какво да отразят.
{85379}{85437}Човек пуска новините по телевизията
{85437}{85557}и вижда опасни чернокожи, нали така?
{85557}{85595}Неизвестен черен
{85595}{85677}обвинен в някакво престъпление.
{85691}{85825}Вижда кадри как чернокожи са задържани за престъпления и истории как чернокожи вършат лоши неща.
{85825}{85864}Така е през целия ни живот.
{85864}{85945}Заподозрения е около 20-годишен чернокож,
{85945}{86027}с афро бакембарди и голям сребърен ланец.
{86027}{86149}Полицията издирва|чернокож мъж, висок към 1.80,
{86149}{86187}около 80кг и на видима възраст от 35 години.
{86187}{86255}Заподозреният е чернокож, |между 16 и 18 години.
{86255}{86310}Заподозреният е чернокож.
{86554}{86665}Сюзан Смит удавила двете си деца|и казала че чернокож мъж...
{86665}{86770}е откраднал колата и заедно с децата.|И всички и повярваха.
{86770}{86885}Мъж нахлу в колата ми докато чаках на светофара|и потегли с децата.
{86885}{86945}Беше черен.
{86945}{86983}Чернокож мъж?|- Да.
{86983}{87063}Извиках им че ги обичам.
{87063}{87110}Това е трагедия.
{87110}{87238}" Незвестен гражданин ", |обкновенно черен,
{87238}{87309}е набеден че е извършил някакво престъпление и никой не пита повече.
{87312}{87398}Чарлз Стюард, адвокат от Бостън, |убива бременната си жена,
{87398}{87461}и казва че чернокож го е извършил.|Всички му вярват.
{87461}{87540}Заподозреният е черен, |висок около 1, 80,
16 Януари 2005 13:44
Хуне, ама аз съм само че в т.н. демокрация благородните особи са просто електорални единици както всички магарета-равенство прред закона така му викат...
16 Януари 2005 14:06
Ерго: какво следва, че демокрацията е идеална за магаретата и магариците, щото ги "изравнява" с царете и цариците! Е как няма да я защитават със зъби и нокти...Още повече магаретата винаги са повече от царете и естествено са си измислили демократичното "право на мнозинството", което им дава "право" да правят всякави магарии съвсем законно. хитро нали?
16 Януари 2005 14:36
Фрида
Сега , според мойто скромно мнение - си в целта.
Важна е разликата.
Приликата е заради класификацията.
Под всяка пола може да се намери нещо женско.
Но това не е гаранция за женственост.
Приликата е огромна.Разликата е съществена.
За разликата става въпрос.
За това си позволих да ти кажа да игнорираш проликата.
Бъди царствена като женственост и като жена.
Поне за окото е радост.
16 Януари 2005 22:28
lo6o Sedlarov, mnogo lo6o!
Lo6oto e, 4e stava i po-lo6o!
O6te po-lo6oto e, 4e sigurno 6te stane i o6te po lo6o!!!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД