:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 550
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Македония погреба своя президент с най-високи почести

Положиха Трайковски в Алеята на великите

Георги Първанов: Прощавай и последно сбогом, Борисе!
Снимка: Ройтерс
Президентът на Македония Борис Трайковски, който загина при самолетна катастрофа миналата седмица в Босна, бе погребан вчера с най-високи държавни почести в Алеята на великите в скопското гробище Бутел, предадоха световните агенции. Присъстваха делегации от над 20 страни.

"Македония загуби един голям държавник. Балканите загубиха един от своите модерни лидери, който работеше за европейското бъдеще на региона. Загубих приятел. Прощавай и последно сбогом, Борисе!", написа българският президент Георги Първанов в съболезнователната книга. Първанов и съпругата му Зорка поднесоха цветя пред покойника в парламента, където беше поклонението. Последна почит отдадоха и Желю Желев, Асен Агов, Надежда Михайлова, Иван Костов, български депутати.

Венец положи и външният министър Соломон Паси в качеството си на председател на ОССЕ.

В последните минути на поклонението венци поднесоха вдовицата Вилма, дъщерята Сара и синът Стефан, премиерът Бранко Цървенковски, председателят на парламента Любчо Йордановски и бившият президент Киро Глигоров.

Десетки хиляди се стекоха пред Собранието и по маршрута до гробището, където слова произнесоха премиерът Бранко Цървенковски, лидерът на ВМРО -ДПМНЕ Никола Груевски, председателят на Европейската комисия Романо Проди и представител на методистко-евагелистката църква.

Официалните документи за смъртта на Трайковски ще бъдат предадени на Конституционния съд днес или в понеделник. Съдът трябва да утвърди, че съществуват условия за прекратяване на мандата на президента, и да информира председателя на парламента, който веднага да свика избори.

ЗАБЛУДА

Мястото, където се разби самолетът на Борис Трайковски, не е минирано, твърди собственикът на имота, в който са намерени останките. Често минавам по тези места, но все още не съм попаднал на минирани полета, заяви пред Радио Свободна Европа Гюро Матич.

От СФОР вчера заявиха, че в деня на катастрофата представителите на босненската полиция не са допуснати до мястото на инцидента "заради тяхната сигурност, понеже мястото е минирано". До сега никой не е казал дали сапьори са обезвредили мини в района.
3
331
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
05 Март 2004 23:16
...

Редактирано от - Vox_Dei на 18/7/2007 г/ 21:33:33

06 Март 2004 01:02
Е да не искате пук СФОР да си признаят за гафа сас самолета бре, все пак президент се затри..-я Босна 6те им е виновна , я бин ладен4о...
06 Март 2004 13:31
Уважаеми Vox Populi(smus), пардон Дий, Деи или квото там беше, кого точно за държавна измяна към кого точно да съдят???
-
Между другото, "Сега" и повечето БГ медии не намериха за необходимо да отбележат, че единият от телохранителите на Трайковски, загинали в катастрофата - Борис Велинов, беше българин от Босилеград.
-
И още нещо. Унгария и Полша, които едва ли са най-съпричастните към балканската тематика страни, намериха за необходимо да наградят посмъртно Трайковски с държавни отличия. Нашият толкова опечален и иначе раздаващ с лека ръка ордени социален президент не се сети да направи нещо в тази насока. Пък и защо ли - нали не става дума за Манджуков или г-н Бор.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД