:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 357
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Наказание за "Марек" за умишлено спиране на тока

"Левски Сиконко" спечели волейболното дерби след серия скандали
Волейболният вицешампион "Марек Юнион Ивкони" ще бъде наказан за умишлено спиране на тока в дербито с първенеца "Левски Сиконко". Мачът бе прекъснат за 2,08 ч., защото 3/4 от осветлението в залата в Дупница угасна. Това стана при 14:12 за "сините" в тайбрека. След като лампите светнаха "Левски" би с 16:14 и спечели с 3:2 (-27, -16, 20, 19, 14).

По правилник при спиране на тока трябва да се изчака 4 часа и, ако не е възможно мачът да продължи, се преиграва. Резултатът в Дупница обаче се зачита, тъй като двубоят завърши в рамките на 4 часа.

Казусът бе разгледан снощи от дисциплинарната комисия като умишлени действия на домакините, възпрепятстващи нормалното провеждане на срещата. Възможната санкция е 1-2 мача лишаване от домакинство и глоба. Проблемът с тока бил само на територията на залата, а не от компетенциите на "Електроснабдяване", което можеше да оневини домакините.

Самият двубой също завърши със скандал, тъй като при 15:14 Тодор Алексиев ("Левски") докосна излизаща в аут топка. Съдиите първо дадоха точка за "Марек", но след протест на "сините" обърнаха решението си. Това пък предизвика гнева на домакините и останалите 40 души публика, но намесата на полицаите предотврати по-сериозни инциденти. Гостите и съдиите бяха изведени по най-бързия начин и отпътуваха.

Ръководството на "Марек" поиска да бъдат отнети завинаги правата на съдията Огнян Танкишев. "Всички видяха ситуацията, играчите от моя отбор, шефът на Националната лига, лайнсмените и вторият рефер. Само първият съдия не видя", заяви президентът на клуба Иво Константинов.
823
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД