:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 260
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Симеон не видя у себе си вина за кризата

Премиерът отказа да отговаря на опозицията, тя му каза да си ходи
Снимка: Александър Михайлов
Премиерът Симеон Сакскобургготски и заместниците му Лидия Шулева и Пламен Панайотов отказаха да отговарят по същество на въпросите на цялата опозиция. БСП, СДС, ОДС, Новото време и Народен съюз искаха да чуят каква отговорност ще поеме правителството за нарушаване на парламентаризма и конституцията. Поводът бе бягството от зала на депутатите от НДСВ миналия петък, за да няма дебати за "Булгартабак" и Шулева да не отговаря на въпроси.

Вместо отговори депутатите чуха похвални слова за направеното от кабинета и сравнения с миналото управление на БСП. Лидия Шулева дори обвини всички опозиционни партии, включително и ДПС, че гонят инвеститорите и заплаши, че те повече няма да се върнат.

Всички партии искаха и лична отговорност от министър Шулева. Тя не намери за необходимо да каже защо е избягала от дебатите и е блокирала заседанието на НС. "Не искам да кажа, че защитавам министър Шулева, но не се е блокирало в този смисъл заседанието, а както ви помолих да разберете всички, беше с надеждата една толкова важна значима сделка, щом като ни занимава, да се осъществи". Това бе единственият отговор на Сакскобургготски към упреците. В същото време той защити депутатите си, които бойкотираха петъчното заседание.

Според Симеон хората се надяват да видят парламент с приключен мандат. "Не говоря за мандата на премиера. Мисля за мандата на парламента, да има второ правителство с пълен мандат", каза той. Симеон усещал, че в изборите ще участват повече гласоподаватели, "защото има плуралитет в парламента". Той нарече ставащото "предизборна тренировка". "Членството в НАТО ни донесе не само сигурност и стабилност, но и направи милиони българи по-богати. За една година цените на жилищата се увеличиха между два и пет пъти", каза още премиерът без връзка с темата.

Поведението на премиера и заместниците му вбеси опозицията и дори коалиционния партньор.

Емил Кошлуков предложи на управляващите да инициират ремонт на кабинета. Всички до един говориха за това как ще има вот на недоверие. Асен Агов дори предложи Симеон сам да си поиска вот, а Надежда Михайлова поиска парламентът да гласува декларация, в която да се казва, че премиерът трябва да подаде оставка.

"Ироничният и надменен тон, който бе изразен от правителството, не им отива. България се намира на ръба на политическа криза", заяви Станишев. Според него държавата се управлява като дружество с ограничена отговорност. "Само че България не се нарича ООД, а се нарича Република България", каза той.

Единственият изказал се от ДПС Лютви Местан за първи път публично разкритикува поведението на кабинета и на колегите му от НДСВ. Той обаче се разграничи от исканата от опозицията глава на Симеон.
 
Лидия Шулева обвини опозицията и ДПС, че са прогонили инвеститорите от страната и заплашват влизането ни в ЕС. Симеон Сакскобургготски я защити.
38
1262
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
38
 Видими 
01 Февруари 2005 21:36
Крайно време е на мадридския сенилен старец да му се бие един шут в гъзъ! Крадливата шайка в затвора!
01 Февруари 2005 22:00
Иван Костов
01 Февруари 2005 22:02
Абе как ще им отговаря Симеон на опозицията?! Да не са гласували за него?!
01 Февруари 2005 22:09
Как кой ще дойде бе, Hugin. Ние сме си тук. Лошо ли ни беше да се редуваме на софрата и да си правим кавалерски отстъпки я за "Орион" я за "Олимп". Царо дойде и ни развали рахатлъка с тия амбиции да оправя държавата. Ние много добре си я оправяхме, и нас и държавата и народа до девето коляно. Искаме пак да се включим в оправянето, за к`во са ни други.
01 Февруари 2005 22:20
По-добре е никой да не идва, ще караме на автопилот.
01 Февруари 2005 23:10
Бе я колко пъти ви думам - спретнете един референдум за присъединяване на БГ като отвъдморска територия на Биг Брадър. Кво по-гот - две партии, редуват се да управляват, пълна анархия, българската армия става американска, оп даваме бази, момчетата и така и така са в афганистан и ирак, поне да им плащат като хората. Всички с американски паспорти, шапка на тояга. И няма цар, няма император, и така и така ви ръководи Пардю, поне да е официално.
02 Февруари 2005 01:20
Тия че са пътници - пътници са. Ама Бог знае кой ще дойде на тяхното място, като няма читави
02 Февруари 2005 01:26
Добре сте усвоили правата линия на Партията, другари - все са винови другите! Ние ВИНАГИ сме прави...
02 Февруари 2005 01:32
С каквито се събереш - такъв ще станеш. То Буш да не би да се отнася по-добре с Конгреса?
02 Февруари 2005 03:12
Направо имах натоварен ден като Симион2.По4нах с Стани6ев.4еститих му празника 2-2 и му подарих ус вазелин за меките 4асти.А тои усмихнат като Софянски....спасиба тенку...След това Надето требва6е да уте6а с един обед в 6аритон.Удария хормона по едно време и да се ка4ваме в стаята.Обе6та да ми ба4ка лубов по евреиски.На 4ар6афа направи дупка посредата.След това ме покри с 4ар6афа като умрел и извади хуя през дупката.По4на да го маже с мед...след тов с разтопен 6околад.След това крем и една 4ере6ка от горе.Ама такув сладак хуи и аз мога да го 6мрукна като еклер така 4е не е кои знае какво да ми го лиже казвам.А тя това бил евреиски патент.Ебахти патента колко хора може да си изядат хуя сами така особено депутатите какви са лакоми.....На прибиране спрех и при Симион2.А тои помра4ен....искали му недоверие на хуя....4е кои има доверие на хуя го уте6авам.....само 6улева.
02 Февруари 2005 04:13
Ма как може величеството да е виновно. Кой измисли тази мисъл. Как може да мине на някой през тиквата, таквоз нещо. Той е наблюдател и приватизатор. Я му дайте Вихрен и връх Вола веднага.....
02 Февруари 2005 04:14
Абе, БГ-та, вие отново станахте за смях!!!

1. Изпуснахте единствената фирма БАТ, която вигдаше някакво (макар и мигаво) бхдеще за БТ
2. Схте ви повишават тока до небесата
3. Цените на апартаментите скочиха до невигдани висоти. Цените са високи (имайки впредвид качещвото) дори и за ЕУ и УСА
4. Децата ви стават все по-тхпи и необразовани
5. Канят се да ви принудят да си "санирате" панелките, за да имат законно право да ви ги вземат
6. Каните се да изберете отново БСП или СДС или разни други "другари"

Леле мале, добре че навреме се измхкнах аз и цялото ми семейство от тази бхркотия. И отгоре на всичко пак тзрсите някой друг да ви е виновен.

Вие не сте за ЕУ, вие и за Ираq не сте. Там хората отидоха да гласуват под куршумите, а вие сте само посерковци с голяма уста.

Редактирано от - bot на 02/2/2005 г/ 11:58:15

02 Февруари 2005 07:06
Къде можем да изпратим пари за предизборната кампаня на царя
02 Февруари 2005 07:06
Къде можем да изпратим пари за предизборната кампаня на царя?
02 Февруари 2005 07:52
Тih.обади ми се на емайла да ти дам адреса.
02 Февруари 2005 08:21
Всички скандали които напоследък се инциират в държавата са огромен предизборен сценарий, от който най-много страдаме ние, обикновените "данакоплатци". Слагам го в кавички защото сме по-скоро андрешковци, отколкото данакоплатци, но това е друга тема.
Лошото е че подаваме кофти сигнали на света и то престава да ни обръща внимание.
А най-голямото зло е че всички които вземат власта освен нея, вземат и себе си на сериозно!
02 Февруари 2005 08:52
Абе USA2-2, ти кого наричаш "вие българите". Ти на не си случайно марсианец?
Царят и цялото му лизогъзко правителство и да си отидат предсрочно, и да не, се ми е тая. Най ме е яд за смотания овчи народ, дето търпи всичко това. Ама и тука комунизма е виновен, защото превърна народа ни в кротко стадо. Утре могат да дигнат данъците двойно и никой няма да излезне да протестира
Да е жив и здрав и да пребъдат далаверите му.
ПП Случайност ли е, че купувачът на БТК беше от Англия?
02 Февруари 2005 09:20
да бе той е непричом, абе направо от друга планета
02 Февруари 2005 10:49


аве идиот кой е виновен според теб за кризата ??! нали ти си начело на държавата ве помияр мръсен !!! айде заминавай си обратно в испания да се топлиш старите кокали псетата да ги ядат !!!!


02 Февруари 2005 11:20
Симеон е заел позиция "Ни чул, ни видял, ни казал", обаче сигурно синът му Кирил доста действа по продажбата на тютюневия холдинг. "Тобако кепитал" ще дочакат своя час.
02 Февруари 2005 11:21
Аз предлагам "ОПОЗИЦИЯТА" да си ходи! Видя се, че освен да гонят чуждите инвестиции друго не могат! [/b]

Редактирано от - bot на 02/2/2005 г/ 11:58:43

02 Февруари 2005 11:30
NOTRUF , сигурно е че тази опозиция ще си ходи , просто ще се смени от други..Но още по сигурно е че твоят Симеончо ще си ходи, невъзвращенско, с тъч и ритник във формата на дузпа Мадрид!


02 Февруари 2005 11:39
Хе, ами че то оставаше и у себе си да я види вината... Ами не сме му подарили огледало, за да я види бе колеги!!!
02 Февруари 2005 11:50
След три часа дебати опозицията поиска вот на недоверие на кабинета Поздравления за опозицията! Най-накрая май вече разбраха, че нещата с Кобурготски са отишли твърде далеч. Не става дума само за Булгартабак.Последните парламентарни хватки на Кобурга сочат към неустоимо желание за авторитарно управление. Спука се балонът за т.н. либерален монархически режим, като в някои от стте- Холандия, Белгия, Великобритания и т.н.Вече е ясно, че ако си върне короната, ще доунищожи политическата система и ще наложи авторитарен монархически режим върху руините на парламентарната демокрация.От това ще пострадат всички, включително медийните босове, градящи имиджа му. През неговото управление беше закрита телевизия, защото не се харесала на коалиционния му партньор.А ползването на следствието и прокуратурата за разправа с политическите противници? Едва при Сакскобургатски се видя какво означава това на практика.А склонността към корупционни схеми /детската болница, магистрала "Тракия", игрите с дълговете към България и с българския дълг и пр. и пр./Нещата напреднаха толкова, че дори остатъчното и промонархическо СДС на Надежда Михайлова май се отказа от идеята за монархическа реставрация.

02 Февруари 2005 12:14
"ЦАРЯТ Е ГОЛ!"
"ЦАРЯТ Е ГОЛ!"
"ЦАРЯТ Е ГОЛ!"
Ама НЕ откъм реституирани имоти в България, а откъм "царщина" !!!
ВСЪЩНОСТ, "Царят" НЯМА и един ден "царуване" !
Той беше напълно НЕпознат на българския избирател- и в това му беше "царската сила" !!!
Сега вече е напълно ПОЗНАТ на българския избирател- и ще получи "кукиш" на изващите избори!!!
Защото, оказа се, че у "Царя" НЯМА нищо царско- само виртуозно покерско БЛЪФИРАНЕ! До три пъти, най-много, минава Номерът- после винаги се намира някой, който да плати, за да види картите и блъфа Му!
Оказа се, че Симеон Кобургготски си е един най-обикновен застаряващ западноевропеец от под средно ниво, който продава ордените на дядо си, за да има пари да играе покер!
02 Февруари 2005 12:26
Дуспа, незнам кой ще си ходи, но като гледам процентите Симеон е най-желан за Премиер през следващия мандат!
И защо е така - също е ясно - няма кой друг да е! Погледни старите ку*ви от СДС, ДСБ или можеби Станишев-руснака. Все изхабени полит. трупове доказали, че за нищо не стават!
02 Февруари 2005 13:13
Вижте и позата на снимката от статията в залата на НС и си направете заключение за какво най я бива да прави на Кобургски - при широко отворени уста и грейнали очи!
02 Февруари 2005 13:31
Абе НОТРУФ, от кого е най-силно желан Сакса за следващ премиер? Май само от няколко дузини жълти помиари. И в най-затънтеното селце в БГ разбраха що за стока е той. Мошеник на едро.
02 Февруари 2005 15:49
е значи, можем да го броим за истински българин, защото и той вече не обича да си признава грешките. Браво царю честити, честито българско гражданство!
02 Февруари 2005 17:55
демокрацията не е избор между добро и зло, а избор на по-малкото зло и в момента то е симеон...
02 Февруари 2005 18:14
НСБОП: Престъпни групировки влагат парите си в туризма
2 февруари 2005 | 14:17
Агенция "Фокус"
Варна. Престъпни групировки влагат парите си в екотуризма - в строеж на хотели и заведения. Това заяви днес във Варна началникът на НСБОП генерал Валентин Петров, цитиран от електронното издание varnapool.net. Според него голяма част от новите строежи са правени със средства с неясен произход, нямат и Акт 16. Освен Варна и Бургас това важи и за курортите Банско, Боровец и Пампорово, уточни антимафиот №1...
02 Февруари 2005 18:18

България участва на международното туристическо изложение Ferie 2005 – Копенхаген
2 февруари 2005 | 14:22
Агенция "Фокус"
София/Копенхаген България участва официално за четвърти пореден път на международната туристическа борса Ferie 2005, която се проведе от 28 до 30 януари 2005 г. в Копенхаген, Дания, съобщи пресцентърът на Министерството на икономиката.
.......................
ДА СЕ УТОЧНИ:/според изнесеното в по-горния материал/
България ли участва или "Групировките в Туризма в България" участват?! При това, в България вече НЯМА държавни туристически фирми и обекти- всички са ЧАСТНИ !!!
Сиреч, "Групировките" Държавата България ли са ВЕЧЕ?!?

Редактирано от - paragraph39 на 02/2/2005 г/ 18:22:22

02 Февруари 2005 18:46
Параграфе, днес си направо безпогрешен!
02 Февруари 2005 18:59
И ТИ СИ !!!
02 Февруари 2005 20:28
Симеон не видя у себе си вина за кризата

Ima si has, da vidi!
02 Февруари 2005 20:53
Я! Чудо! VOCI прогледнал!..
02 Февруари 2005 21:34
Мараба Тоше и ЧЕСТИТ ПРАЗНИК! Не бързай да ми се радваш. Ама Параграфа днес наистина ме кефи .
03 Февруари 2005 02:12
VOCI,
Много Кеф- НЕ е Кеф!
ПО-МАЛКО КЕФ Е ПО-ГОЛЯМ КЕФ!!!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД