:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 243
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Дипломати: Паси играе контра на президента

Шефът на МВнР със свое виждане за външната политика
Снимка: БТА
Чуждите посланици са изненадани от паралелните срещи по случай новата година с тях, организирани от президента Първанов и външния министър Паси в два последователни дни. Дипломати заподозряха, че шефът на МВнР е спретнал контрамероприятие на държавния глава. Това сочи анкета на "Сега" сред тях. Завчера Соломон Паси дойде със закъснение в резиденция "Бояна". Външно обаче пропусна да покани на своето мероприятие представители на "Дондуков" 2.

Посланиците са забелязали и нюансите в посланията на Първанов и Паси. Докато президентът каза, че всяка следваща власт ще запази основните параметри на външната ни политика, министърът изрази надежда, че резултатите от изборите за нов парламент ще са такива, че няма да се наложи промяна в тази област. Изказването на Паси бе възприето като предупреждение, че БСП може да направи известен завой във външната политика, ако поеме управлението на страната.

Министърът наблегна на няколко пункта пред чуждите дипломати. Той изрази надежда, че 2005-а ще бъде годината, в която осъдените на смърт български медици в Либия ще се върнат у дома. И допълни, че процесът срещу нашите сънародници е най-болезненият въпрос на външната ни политика.

Паси направи комплимент на премиера Сакскобургготски, като каза, че се е сбъднало неговото предсказание 2004 г. да бъде годината на България, но това не означавало, че и 2005-а няма да е такава.

Шефът на Външно похвали изборите в Ирак, макар че окончателни данни от тях още няма.

Отношенията между Паси и президента са подчертано хладни още след избора на Георги Първанов. Последният пример е посещението на двамата в Латинска Америка и Антарктида в разстояние на няколко дни.

---

КАРЕ

ПРЕЦЕДЕНТИ



И в миналото е имало прецеденти с няколко срещи между дипломатическия корпус, акредитиран у нас, и висши държавни сановници по Нова година. За началото на 1999 г. посланиците бяха канени на три новогодишни тържества - от външната министърка Надежда Михайлова, премиера Иван Костов и президента Петър Стоянов. От протоколна гледна точка посланиците са акредитирани при държавния глава. Нормално и правилно е той да ги поздрави за новата година, а на събитието да присъстват премиерът и цялото правителство. Напълно в съответствие с протокола на новогодишното тържество, дадено от Първанов, присъстваше премиерът Симеон Сакскобургготски.
28
674
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
28
 Видими 
01 Февруари 2005 21:56
Най-гадната комбинация в нашия политически живот е евреин - седесер, потомък на комунисти.
01 Февруари 2005 22:18
Ами ако е за работа наи-големият СДС-ар в Света е Владимир Путин. Произхожда от КГБ-семеиство, а гони и "натиска" КПСС. За съжаление не по демократичен начин, защото е Полицаи, а не Политик, НО... То си има номер: Да гладуват Комунистите и техните привърженици, ДА ГЛАДУВАТ ! Те това искат комунистите: Всички да бъдем еднакво гладни/виж Кампучия!.... (МОЯ забележка: Дори Някои руски Комунисти разбраха, че Комунистите са "Гола Вода"... А в България 23-26 процента все още искат всички да гладуват в "равенство" - в Русия го искат само 15 процента - за спрaвка!).България - по назад духовно дори и от Русия!!! Честито Сънародници!! Глас за БСП = глас за ГЛАД!

Редактирано от - Prismexulnik на 01/2/2005 г/ 22:45:42

01 Февруари 2005 22:21
даде ама президента като го избраха се срещна първо с арабските дипломати а не с всички дипломати в БГ
01 Февруари 2005 22:46
Паси е много кадърен дипломат!Дано да остане в следващото правителство

takvor onik
达 可 沃 尔 奥 尼 克 保 多 利 昂
God Bless U!!!
01 Февруари 2005 23:42
Нищо не играе Паси. Той е войник и изпълнява заповеди или одобрени от шефовете му самоинициативи.
02 Февруари 2005 01:34
takoko, и какво е постигнал той ? че нещо не мога да се сетя ? Освен за "дипломатичното" му изказване "майната му на православието", за друг негов "дипломатически подвиг" не се сещам
02 Февруари 2005 02:57
Е, сефте Пусъ се прави на дипломат. Някои да си спомня как свали вицепрезидента, за да може да вземе булката и челядта в Израел? БТW наверно това е имал предвид такоко?!

Редактирано от - bot на 02/2/2005 г/ 14:31:03

02 Февруари 2005 04:21
Цялото това управление от 2001 насам е застой за държавата и цирк в парламента.....
02 Февруари 2005 06:18
Автора не е запознат с наи простите zakoni на демокрацията!
Страната се управлява от премиер а не от президент!
Изявленията на Парванов са без голямо значение!
Това което Паси прави е съдбоносно за България!
02 Февруари 2005 06:58
Удари единия , утрепи другия - все тая ...
Такоко , винаги съм имал впечатлението , че арменци и евреи в много отношения си приличат и подкрепят....



Редактирано от - Дуспата на 02/2/2005 г/ 06:59:17

02 Февруари 2005 08:33
Към тях можем да добавим и циганите!
02 Февруари 2005 08:46
Old Emigrant,
Pussy се пише с двойно s.
02 Февруари 2005 09:18
Законите на демокрацията може да са прости, но чак толкова като за тъпо ФЛ!
А за 15 години "българска демокрация" можах да се убедя, че политическият боклук няма цвят - той е с всякаква разцветка, само дето вони еднакво гадно и силно на мърша. Също като политическите си кучета дето лаят и в този форум...
02 Февруари 2005 09:35
FL,
За пръв път да чуя нещо смислено от теб. "Това, което прави СП е съдбоносно за България." Скоро ще го разбереш.
А иначе - ти си знаеш.
02 Февруари 2005 09:39
добро ютро! - както казват в едно сериалче
02 Февруари 2005 10:48
FL и ПРИСМЕХУЛНИК,
Данте ви сложи диагнозата с която мисля всички са съгласни. А кантонерския мъник Паси сере същите лайна като Гаражната. И всички продължавате да ги търпите!
02 Февруари 2005 13:03
Чифутчето демонстрира нагло пренебрежение към Първанов. Това е. Според мен Първанов трябва да му връща предложенията за издаване на укази за назначаване на нови посланици в чужбина поне по три пъти, за да го постави на място. Пък и защо и са на малка България толкова много посолства и толкова много посланици и тем подобна роднинска и приятелска сволочь около тях, от която почти половината нейни граждани вече се изнесоха по чужбините и станаха там граждани. Чии интереси защитават те (посланиците) там - на чифутчето и лакомниците около него и естествено на наговия августейши патрон Кобургски.
02 Февруари 2005 14:08
Паси е най-вредният ни министър. Докато Абрашев в общи линии прави зулуми от простотия и некадърност, СоломУнчо действа съвсем целенасочено. Неговата заветна цел - влизането в NATO стана реалност, сълзи ля човекът, а колко народ е разплакал тука той си знае. Същият СоломУнчо който с толкова "тиха" дипломация, та чак невидима изпрати една кокошка в Либия и тя естествено направи камара гафове. Същият Паси, който каза "майната му на православието", а когато шофьорите ни бяха отвлечени в Ирак се прекръсти на Сюлейман и с ръка на Корана налива ум на арабите. Същият, който се прави на пръв миротворец, докато председателстваше ОССЕ и негови изказвания скандализираха не веднъж международната общност и бяха в явно противоречие с националната позиция по тези въпроси. Е за този боклук си говорим - нищо полезно не е направил за България, а вреди доста. Сега като му изтече мандата ще се изсули към Брюксел и там ще си живурка в централата на NATO.
02 Февруари 2005 14:13
Чифутчето да бъде предадено на САЩ[/list][/code][/center][/b][/quote][/s ize=2][/maroon][/quote][/size=2]

Редактирано от - bot на 02/2/2005 г/ 14:31:50

02 Февруари 2005 15:09
Преди години един американски военен министър се хвърли от 30-тия етаж крещейки, че комунистите влизат в Ню Йорк. Явно FLов също така яко е глътнал антикомунистическия бастун, че няма идиотщина, която да не приеме, стига тя да е антикомунистическа. Комунизмът сега е история, но такива остатъчни боклуци от тази епоха като него дълго ще пречат на хората да живеят нормално.
02 Февруари 2005 15:33
Към BLACK NIGGER: Комунизмът още не е история в мислите на някои Властолюбиви хора. Тои е и опасна ФАНТАЗИЯ, която още съществува и има почитатели... Например опасните приказки за Социална Справедливост и равенство (Което не го е имало, защото е невъзможно!). Разбира се не трябва да изпадаме в Параноя и да Крещим, че Комунизма идва - и да се хвърламе от 30 етаж... Но трябва да сме Бдителни, защото "равенство" и "Социална спораведливост" НЯМА и НЕ може да има и които спекулира с тези фантазии ПРОСТО ИСКА ДА ЗАГРАБИ ВЛАСТТА (Комунист или Антикомунист - няма значение как се нарича...).

Редактирано от - Prismexulnik на 02/2/2005 г/ 15:35:28

02 Февруари 2005 16:10
Също така очевидно не може да има "демокрация" и "пазарна икономика", където да не е пълно с едри акули монополисти, но някои като децата вярват на голи приказки. Блажени са нищите духом, амин.
02 Февруари 2005 17:58
Присмехулник,
Има и може да има! Всичко зависи от хората. Аз съм живял по времето когато го имаше. Когато народите на всички т.н. "западни" държави ни завиждаха за социалните придобивки. Да, абсолютно равенство нямаше и никога не може да има. Дори пръстите на ръката ти не се равни. Но имаше всичко за всички. И за българи и за цигани. Е , за едни беше малко повече. Но поносимо. Ако сега ти е добре, то знаеш ли на колко хора им е меко казано зле? Знаеш ли, че не си слагат въжето от липса на смелост. Но са убедени, че ще е по-добре да ги няма. И това са поне 90% от нас. Пък и в прехвалените ви западни страни каквато мизерия има дано не я познаем и ние.Не мога да разбера как може да си доволен от това че има нещастници и страдащи?! И то благодарение на твоите любими крадливи политици.
02 Февруари 2005 18:07
PRISMEHULNIK,
На теб пък кой ти е разправял "Приказки от 1001 нощ" и те е ЛЪГАЛ за Социализма и Комунизма- че при Социализма и Комунизма ТРЯБВА да има и ИМА Равенство?!? НАПРОТИВ !
При Социализма формулата е:
" От всекиго- според възможностите му! На всекиму- според труда му!"
При Комунизма формулата е:
"От всекиго- според възможностите му!- На всекиго- според нуждите му
Е, къде тук виждаш РАВЕНСТВО, щом става въпрос за "СПОРЕД" ?!?
Става въпрос за РАВНИ "СТАРТОВИ ВЪЗМОЖНОСТИ" ! И за НЕексплоатация на Човек от Човека! Става въпрос за "ВСЕКИ-ЗА ВСИЧКИ! И ВСИЧКИ-ЗА ВСЕКИ! А НЕ за "Всеки срещу всеки! И Всички- срещу всички! - КАКТО, впрочем, Е СЕГА!!!
02 Февруари 2005 18:14
Определено това, което Паси направи си е излагация за България, но на популистите не им пука разбира се.
02 Февруари 2005 18:50
takoko, изказването ти е изключително ....... как да кажа, непремерено или някак емоционално. Паси е всичко друго, но не и дипломат. Това е един мега суетен човек, който трупа собствени дивиденти от възможностите, които предлага поста му. Аз също бих те приканила да споделиш с нас неговите велики дипломатически постижения. Щото ако седнем да говорим за гафовете първо, постиженията може да изглеждат още по-измислени.
02 Февруари 2005 20:37
[б]отврат[/б] - а бе аз знам, ама хем го карам популярната, хем гледам да не ме ижварлят пак от форума. Сега вече след като ти ме разкри започвам да мислиъа за нов ник.

Редактирано от - bot на 03/2/2005 г/ 01:27:14

02 Февруари 2005 23:13
Параграфе, ти си интелигентен колега. Аз това съм го учил... (беше задължително!) Но как си обясняваш нещо друго: Болшинството от хората на Запад отдавна и в България от скоро НЕ ИСКАТ такова преразпределение, а предпочитат да печелят ПАРИ - кои както може и ... (В Западна Европа това е уредено! ) да плащат Данъци. Освен Данъчната функция, друга Функция В ЕС Държавата няма спрямо обикновенният гражданин. Полицията и Армията са наемни, а Дуржавният апарат е ДЕПОЛИТИЗИРАН от 50 години и обслужва гражданите. Просто тези теории "бяха" и за твоето поколение може би бяха добри, НО сега важи "мъдрата мисъл" на Ленин, които казва: Идва време, когато Масите не могат да живеят по старому, а Управляващите не могат да упрвлават по старому. Аз не искам такова преразпределение (според ПОТРБНИСТИТЕ на Тоталитарната Държава!!) , в което един постови Милиционер вземасше повече от един Лекар. Значи тогава Милиционерът с 330 лева е по-важен от лекаря ( с 240-260 лева) Не взимат Полицаите в Холандия повече пари от Лекарите.... (с около 1000 евро по-малко вземат!). Между другото повечето от "бедните" на Запад са Алкохолици, Наркомани, Мързеливи хора, Некадърници и т.н. Които може нещо (вкл. да може да лепи хубави плочки в Банята! - не е задължително да е лекар и инжинер!!) е успял тък. "Истинските" - властолюбиви Комунисти са просто НЕКАДЪРНИЦИ в основната си професия или обикноивенно са полуграмотни (Я виж колко Образовани Комунисти забогатяха!), а искат ПРЕРАЗПРЕДЕЛЕНИЕ на гърба на КАДЪРНИТЕ (вкл. кадърни Комунисти - На Запад партиината принадлежност не определя Д О Х О Д И Т Е в Б А Н К О В А Т А Т И С М Е Т К А ...)! Това е и основата на Западната Социал-Демокрация: Помощ за по-слабите (разбираи глупаците и мързеливците и некадърните- Забел. Моя!, А НЕ НЕ СОЦИАЛ-ДЕМОКРАТИЧЕСКТА пАРТИЯ НА ХОЛАНДИЯ, В КОЯТО ЧЛЕНУВАМ) без да СЕ ощетяват и ПРАВЯТ БЕДНИ Предприемчивите, КОИТО винаги ЩЕ БЪДАТ по-богати... Равен Старт тук има... Почваи да се потиш, да тичаш, да печелиш ПАРИ, а не да питаш: Защо ОНЗИ е по-богат?!


Редактирано от - Prismexulnik на 02/2/2005 г/ 23:38:28

Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД