:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 336
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Паси призова да се помага на Беслан по християнски

Снимки: Пресфото - БТА
Външният министър Паси отправи вчера забележка към всички частни лица и държавните мъже да не си правят реклама покрай трагедията с децата в Беслан. Тези, които помагат на осетинците, да постъпват по християнски: "Когато лявата ръка дава, дясната да не знае какво става", предложи Паси.

Завчера МВнР практически опроверга новината, че с президентския самолет в София пристигнат за възстановяване 100 деца. Частни бизнесмени също веднага обявиха публично свои инициативи за почивки на деца и техни близки. Стотина семейства предложиха да приемат пострадали деца.

Посрещане на деца в семейства и хотели засега не се очертава. МС отпусна вчера до 50 000 лв. на здравното министерство, за да бъдат приети за 1 месец 100 деца, учители или възрастни от пострадалия от чеченския атентат град Беслан. Ако дойдат, ще бъдат настанени в медицински бази в Сандански, Хисар и Поморие. Късно в сряда руската страна е благодарила за предложената помощ и ще уточни бройката за изпращане у нас на по-късен етап.

"Това не е почивка, а рехабилитация", подчерта зам.-здравният министър Петко Салчев. Ако деца се приемат от частни лица и фирми, те първо ще минават преглед, за да се прецени дали нямат нужда от лекарски надзор. При нужда те ще се лекуват в болници.

Български лекари също засега няма да заминават за Беслан, макар че спешно бяха подготвени екипи от ВМА. Русия предпочела да използва мобилизирани медици от страните от ОНД, които нямало да се сблъскат с езиковата бариера.
 
***
15
754
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
15
 Видими 
09 Септември 2004 21:55
Казват, че в политиката няма морал, но Паси надмина себе си. Човекът, който по време на бомбардировките в Сърбия изруга: "Майната му на православието?", днес цитира Евангелието и призовава към християнски жестове. А ти колко даде от джоба си, евреино?
10 Септември 2004 06:09
Дава той, дава..., ама не от своя, а от твoя и моя....
10 Септември 2004 06:32
"Млъкнете лицемерии ехидни!" Цитирам ви Учителят. След такава трагедия е нужно да се помага, кой с каквото може! Няма значение какъв е Паси? Нима е погрешно това, което казва? А понеже най-вероятно го преследвате по етническа причина, нека да ви отговаря по медицински: знаете ли, че много палестински и иракски дечица се оперират сърдечно в ....Израел. Има го и едното, има го и другото. И ако аз понякога, доста често според ЛАВИ и ТУЛЛ пиша на антисемиска тема, то е защото така чувствам нещата в такъв мимент. Но в дни на общочовешки трагедии политическите ни пристрастия трябва да отстъпват на хуманизма. За обективизма аз проблеми нямам. За съжаление не е така при много колеги, които са политически пристрастни.
10 Септември 2004 08:34
Чичо Докоторе , хич не се притеснявай от оценки на същества като тия , дето си упоменал . Обезпокоително би било за човек , ако получи похвала от тях...Думите на Паси са хубави , ама не са за неговите уста. Няма нищо , той винаги се отличава с липсата на всяко чувство за такт. Я ше се покаже пред арабите с корана , я ше напсува православието...Очаквам скоро да подхване Будистите с някой цитат пред китайското партийно ръководство.
10 Септември 2004 08:38
Какво разбира тоя скапан чифут от христянство? Чичо доктор да ми лапа пишката.[/quote]
10 Септември 2004 09:01
Православен евреин - смех
10 Септември 2004 09:13
abe kakvo eveistvo v BG, be? Nie sme si BULGARI i si praznuvame vsi4ki hristiyanski praznici. po4ti nqma 4isti evrii v BG. taka 4e stiga na taq tema
10 Септември 2004 09:19
Всеки път си казвам, че Паси е достигнал предела на простотията и всеки път той продължава да ме изненадва. Какви са тези помощи по "християнски"?! Може ли въобще да се дели помощта по религиозен признак?
10 Септември 2004 09:25
НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ КАК ЕВРЕИНА ПОМОГНА НА ДВАМАТА БЪЛГАРСКИ ШОФЬОРИ С КОРАНА В РЪКА !!!
Евреин да държи корана !!! Това бяха най-шокиращите кадри които съм гледал по AlJazeera !!!
10 Септември 2004 10:00
То след изборите като го погнат може да се навре в Хималаите и да медитира с будистите. Ама последните няма да го вземат, защото им е друга ценностната система.
10 Септември 2004 10:16
Мдаа, имаше такъв виц:

- Един евреин миньор...
10 Септември 2004 14:21
И кУрана в ръка взема, и свинско яде, но чифутската му душа си е спокойна-нали стана външен министър, напук на всички гои?
10 Септември 2004 14:49
от кога един чифутин стана християнин та почна да ни поучава в християнско милосьрдие
10 Септември 2004 18:02
da se pomaga po hristianski zashtoto po evreiskite zakoni praviloto e" oko za oko zab za zab"
10 Септември 2004 18:39
Комунист. Какво да го правиш? А, бе комуна, майка ти правеше това което ми предлагаш с мен по нейно настояване. Не съм я насилвал. Защо ли и трябваше да ти казва тези неща? Тя майка ти за разлика от теб не беше комунистка. На някои беше кому ниска, но на мен си ме беше таман. Но не си мой; тъп си като съседа ви Койчо, бяхме баджанаци с него покрай майка ти, но аз харесвах повече нейните френски закачки. Ти понеже си новак чак сега си разбрал! Майка ти узна моя вкус. Ти също - току-що. Но не мога да ти обещая нищо повече. Не мога да ти го подам като на майка ти, защото за разлика от теб не ме влече същия пол. Но не се отчайвай. Сега вече и в България швестърите се разшаваха, така, че някой от тях ще ти подаде микрофона. Генетично погледнато ти можеш да излезеш по-добър и от майка си? Кой знае? Успех!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД