:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 225
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

9-и септември разпали стара вражда в парламента

БСП в кръгова отбрана - всички партии я нападат заради спорния празник
60-годишнината от 9-ти септември 1944 г. върна парламентаристите назад в миналото, когато всеки парламентарен ден приличаше на бойно поле.

Годишнината, която се чества в цялата страна с благословията на БСП, предизвика яростни парламентарни дебати. Парламентът заприлича на фронт, на който всички са срещу БСП. Соцпартията остана самотна и в тържествата си.

Спорният юбилей роди 5-часови парламентарни дебати. Вместо да приемат закони, депутатите бистриха какъв знак носи 9-и септември в историята ни.

Инициативата за дебати дойде от ОДС и СДС. Двете парламентарни групи, независимо една от друга, внесоха свой проект на декларация, с който се осъжда началото на комунистическия режим в България. Всички седесари нарочно дойдоха в парламента в черни дрехи.

Десните държаха избирателите да разберат (дебатите се предаваха пряко по БНТ и БНР), че не бива да се разрешава на БСП да "героизира тази срамна за историята ни дата". ОДС и СДС призоваваха БСП да поиска прошка за комунистическото минало.

Социалистите се защитаваха слабо - дори се чуха странни изказвания като това на Янаки Стоилов, който обясняваше колко хубави неща са сторени по времето на Тодор Живков и как хората са имали работа, образование и сигурност. Новото време и Народен съюз се включиха на страната на десницата, ДПС се обади, едва когато се заговори за "възродителния процес". Ако ги нямаше Атанас Щерев, Тошо Пейков и Явор Милушев, можеше и да не се разбере, че жълтите са в залата.

Дебатите откри лидерката на СДС Надежда Михайлова, която призова колегата си Сергей Станишев да поиска прошка. Лидерката на ПГ на ОДС Екатерина Михайлова също призова социалистите да признаят греховете си и обяви, че БСП не е реформирана, щом празнува този ден. Говорителят на СДС Николай Младенов пък каза, че БКП е внесла тероризма в България и сравни атентата в църквата "Св. Неделя" през 1925 г. с 11 септември в САЩ и с руския Беслан.

"Да отричате 9 септември заради репресиите след него е все едно заради гилотината Париж да забрави ценностите на френската революция", отвърна на удара левият Гиньо Ганев. И допълни: "Имаме ли право без каишка да пускаме да се шири в парламента поведението на онези кучета със страшната захапка? Нямаме право на някакви политически питбули".

Лидерът на Новото време Емил Кошлуков се включи в дебатите като заяви, че е неморално БСП да празнува дата, на която са убити много хора. И попита социалистите: "Има хора, които честват рождените дни на Мусолини, Сталин и Хитлер, и тези ли празници трябва да се подкрепят?"

Явор Милушев от НДСВ заяви, че младите хора не се интересуват от шмайзера на паметника на Съветската армия. Тошо Пейков пък каза, че са заплашили майка му, че ще изгорят къщата й, след като се е изказал срещу комунистите в парламента.

От БСП отвърнаха, че инициаторите на декларациите се опитват с декрет да наложат на хората какво да празнуват. Според Румен Овчаров ДСБ върви към формирането си като крайно дясна неофашистка партия. "Не мога да разбера обаче Анастасия Мозер, нима тя забрави кой прогони баща й от България?", възкликна Овчаров. Той прочете публикация на земеделския лидер Никола Петков, според която на 9 септември 1944 г. българският народ е възстановил свободата си.

Лидерът на ДСБ Иван Костов заяви, че хората имат право да празнуват каквото си искат, но че БСП, оглавявайки честването на 9-и септември, придава политическа легитимност на отношението към датата. Експремиерът смята, че не може да бъде поискана прошка, без да бъде казано: "Съгреших, моля те, прости ми". Той разказа как като малък се е опитал да се извини на дядо си, без да каже пред него, че е сгрешил, но веднага разбрал, че не може да получи прошка, ако не признае грешката си.

Едно от малкото същностни изказвания бе това на зам.-шефа на ДПС Лютви Местан. Той заяви, че 9 септември не е празник, защото след него се установява режим, който е потъпкал човешки права. "Да се празнува една дата по задължение е престъпно, но не по-малко грозно е да се забрани отбелязването на някоя дата, когато има вътрешна убеденост", каза Местан. Той припомни, че преди години е приет закон, с който комунистическият режим се обявява за престъпен.

Ахмед Юсеин от ДПС пък призова политическите сили да не търсят политически дивиденти от мъките на хората по време на т.нар. възродителен процес.



ДЕКЛАРАЦИЯ

Със 163 гласа "за", 43 "против" и без въздържали се парламентът прие декларацията по повод 60-годишнината от установяване на комунистическия режим в България. "Против" гласуваха единствено депутатите от левицата.

Окончателният текст бе изготвен след консултации между всички парламентарни групи. В документа се осъжда комунистическият режим, установен в България на 9 септември 1944 г., и се отдава почит на неговите жертви. В него се казва, че комунизмът е рухнал в сблъсък с ценностите на европейската цивилизация. "Когато България е пред прага на ЕС и месеци след приемането й в НАТО се правят опити за героизиране на 9 септември 1944 г., а това е в противоречие с победилата кауза на българската демокрация", се казва в декларацията.



КОРЕСПОНДЕНЦИЯ

Ако всички политици бяха като Симеон Сакскобургготски, нямаше да наблюдаваме този безсмислен дебат в парламента, заяви Стефан Данаилов, който е член на Инициативния комитет за честване на 9-и септември. Той направи този коментар на отговора, който получил от Симеон на поканата си премиерът да присъства на тържествения концерт снощи в НДК. Данаилов определи писмото като "отговор на сериозен политик".
60
679
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
60
 Видими 
09 Септември 2004 22:29
Сламна работа. дядото, за когото споменава съпругът на партийната секретарка Костов, е бил комунист, червен кмет на село в Дупнишко. Съпругата на циганина Милушев Цветана Манева беше член на ЦК на БКП. Лаещият срещу комунизма Щерев е бил партиен секретар. Ц-ц-ц-ц! И сега като осъдиха за пореден път комунизма, какво следва? Който иска, пак ще си празнува. За простотии и предизборни изцепки имат време, за нов НПК нямат. Какво жалка продажна паплач се е струпала в НС.
09 Септември 2004 22:58
А гаражната кучка Надка Михйлова като мрази комунистите, защо купи гражите ба ЦК на БКП и откъде кучката долна само три месеца след преврата през 1997г намери 1 200 000 долара, за да го купи?????
09 Септември 2004 23:08
Мно-о-о-го Гот!
Таз година декларация - догодина две!
Гответе вазелина.
Идва големио ЧЕРВЕН...
09 Септември 2004 23:14
Тъпи тикви, като ги гледах днес, направо ми замириса на смрадливи цървули и уригвания на чесън.
Дребни, тесни, мижави душици нещастни.
5 часа спорят за глупости на си ти парцалките, дай си ми куклите, а чергата подпалена от всички страни.
Преди броени дни деца загинаха, отделиха им минута и се хванаха за косите 5 часа.
Цървули.
09 Септември 2004 23:37
Vlaha, да те открехна.Той, гаража де , реално струваше $1 200 000 , но се купи за $475 000 само в хартийки -компенсаторки...Тъй де , тъй се става нов капиталист- сиреч за нечия сменка , на нечий тръб и за нечие гърло , особено , когато е на власт ...Български модел на демокрация и приватизация , по балкански, не по европейски ....
09 Септември 2004 23:57
ПРЕДЛАГАМ:
ДОКАТО са на власт в България ДЕМОКРАТИТЕ- от българския календар да се премахне датата 9-ти на месец септември! А за да се запази броят на дните в годината, да се изпише ДВА ПЪТИ датата 10-ти ноември!!! ПОСЛЕ, като дойдат на власт в България НЕдемократите- да се удвои датата 9-ти септември, а да се махне датата 10-ти ноември!!!
10 Септември 2004 00:01
Я гледайте, Шопарът пак излязъл от кочината!
Сега ще го ръчна с остена та да се пибере. Ъч, бе Шопар гаден! Скоро ще те скопяваме, ще те угоим, а за Нова година ще те гътнем и на шиш, на Червения шиш!

Редактирано от - Белами на 10/9/2004 г/ 00:16:37

10 Септември 2004 00:03
Параграфе, не ти се приемат предложенията - демократи БГ все още не са я управлявали
10 Септември 2004 00:06
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ, ЗА КОИТО "9-ТИ СЕПТЕМВРИ 1944 Г." Е СВЕТЛА ДАТА В ИСТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ !!!
АЗ СЪМ ОТ ТЯХ!
ПРИЕМАМ ИСКРЕНИ ПОЗДРАВЛЕНИЯ ОТ ВСЕКИГО!!!
paragraph39
--------
Параграфе,
Щом не се срамуваш да заявиш, че си ЕДИН ОТ ТЯХ, т.е. от червените юдо-комунистически гадове, ето МОИТЕ ПОЗДРАВЛЕНИЯ:

Оценката за 9.9.44 г. може да се направи още сега. Не е нужно да минат много години. Това, което представлява днес България е резулат от 9-то септемврийския АНТИДЪРЖАВЕН ПРЕВРАТ, извършен от БКП - Петата колона на Сталин и болшевиките в България, с помощта на окупационната Червената армия, узорпирането на държавната власт и създаването на, сателитна на Съветската империя тоталитарна "народна република", просъществувала с терор, грабежи и насилие над българския народ - цели 45 г.!
"Заслугите на БКП" към България и българския народ са следните:
1/ Организиране на "народен" съд с цел унищожаване на политическия и интелектуален елит на България.
2/Провеждане на НЕЗАКОНЕН РЕФЕРЕНДУМ с цел УНИЩОЖАВАНЕ ма БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВНОСТ - Царство България.
3/ Разправа с Опозицията и обесването на нейния водач - Никола Петков. Разпускане и забрана на всички опозиционни партии.
4/Национализациите на промишлеността, банките, едрата градска собственост и заграбването на селскостопанската земя чрез насилствено коопериране. Преведено на прост език - заграбване на средствата за производство на производителите, парите на вложителите, недвижимата собственост на гражданите, земята и селскостопанския инвентар на селяните.
5/Затваряне на границите, създаване на радиозаглушителни станции, изолация на България от света и превръщането й в сателит на Съветската империя.
6/Организиране на бригадирско движение, съботници и др. форми на безплатен, робски, неефективен и непроизводителен труд.
7/Изграждане на лагери, затвори и създаване на репресивен апарат. Масови репресии на "неблагонадежните" и техните семейства - избиване на политическите противници в лагери и затвори, изселване и интерниране на цели семейства.
8/Преследане на "буржоазната" интелигенция, забрана за нейните деца да следват, с цел създаване на верна на Партията "народна" интелигенция, съставена от некадърните "наши" деца.
9/Разделяне на обществото на касти - равни (в бедността си) и по-равни(с привилегии за тях и техните деца - получаващи веднага жилища, коли с държавни шофьори, ползващи резиденции, ловни резервати, специални почивни станции, болници и санаториуми, получаващи народни пенсии, командировки в чужбина с право да закупят евтина валута и т.н., а децата на АБПФК и "нашите другари" - прием в университетите извън конкурса, запазени само за тях специалности, като "Международни отношения", "Международни икономически отношения" и "Външна търговия", издигане по политическа линия на ръководни длъжности, работа в посолствата, търговските представителства, външнотърговските организации и др.)
10/ Подпомагане с народни пари и средства международните подривни комунистически и "национално-освободителни движения", на други соц. страни, като Монголия, Сев.Корея, Виетнам и Куба, и на страни от Третия свят в Азия Африка и Латинска Америка.
11/Създаване на неефективна промишленост по остарели съветски технологии, произвеждаща низкокачествена неконкурентоспособна продукция(производство заради производството) и замъряваща и унщожаваща околната среда(Кремиковци, Медодобивния комбинат, Оловно-цинковия завод, Циментовия завод в Златна Панега и др.). Унищожаване на селското стопанство и селскостопанското производство. Стигна се до внос на картофи от Полша, лук от Унгария и т.н.)
12/ Национални предателства - подписването от Г.Димитров на Бледския споразум с Тито за включването на България като съюзна република в състава на Югославия, двете предложения на Т.Живков и Политбюро за включване на България като 16-та република в състава на СССР. Предложението на Т.Живков за нахлуване на войските на страните от Варшавския договор в Чехословакия и задушаването на порива на гражданите й към свобода - Пражката пролет.
Заключение:
В резултат на 45 г. управление на БКП в България бяха разрушени: структурата на обществото и народното стопанство, природната среда, религията, човешката личност, националното самосъзнание и идентичност! Бяха убити и репресирани много граждани и предизвикани етнически конфликти. В международен план се стигна до изолация на България като тоталитарна сателитна на Съвтската империя държава, занимаваща се с незаконна тъговия на наркотици и оръжие (ВТО "КИНТЕКС" и др.), подпомагаща подривните и терористични движения в света с пари и оръжие. Всички прокламирани ЦЕННОСТИ НА КОМУНИЗМА (вж. "Фермата на животните" от Дж.Оруел) се обърнаха в своите противоположности:
мир - в производство и дрънкане на оръжие, труд - в скрита безработица, свобода - в робство, равенството - в неравенство(икономическо, политическо и социално), братство - в доносничество и предателство, щастие - да вярваш в светлото комунистическо бъдеще, да викаш на парадите "КПСС - БКП" и махаш на комунистическите главатари, прикрити зад кордоните охрана на балкона на гробницата на Мумията, да живееш в панелния блок и да се возиш на "Трабант".
В резултат на всичко това се достигна до ТОТАЛНА КРИЗА И РУХВАНЕ НА КОМУНИЗМА. БКП обаче се беше погрижила КОМУНИСТИЧЕСКАТА Й НОМЕНКЛАТУРА да натрупа опит в организацията и управлението на частни фирми (56 ПМС), да изкара курсове в АОНСУ и в Школите на Максуел и други международни мафиоти и да бъде подготвена да се превърне в бъдещата капиталистическа класа на България. За кадрите от репресивният й апарат - професионални убийци, обучени в школите на КГБ, КДС и МВР, се предвиждаше да се заемат със застрахователния бизнес, банковото дело и организирането на финансови пирамиди за доограбване на българския народ.(През годините на "народната" власт българския народ бе ограбван чрез мизерни заплати, непрекъсната инфлация, девалвация на лева, периодична обмяна на парите: 51 г. 100:1, 61 г. 10:1 и т.н.). Трябва да се отбележи, че през Преходния период бившата номенклатура, с помощта на мутрите, вратовете, бандитите и международните мафии, успя в значителна степен да постигне целите си и да изпълни последните Директиви на БКП, която мимикрира в демократичната БСП.

Затова 9.9.44 г. е най-черната дата в историята на България! Престъпленията на комунистите нямат равни! Пред тях дори турското робство и кланета бледнеят! Не бива да се забравя, че комунистите избиха хиляди невинни българи, други бяха репресирани и умряха в комунистическите лагери на смъртта - Белене, Ловеч, Скравена и др., ограбиха и разориха българския народ. Затова предложението 9 септември, да стане Национален празник е нечувана наглост, нахалство и гавра с паметта на нашите сънародници, жертви на комунистическия терор!
Прелагам 9-ти септември да бъде обявен за ДЕН НА НАЦИОНАЛЕН ТРАУР В ПАМЕТ НА ЖЕРТВИТЕ НА КОМУНИЗМА!
10 Септември 2004 00:18
Без Fl , Белами и най-големия от всички виктори - Виктор77, този форум би бил мноого скучен!...
10 Септември 2004 00:44
Баламио на вързано куче 'леб не може да даде, тръгнал тояги у газо да си завира.
Моля, моля, такива прояви само вкъщи!
10 Септември 2004 01:52
БЕЛАМИ,
В МОИТЕ исторически КНИЖКИ И В СТАРИТЕ МИ УЧЕБНИЦИ ПО ИСТОРИЯ НА бЪЛГАРИЯ пише точно ОБРАТНОТО на това, което пише в твоите!
Но освен от книжките, аз имам идея за това, което е било преди и след 9-ти септември 1944 г. и по думите на близък човек- баща ми! Преди "9-ти Септември" , още от 10 -годишен е започнал да работи /чирак в Бозаджийница- на 12-часов РАБОТЕН ден!//, за да печели пари за изхранваве на майка-вдовица и по-малки братя и сестри! Каквато БЕДНОТИЯ е била в бащината ми къща умът ми не може да го побере ! След "9-ти Септември" и той и братята и сестрите му се изучават в безплатни училища, включително висши, лекуват се в безплатни болници , с безплатни лекарства, работят и спечелват пари за един нормален Живот! Баща ми, чичовците и лелите ми са КАТЕГОРИЧНИ, че ако НЕ е бил "9-ти Септември", цял Живот са щели да си останат бедняци!
Аз нямам причини да НЕ вярвам на думите на най-близките ми хора!!! А когато казаното от тях СЪВПАДА с написаното в историческите КНИЖСИ, които аз съм чел- НЯМАМ причине да НЕ вярвам на тези книжки, а да вярвам на "твоите" !!!
ПОРАДИ горните причини, ЗА МЕН "9-ти септември 1944 г." е СВЕТЛА ДАТА в историята на България! КАЗАХ!
АКО твоите родители са живели ДРУГ, РАЗЛИЧЕН от на баща ми, живот преди и след "9-ти септември 1944 г.", и са ти разказвали ДРУГИ, РАЗЛИЧНИ от разказаните от баща ми неща за Живота преди и след "9-ти септември 1044 г."- това ОБЯСНЯВА защо тази дата е СВЕТЛА за мен и НЕ е светла за теб!!!
А какво пише в историческите книжки или в книжките по История- всичко зависи от това : КОЙ и ЗАЩО ги пише и ги е писал?!
НО, има нещо сбъркано в това да твърдиш, че хората, които днес имат "9-ти септември 1944 г." за СВЕТЛА ДАТА в историята на България , са СБЪРКАНИ хора?!? Все едно да твърдиш, че на някой НЕ му е гот- въпреки, че той твърди, че му е гот?!? Или да твърдиш, че НЕ го боли, въпреки, че той твърди обратното?!?
НИЩО ЛИЧНО!

Редактирано от - paragraph39 на 10/9/2004 г/ 01:55:32

10 Септември 2004 01:57
Параграфе , така пише :

АФП: Девети септември разделя българите

9 септември 2004 | 10:51
АФП

Бившата комунистическа партия в България, за която се смята, че ще спечели парламентарните избори през 2005 г., търси начини да загърби деспотичното си минало, представяйки 9 септември 1944 г., установяването на комунистическия режим в страната, като победа над нацизма.
По случай 60-годишнината от установяването на просъветска власт в София, бившите комунисти, сега прегрупирани в опозиционната Българска социалистическа партия (БСП), твърдят, че през септември 1944 г. България е успяла да се отърве от ноктите на фашизма.
“На 9 септември 1944 г. България излиза от фашистката орбита, което позволява на страната да запази териториалната си цялост”, заяви председателят на БСП Сергей Станишев в интервю за “24 часа”. “9 септември няма нищо общо с репресиите, извършвани по-късно от комунистите”, на свой ред отбелязва Румен Петков, заместник-председател на Висшия съвет на партията.
По време на комунистическия режим, 9 септември е честван като национален празник. Тогава работещите “дефилират” с портрети на “висшите” от партията, скандирайки лозунги , възхваляващи победата на комунизма. След свалянето от власт на комунистическия диктатор Тодор Живков през 1989 г., националният празник се чества на 3 март - освобождението на страната от петвековно османско владичество, а 9 септември разделя българите. Левицата почита паметта на загиналите от съпротивата с искания за социална справедливост, докато десните сили почитат паметта на загиналите в комунистическите лагери.
Миналата година БСП стана член на Социалистическия интернационал и занапред има амбиции за сформиране на правителство, което да присъедини България към Европейския съюз през 2007 г. Окуражаван от проучванията през последната година, които сочат абсолютно предимство на БСП на изборите през 2005 г., г-н Станишев обяви, че ще търси “абсолютно мнозинство”, но е възможна и коалиция с центристките сили.
Според проучване на института “Алфа Рисърч”, 23% от запитаните възнамеряват да гласуват за БСП на парламентарните избори в страната, докато управляващото Национално движение Симеон II получава подкрепата на едва 10%, СДС - 8%. Повече от 50% от запитаните заявяват, че няма да гласуват.
“Една трета от електората на БСП не са симпатизанти на партията. Но тези хора виждат в БСП “по-малкото зло” след отчаяните опити за реформи от страна на десните правителства”, е мнението на политолога Боряна Димитрова.
Управлението на БСП през 1994-1997 г. е белязано от хиперинфлация и фалит на 14 банки. Оттогава реформаторите, сред които и настоящият президент Георги Първанов, се наложиха в ръководството на партията и приеха присъединяването на страната към НАТО, както и проевропейски ориентирана политика. В момента БСП настоява за изтеглянето на българския контингент от Ирак през януари 2005 г.
По време на Втората световна война България е съюзник на нацистка Германия, но цар Борис III отказва да участва в инвазията срещу Русия и пощадява евреите в страната. След смъртта му през 1943 г., той е наследен от 6-годишния Симеон II. На 9 септември 1944 г., след установяването на комунистите на власт и провеждането на референдум в полза на републиканско управление, през 1946 г. царската фамилия е експулсирана от страната. През 2001 г. “детето-цар” се завръща от Испания, създава дясноцентристка партия и става премиер. “Не забравям, но прощавам”, са думите на премиера по повод датата 9 септември.
10 Септември 2004 02:01
ЕСТЕТ,
/:/ "Параграфе, не ти се приемат предложенията - демократи БГ все още не са я управлявали "
..........................
И АЗ ТОВА СИ МИСЛЯ И ТВЪРДЯ!
В България са управлявали /и управляват все още!/ НЕ демократи, а демоКРЯКИ ! И вместо Демокрация ни докараха ДемоКРЯКЦИЯ! Дори нещо повече- ДемоОСРАЦИЯ !!!
НА КАЛПАВИ ДЕМОКРАТИ-ПРАЗНУВАЩИТЕ "9-ТИ СЕПТЕМВРИ" ИМ ПРЕЧАТ ?!?
10 Септември 2004 02:08
NEZNAESHT,
СЛЕД Референдума от 1946 г- , по ВОЛЯТА на българския Народ, България става НАРОДНА Република България!
СЛЕД 1989 г., БЕЗ Референздум, по ВОЛЯТА на "демократите" , България вече НЕ е НАРОДНА Република България!!!
......................................... ................
П.П.: Ако АФП беше питала мен- щеше да прочетеш друго /ако АФП реши?!/. Но, явно, АФП са питали друг ! Това НЕ означава, че напиканото от АФП е ЦЯЛАТА Истина- аз съм доказателството !!!
10 Септември 2004 02:57
Ти ясно ни обясни защо 9 септември ти е толкова скъп. Нека сега аз да ти обясня защо на мене 9 септември ми е толкова черен. Преди това ще те попитам нещо. Ти откъде мислиш народната власт взе парите за да може след "9-ти Септември" баща ти и братята и сестрите му да се изучават в безплатни училища, включително висши, лекуват се в безплатни болници, с безплатни лекарства, работят и спечелват пари за един нормален Живот! Надявам се, че не мислиш, че на този свят нещо може да бъде "безплатно". "Безплатно" е само ако е откраднато от някой друг. Аз ще ти кажа от къде "народната" власт открадна парите за безплатните услуги за твойте роднини. Открадна ги от моя баща като му национализира фабриката и цялото имущество. Баща ми беше способен инженер, но умря нещастен и ограбен от народната власт за да може чиракът от бозажийницата, твоят баща, да живее нормален Живот.
10 Септември 2004 03:14
Параграфе не слагай тигана преди да си хванал рибата ! така пише във законите при добрите риболовци !
ПП- Знаеш много добре кой управляваше или аз трябва да те подсещам ? И не демокрацията съсипа БКП , а самите те видяха и разбраха че трябва да се граби докато може и то веднага ! Проблемите после се решиха достатъчно ясно и на малките деца ! Бе със тебе сме дъвкали много този въпрос !
Аз имам друго да питам , а ти като си по окомуш пък си и във БГ я се свържи със сайта на Парламента и питай
ЗАЩО ИМА САМО КОНСТИТУЦИИТЕ ОТ
1879
1947
1971
И КЪДЕ Е ТАЗИ ОТ 1911 ЛИ БЕШЕ ЗАБРАВИХ ИЛИ ПРЕДИ ТОВА 1908 ????
И ЗАЩО НЕ Е ВКАРАНА ДОСЕГА ???
ЩЕ НАПРАВИШ ЕДИН ЖЕСТ АКО СЕ ПОИНТЕРЕСУВАШ СЪЩО АКО ПОГЛЕДНЕШ КАКВО Е ПИСАНО ВЪВ КОНСТИТУЦИЯТА ОТ 1971
"КЪДЕ ИМ Е ЧЛЕН ПЪРВИ ЗА ВОДЕЩАТА ПАРТИЯ БКП ???
МАНИПУЛАЦИИ СТАВАТ НО НЕ ПО ТАКЪВ НАЧИН !


ПП- във нормалните държави цитират текста и добавят (членове букви и вестници със заседанията на парламента със които са взети модификациите ) но не заличават стария текст ! Ти как мислиш а , кой ли е решил така да го направи , може би демократите а , или БКП ръководителите от времето ????

Натиснете тук


Редактирано от - nesnaecht на 10/9/2004 г/ 03:19:56

10 Септември 2004 03:22
Зевзек , ама моля ти се не избивай всичката риба ! после как ще слагаме тиганите мааму !
10 Септември 2004 05:43
Зевзек, па ти не се коси - справедливостта вече възтържествува, нали?! Сега парите отново са в ръцете на способни хора като баща ти...е - може да не са инженери, може и с правописа да не са много добре, но като им погледнеш сараите и фабриките(като на баща ти, де) и ще разбереш, че са от много способните - иначе от къде това имане? Само, ако обичаш, да поясниш на мен (па и на форума) като какви способности е обладавал баща ти, за да има това имане? И благодаря за откровеността ти, че хората тогава(преди 09.09.1944) не са имали нормален живот - "за да може чиракът от бозажийницата, твоят баща, да живее нормален Живот". Сега остава да ни кажеш и защо животът на "бозаджиите" не е бил нормален. Май "способните инженери" като баща ти са ги поограбвали малко, а? Де гиди дърво!....

Редактирано от - shop_en на 10/9/2004 г/ 05:52:09

10 Септември 2004 06:45
Въпроси: Нали БСП се бяха променили? Нали нямаха нищо общо с БКП? Има ли още наивници да вярват в тази безсмислица?
А колкото до 9-ти септември, моля погледнете другите държави, които нямаха дати като 9.9.1944 г. как живеят хората у тях! Всичко друго си е разтягане на ластици, в които и самите комуняги не вярват. Примерът от ком. ръководителите ни до 1989 г. е още жив: те постоянно величаеха Москва, но един път не отидоха да се лекуват там. Нито един път не седнаха в съветски автомобил. И т.н. Няма за какво да си говорим глупости повече.
10 Септември 2004 07:39
Дърти педераси и педерастки-това са комунистите!
10 Септември 2004 07:55
...аз оспорвам оня празник между КВАНДЗА и ХАНУКА, за който се твърди че отбелязва незаконното раждане на онуй копиле, което никога не е съществувало...
10 Септември 2004 08:30
9-и септември разпали стара вражда в парламента”? Глупости! Каква вражда, всеобща радост обхвана партийките в парламента! За възможността да се изтъпанчат отново. Че то всеки ден не може да ти гърми бомба край дувара, а избори се задават. Ако няма този празник трябва друго да се измисля, а това не е лесна работа…
В коментариите тук Зевзек и chop_en слагат точка над и-то. Същността е точно там – някои са загубили от 9 ІХ, други са спечелили. И нито едните, нито другите могат да бъдат накарани да променят отношението си – затова писах по-рано, че спорът по този въпрос има смисъл само за публиката. А тя, (непредубедената) има за какво да се замисли…
Зевзек: “Ти откъде мислиш народната власт взе парите за да може след "9-ти Септември" баща ти и братята и сестрите му да се изучават в безплатни училища, включително висши, лекуват се в безплатни болници, с безплатни лекарства, работят и спечелват пари за един нормален Живот! (…) Открадна ги от моя баща като му национализира фабриката и цялото имущество (…) за да може чиракът от бозажийницата, твоят баща, да живее нормален Живот.”
Съвсем е прав. Както е прав да му е чер 9 ІХ (нищо, че и той, предполагам, има висше образование от същото време, лекувал се е безплатно и т.н.). Но тук съвсем логично изкача въпросът: Колко % от българите са получили изброените от Зевзек боноси и колко % са пострадали поради това, че им е отнето повечето от другите, което са имали? Нали все още господства принципа на болшинството… А и какво право има някой да казва на друг какво може да празнува - къде останаха правата на човека?
А иначе поздравявам Зевзек – честно казва нещата, вкл.и за “нормален Живот”!
10 Септември 2004 08:35
Едно напълно неверно и безмислено заглавие:
"9-и септември разпали стара вражда в парламента"
Една дата не може да "разпалва". Разпалват хората.
Нека поправим заглавието:
"Носталгици от БСП(к) разпалват стари вражди в България"
Така е по-точно.
Сега малко по темата:
Советският гражданИн и партията Му БСП(к) за пореден път показват, че са АНТИБЪЛГАРСКА организация, командвана от Москва. Те за пореден път не предложиха извинение и помирение. Точка.
P.S. Интернетбригадистите да го духат.
10 Септември 2004 08:49
"Експремиерът смята, че не може да бъде поискана прошка, без да бъде казано: "Съгреших, моля те, прости ми". Той разказа как като малък се е опитал да се извини на дядо си, без да каже пред него, че е сгрешил, но веднага разбрал, че не може да получи прошка, ако не признае грешката си."
Най-после му дойде акъла! Тези приказки довчера за него се приказваха, ама нейсе...

10 Септември 2004 08:58
Социалистите се защитаваха слабо - дори се чуха странни изказвания като това на Янаки Стоилов, който обясняваше колко хубави неща са сторени по времето на Тодор Живков и как хората са имали работа, образование и сигурност.

Какво му е слабото и странното?
10 Септември 2004 09:34
Това което зная от училище е че 9-ти е дата символизираща победата над ФАШИЗМА, искам да кажа, че хората които празнуват ПРАЗНУВАТ НЕ ИДВАНЕТО НА КОМУН.РЕЖИМ, А КРАЯТ НА НАЙ-ГОЛЯМОТО ЗЛО ДО МОМЕНТА - ФАШИЗМА.
Също така смятам, че краха на БГ дойде след 10 ноември 1989г. по време на престъпните управления на една или друга партия бандити!
Кажете ми как някой соц.държави си запазиха икономиката и как тук в БГ заради 100 души страдат 8 000 000.
ПРОБЛЕМЪТ В БГ Е ЧЕ ПРЕЗ 1989г. ХОРАТА КОИТО БЯХА ПОДГОТВЕНИ ЗА ДЕМОКРАЦИЯТА РЕШИХА НЕ ДА ЗАПАЗЯТ БГ А ДА РАБОТЯТ ЗА СЕБЕ СИ УНИЩОЖАВАЙКИ ВСИЧКО СЪГРАДЕНО.



10 Септември 2004 09:35
Господа демократи не бъркайте 45-те години социализъм с 15-те години мътни води. Ако управляващите си бяха свършили работата навремето както направиха в Чехия например сега щяхме да сме наистина европейци! Но те грабиха и унищожаваха (ликвидираха - ликвидаторите) за себе си! И сега 09 им е виновен (на същите хора дето грабиха)!
Много малко хора знаят, че навремето България беше втората държава след ГДР с най-добре развита икономика от страните членове на Варшавския договор. Как тогава станахме на последно място само за 15г?
Аз не обичам соц.режим, но ме е яд на самоопределилите се "демократи" в момента които лаят срещу всичко което не им е удобно.
Кажете ми каде са истинските демократи сега? - знам само едно че не са в парламента! Хората които са страдали от соц.режим и имат право да го критикуват ги няма!
ТЕЗИ КОИТО МОЖЕХА 1989г. И ЗНАЕХА КАКВО Е КАПИТАЛИЗЪМ И КОНКУРЕНЦИЯ НИЩО НЕ НАПРАВИХА ЗА БГ - ЗАТОВА СЕГА СМЕ НА ОПАШКАТА!
10 Септември 2004 09:40
За статията може да се говори поне от три различни гледни точки:
1. Защо БСП се бута да празнува 9 септември
2. Какво е 9 септември
3. За прошката

БСП се опитва да се легитимира като лява партия, каквато всъщност не е. Но идат избори, има ляв електорат, другите партии също го знаят и ги е страх да не би да се появи лява партия в България, цялата им лъжесистема ще рухне.

Какво е 9 септември - минало е прекалено малко време, за да се дават оценки, затова и мненията са коренно различни.

За последното - кой трябва да иска прошка? Може би тези, които на 9 юни 1923 година избиха маса народ, казвам го, защото прошка трябва да искат и тези, които сега твърдят, че БСП трябвало да иска прошка. А има и нещо друго - какво общо има БСП с управлявалата да 1989 година БКП - нищо, защо тогава ще иска прошка.

Вместо да се занимава с глупости, парламента ни да беше свършил поне малко от работата, за която уж сме ги избрали.
10 Септември 2004 09:41
"9-и септември разпали стара вражда в парламента" Нормално е парламентът да загуби толкова много от ценното си време, защото се касаеше дали 9.IX да стане национален празник. На които целият народ национално да яде кепапчета, пие бира, вино и т.н и т.н. и да слуша достоверна музика във възхвала на този подвиг. Накрая се оказа, че всеки, но не национално може да си яде кепапчетата и т.н. и да си поръча музика на този ден ако желае.
10 Септември 2004 09:51
9 септември символизира побидата над монархо-фашизма и това го знаят всички представители на чужди посолства у нас които положиха венци на паметника на сьветската армия , само тьпите и озверели от безссилието си седесари не могат да го проумеят за това вчера посланниците им изнесоха урок по история, а за това че след 9 сме останали зад желязната завеса несме го решили НИЕ, така реши анти хитлеристката коалиция, за добро или за лошо , но тази дата трябва да се помни
10 Септември 2004 09:51
Pin1, аз нещо съм пропуснал (“защото се касаеше дали 9.IX да стане национален празник.”) – в парламента ли е станало това “касаене” или правителството е имало намерение да го прави национален празник??

Редактирано от - Графът на 10/9/2004 г/ 09:53:00

10 Септември 2004 09:55
"Първите паднаха в кърви, последните станаха първи".
До 1878 г. и "хайдути - разбойници", и просветители, и националреволюционери са срещу "турчин - поробител" и "чорбаджия-изедник". В "свободна" България се появиха поборниците /Капитан Петко войвода/, социал-демократите, социалисти, комунисти. "Всяко дърво си има корен", "Каквото посяла-такова поникнало" и т.н. до "Око за око-зъб за зъб".
Експлоатацията не е от как България съществува и не е явление само при нас. Има я и в момента под най-различни форми и скоро няма да изчезне /ДОРИ В СЕМЕЙСТВОТО/. Регулира се със закони /обществени отношения/, независимо каква е формата на държавното управление /капитализъм, комунизъм/. 9-тите, 10-тите и др. подобни дати са само етапи. Кофтито е, че след всяка такава дата "последните" стават първи, а ние си гледаме сеир и хортуваме. - Здрави да сте.


10 Септември 2004 10:17
Всяка година се повтаря едно и също.И така до края на света....

10 Септември 2004 10:35
Като гледам с какво се занимава паралмента и какво се дискутира във форума ми идва на ум един шибан лозунг от едно време, който гласеше:
"Смърт на фашистите и техните врагове"! Освен това навсякъде по света многото бедни обръщат взор към имането на малкото богати. Кенеди беше казал нещо от вида - "Ако една държава не може да помогне на своите бедни, тя няма да може да спаси своите богати". Случайни неща в историята няма!
10 Септември 2004 10:40
Графе,
трудно мога да ти отговоря СЕГА коректно. Защото "касаенето" е типичната политика на това правителство и парламент. По-често става ясно едва след... време. Като в случая с "дебатът" за 9.IX . Отначало беше за национален празник и след това се трансформира в...нищо говорене и от двете страни.
10 Септември 2004 10:45
Честит Празник на "10-то септемврииците"!


Ако не се сещате кой са тези: - Това са същата Порода двукраки който изтласкаха и избиха истинските революционери и идеалисти след т.н. "антифашистка революция" (понастоящем има много повече "фашисти" по убеждение и постъпки в БГ отколкото "преди"!). Същата сган която като хлебарки измърсиха и изядоха мечтите за свобода, равенство и щастие. Резултата е налице. Сега! Или някой смята, че след 10 ноември последствията на 45 год. "социализъм" автоматически са изфирясалли в космоса?

Да, всичките тези в голямата си част "бизнесмени" и новобогаташи са плодовете на 10-то септемвриици! На цялата клика Димитровци, Юговци, Живковци, Пръмовци, Таковци - или забравихте тлъстите им прости Мутри? Забравихте примитивизма, простотията и некадърността им с която "управляваха" България? До къде е докараха - всеки го чувства на свой гръб, но малко искат да прогледнат и да съберата 1+1 !!

От същата кройка са повечето "Политици", "Индустриалци" и "благородници със синя кръв" смукали соковете на България след Освобождението. Тези който са изместили идеалистите от тогава! Донесли двете национални катастрофи. Експлоатацията на населението. Слуги на чужди господари. Пръкнали и престъпленията на 23-та година. ... Дядо ми е застрелян от шпиц-команда в двора на къщата в момента когато се е навеждал да остави майка ми на земята - мислейки, че идват да го арестуват. Завършил е худ. академия в Брюксел, художник, общественик, четник с Яворов в Македония. Български офицер.

После, 10-то септемврийците съсипаха живота на сем. на майка ми! Изселвания, пладнешки грабеж, преследване, следене и дискриминация..... Това са последствията от предателството на БКП спрямо Държавата в служба на обратната страна на един и същ медал: Фашизмо-Комунизма!

Нахалството на БСП се крие в стремежът им (предизборни цели) да умилостивят всички "Бивши", все още с достатъчно сила да се довлекат до Урните догодина! Защото предадоха и собственото си Лоно. А всички сегашни, т.н. "политици" носят вина с бездействието си! И чудно ли е това? Та те всички излизат директно или индеректно от БКП! Нейни Рожби - по дух, мислене и манталитет....
.... Питомци на "Знатните свинари"!!

За едно ТРЯБВА ТЕ да благодарят на Бога (по-скоро на Дявола = 9999), "10-то септемврииците", че след 10-ти ноември нямаше останали живи хора с воля, визия и решителност за да поискат СМЕТКА за делата Им! Изпращането на няколко хиляди от най-гнусните фигури на свиждане с Бога щеше да спести на България т.н. "Преход". Преминаване от нищото пак в нищото! Така е:

- Когато Хлебарките не се изтребят на време и не се спазва нужната хигиена, то те се развъждат на воля!

Дерзайте!


10 Септември 2004 10:59
Айсблок,


ти си първосигнален примитив, формен кретен. Направо се чудя, дали не си изкаравш хлебеца като колумнист в някой периферен "демократичен" вестник. Тезите ти са толкова клиширано-изсмукани от пръста, че дори не заслужават и храчка, единствено навирен нагоре палец от тебеподобния примитив б.б. заслужават.
10 Септември 2004 11:31
Вчерашния така наречен "дебат" показа, какво представляван нашите депутати - по-голямата част са идиоти. Личи си им по изказванията, п действията вчера.

А за 9 сеп. 44 - дали да е празник или не - незнам, а и не ми дреме реално. Едно нещо забравят т.н. "антикомунисти":
1) в България комунизъм е нямало, та дори и нормален социализъм.
2) Последните правителства съществуват главно, заради това, че продават (често на безценица) това, което е построено през т.н. "комунизъм".

Я ми кажете, какво щеше да представлява сега България, ако го е нямало "онзи" период? Промишленост - никаква, България нямаше да може да си позволи нищо. До идването на "демокрацията" България е била производител на компютри, които са били на световно ниво, но доста по-евтини...

Тук се говори за "разрушеие на личността", "национално съзнание" - а сега какво "съзнание" имат децата на 16-18 години?
През "социализма" образованието е било хем задължително, хем и безплатно, а и достатъчно качествено, сега праз "демокрацията" някой занимавал ли се е с деца от 6-8 клас примерно? На мен ми се случи... жалка гледка..

"Демокрацията" ни донесе наркотиците, необразоваността, мутрите, безаконието...
10 Септември 2004 11:39
shop en и paragraph39!]
Само, ако обичаш, да поясниш на мен (а и на форума) като какви способности е обладавал баща ти, за да има това имане?
Ще си позволя да ти отговоря, вместо зевзека. Преди 9.9.44 г. всеки, който се трудил честно и живял пестеливо е водил сносен живот. Това не е било случайно. България е била предимно земеделска страна с развита хранително- вкусова, дървопреработвателна, текстилна и др. промишлености, занаятчийство, , килимарство, производство на стоки за бита и др.
За съжаление винаги е имало хора, които не са живели скромно, а са си пропивали парите в кръчмите по принципа "каквото изчука изпука". Те не са икономисвали за да оставят имот "за внуци и правнуци", а са живели ден за ден. След време същите хора и техните потомци са започвали да гледат със завист и злоба към имотите на съседите си и са ламтели да ги заграбят. Това се отнася особено за малоимотните селяни и низкоплатените работници. Това са хората - градската и селска беднота, които най-лесно са се подавали на манипуласиите на комунистите. Разбира се, всяко правило си има изключение и може би случая на paragrafa да е различен - случайно стечение на неблагоприятни обстоятелства - майката остава вдовица, баща му трябва да работи в бозаджийница, за да я подпомага и да издържа сестрите си.
Моят дядо беше учител. С парите, които е пестял от заплатата си е успял да купи имот 1200 кв.м. в покрайнините на София, а баба ми, с парите, дадени й от баща й - място 600 кв.м., от другата страна на улицата. Баба ми остава домакиня и отглежда 3 деца. Тя засажда овощни дръвчета, сади заленчуци, отглежда животни - кокошки, патици, зайци и кози. Успяват да икономисат пари и построяват къща. Дядо ми е бил добър гажданин и патриот - участвал е като доброволец в Сръбско-Българската война, а след това в Балканската, Междусъюзническата и I с.в.войни. Имаше ордени за храброст. Почина през 1938 г. При бомбардировките на София през войната, къщата беше разрушена. Баща ми взе заем и я построи отново през 1946 г. В следвоенните времена трябваше да изплаща заема до 1951 г., като почти гладувахме. Когато изплати и последната вноска, комунистическата власт, ни изсели за да осигури жилища на свои служители от МВР и КДС. Даде ни срок да напуснем собствения си дом в срок от 24 ч. Така благодарение на "народната власт" ние останахме бездомници и израснахме без детство и в беднотия, а децата на "другарите" отраснаха в нашия дом, без дори да плащат наем.
През 1953 г. българското правителство заяви в ООН, че няма повече изселени и интернирани в НРБ. Мръсна лъжа - едва през 1964 г. ни разршиха да се върнем в София. През 1962 г. отчуждиха 2/3 от имота - наследство от дядо ни. От тях 400 кв.м -за разширшние на улицата, и ги заплатиха по 40 ст. на кв.м, а останалите 800 кв.м. - за жилищен блок и ги заплатиха по 2 лв. за кв.м., овощните дръвчета - по 4 лв. Не ни разрешиха да се включим с жилище, защото все още бяхме изселени. Остана ни дворно място 600 кв.м. и къщата, която ремонтирахме, защото "другарите" я баха оставили в ужасно състояние - всичко изпотрошено. Тъкмо приключихме с ремонта и те я отчуждиха "за улица", за да платят за дворното място по 40 ст. на кв.м. Отидохме да живеем под наем, а те вместо улица построиха жилищен блок за специални другари, в който не можехме да се включим, като неблагонадежни. Никой от нашето семйство не се е занимавал с политика, нито е участвал в политически партии преди и след 9 септември, нито е бил богат(капиталист, банкер или фабрикант). Въпреки това, комунистите ни изселиха и ни поставиха клеймо "врагове", само за да имат основание да използват и заграбят имота ни. Те ограбиха труда и спестяванията на нашите предшественици - баби, дядовци и родители, живяли скромно, пестили и оставили имот, та "да ги споменават с добро внуци и правнуци". Те ни лишиха от дом, от детство, родителски грижи, от нормален човешки живот, и накрая се опитаха да ни лишат и от бъдеще, като ни забраниха на мен и 2-те ми сестри - да следваме висше образование, въпреки че и тримата завършихме гимназия с отличен успех!
Сега paragrafe ясен ли ти е отговорът на въпроса въпроса, който ти поставя Зевзека, а именно:
Ти откъде мислиш народната власт взе парите за да може след "9-ти Септември" баща ти, братята и сестрите му да се обучават в безплатни училища, включително висши, лекуват се в безплатни болници, с безплатни лекарства, работят и спечелят пари за един нормален Живот! Надявам се, че не мислиш, че на този свят нещо може да бъде "безплатно". "Безплатно" е само ако е откраднато от някой друг.
"Народната власт" не зачиташе правото на частна собственост на хората и "законно" ги ограбваше по принципа - "В името на народа, за собствено облагодетелстване!". Грабеше от едни хора, лъвският пай запазваше за себе си, а трохите подхвърляше на своите поддържници и симпатизанти, а да си разширяла социалната база.
Смятам, че ще след всичко, което преживяхме и накратко описах, ще разбереш какво изпитвам към комунистите и не само аз!
Е успяха ли комунистите да ни унищожат? - Не! Завърших висше образование в СССР, като работех там в строителството и следвах задочно! Разбрах, колко много са пострадали руските хора от юдо-болшевизма, колко дълбоко религиозни са и колко мразят и ненавиждат комунистическата система. През цялото време на следването си получавах изданията на "Самиздат"- опозиционно студентско движение срещу юдо-болшевишката власт. Възхищавах се от смелостта на тези хора и се уверих, че българските комунисти, за да използват добрите чувства на българския народ към нашата освободителка Русия, ни манипулират и заблуждават, че едва ли не всеки руснак е комунист! Нищо подобно! Много от руснаците са високо интелигентни и дълбоко религиозни хора, със силно национално самосъзнание. Винаги, когато момчетата от групата се събираха, те пееха:
"Хип-хип, ура! За Родину, за царю наш, мы грянем громкое: Ура, ура, ура!..."
А беше времето на Хрушчов, когато навсякъде дебнеха "стукачи", т.е. доносници на КГБ!




Редактирано от - Белами на 11/9/2004 г/ 00:46:52

10 Септември 2004 11:40
На 9 септември празнуваха тези, които наследиха Манифеста.
На 10 ноември ще празнуват тези, които наследиха Капитала.


Аз не виждам колизия. Всичко си е на мястото.
10 Септември 2004 11:43
По всичко казано дотук си личи, че малко изроди са избили комунистите - повече е трябвало, повече!
10 Септември 2004 11:46
Параграф ако се премахне датата у календара как да празнувам РД на майка ми А?
И ко става човек да не се роди на девети така ли.
А иначе вчера политикономистта беше върха на лицимерието. Абе кой ли беше този полит-иконом
10 Септември 2004 12:09
SJudge!!!
Българските комунистите-безотечественици и предатели не можеха да избият целия български народ! Та кой щеше да работи и да ги храни тези голтаци, некадърници и мързеливци? Чий труд щяха да ограбват? На чий гръб щяха да живеят?
И нали си знаеш къде ти е мястото? Не ме карай да ти напомням! Хайде марш, комунистическа с..ньо в кочината при Mitnichar-a! Може би в копанята ти все още има народна кръв - да полочиш!

Редактирано от - Белами на 10/9/2004 г/ 12:13:48

10 Септември 2004 12:27
Съпи Форумен Приятелю!

Дълбоко съм поласкан от вишочайшото Ви внимание към мен. Дребен, прост селянин от Провинцията. Недоумявам с какво наруших Богоугодното Ви храносмилане - може би с грешно Нарицателно в скромният ми първосигнален труд?
Прав сте! Вярно е! Благодарение на изредените Нарицателни, не успях да достигна висините в науката, в политиката и каймака на БГ-обществото....

... нещо което, видно е от реакцията Ви, Вие сте успяли! Страхопочитая пред Вашето внимание и се чувствам дълбоко поласкан, че от висините на Вашето благомиросано общественно положение (дори и да е на половината равно с многоуважаваният Ви НИК) снисхождате ясни Ви взор към нищожната отрепка Айсблок!

Искренно съжелявам за ограничената ми мисловна дейност и невежеството ми във фактологията за светлите Личности. Пардон - Нарицателни. Затова и не се спрях по достойнство върху народоугодните им Дела! Коленопреклонно Ви моля да ми простите и да не си разваляте светлият Празник!

Ваш, на косъм разминал се с Прасетата:

Айсблок (член на БКП/центристи/)
10 Септември 2004 12:33
Eisblock
10 Септември 2004 12:37
Айс, здрасти!
Уж си печен , пък не знаеш, че на митничар устата се запушва със сгъната на четири стодоларова банкнота, внимателно пъхната под изплезения език, като внимаваш да не го настъпиш по опашката...
10 Септември 2004 12:46
Ти си Здрасти!

Празнуваш ли или ... празнуваш? Аз ако имах 100$ щях да си отворя Харем отговарящ на ... Нейсе, да спи зло под камък.

Най-хубавото на отминали Дати е, че те никога няма да се повторят. Поне в този си оригинален вид. Не, че е съвсем изключено....

Поздрави на Локвата.
10 Септември 2004 12:55
Ми празнувам , к`во да правя! Вчера една другарка нежно ми каза , че ако не бил 09.09. щял съм да бъда прост овчар, пък аз не съм и сега давя радостта си в локвата....от бира , щото там не пикаят...
А , като си помисля, че можеше...
10 Септември 2004 12:57
Вместо да си гледат работата (това за което сме ги пратили там) тия малоумници гледат да си начешат крастата (нали си им вървят заплатите - а в крайна сметка това са нашите пари, нали?)
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД