:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 328
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Иво Прокопиев е новият шеф на надзора на НОИ

Той предлага намаляване на осигурителните вноски и увеличаване на пенсиите с пари от приватизацията
Иво Прокопиев, зам.-председател на Съюза на работодателите и издател на вестници, ще е новият шеф на надзора на НОИ за следващата една година. Другата кандидатура беше на бившата барета Алексей Петров, който е представител на Съюза за стопанска инициатива.

Надзорният съвет на НОИ е трипартиден орган, в който участват синдикатите, представителните работодателски организации и социалното министерство. Сега беше ред на работодателите да излъчат председател, но те не успяха предварително да се разберат помежду си и излязоха с две кандидатури. Прокопиев беше избран с 11 от 18 гласа. През надзорния съвет минават всички по-важни решения, касаещи института - увеличението на пенсиите, разсрочване дълговете на по-големите длъжници, продажба на имотите на НОИ и др.

Новият шеф на надзорниците има идеи за радикални реформи. Той ще настоява за намаляване на осигурителната тежест, която, по негови думи, в момента блокира предприемаческите инициативи. Това можело да стане като се налеят пари в пенсионното от приватизацията на големите предприятия. Със същите средства, според Прокопиев, могат и да се увеличат значително пенсиите. Това ще е нещо като реституция за пенсионерите - хората, които са строили заводите, ще получат пари от продажбата им, разясни Прокопиев. Идеята неколкократно е предлагана и отхвърляна от експертите.
13
655
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
13
 Видими 
09 Септември 2004 22:33
Срамна работа. Този е "касичката" на м-р 10% и Костов, беше им съветник. Освен това е доверено лице на циониста Сорос, вредител в България. Но така е, щом управлява проционистко правителство. А НОИ няма да прокопса при такъв шеф.
09 Септември 2004 22:48
Не е за вярване!
Клиентът на прокуратурата, приватизаторът на Каолин и Винпром - Дамяница ще управлява нашите пари, белите ни пари за черни дни.
Наистина, какво става в България? Наистина ли сме излишни? Та те ни плюят в очите! И синдикатите, казват, се съгласили?
Отникъде взорът надежда не види.
10 Септември 2004 00:21
Викайте НЕВОЛЯТА, братя!....
10 Септември 2004 08:20
Как не разбрахте, че независимо от това кой е на власт, управлението на една Държава не е по-различно от управлението на една голяма фирма - всичко е интереси и печалба - иначе просто е невъзможно да се вържат финансиите. Дали ще управляват червените боклуци и ще доведат страната то изолация и крах или други лумпени - резултатът в крайна сметка не е много различен. Рано или късно властта корумпира властимащите и именно поради тази причина е измислена избирателната система - като не си доволен от управлението гласуваш за тези, за които мислиш че ще ти направят живота по-хубав, а всякакви глупости за права, почтенност и прочие е прах в очите и въдичка за шараните!
10 Септември 2004 10:25
Дяволът като си нямал работа си таковал децата. И ние сме така! Само скандални личности забъркани в какви ли не далавери се сипят върху главите ни като градушка и брулят ли брулят! Като събират осигуровки от всички и за всички, т.е. повече от гласоподавателите в тази страна, защо и управленбието на здравната каса не се избира мажоритарно на избори? Хубаво би било, ама пичовете не дават!
10 Септември 2004 10:26
Няма що - голям избор са имали между двамата.
Същия избор имаме и при гласуване за партии - като не искам нито една от сегашните, как да гласувам против тях? Така, че БОЛГАР не си прав. В България цялата система е така направена, че винаги тези дето не ги искаш, да те управляват.
10 Септември 2004 11:35
"Колко мъка има на този свят господи!"
10 Септември 2004 12:11
Изборът е направо шеметен! Те СЕГА вече сме съвсем осигурени!
А бе тоя не беше ли нещо следствен за далавери?
10 Септември 2004 12:23
Лисицата в кокошарника,
вълкът в егрека....
как беше, спомняте ли си?...
10 Септември 2004 13:58
Как ли ги определят кандидатурите и на единия и на другия
10 Септември 2004 14:05
.. добре не "членувам" в НОИ.. а в СОИ
.. Колега, добре ГО припомняш .... а аз скромно ша добавя
бе и Мдель-я си има банка кадри бе, кво ся чудите... за 14 години не ги ли запоВнихте айдуците на съвременна БГ?
10 Септември 2004 18:09
ivo prokopiev kato e takav predpriemach i izdatel na vestnici zashto ne e i za tova pechatarskata tehnika za balgarskite vestnici da e balgarsko proizvodstvo s koeto sledvashtite pokolenia balgari da si zarabotiat pensiata s chesten trud
10 Септември 2004 18:15
Е сега ще вържем па после ще цъфнем.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД