:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 336
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
ИНТЕРВЮ

Да се знае: Не ми пука!

Ние правим каквото трябва, да става каквото ще, отсича лидерът на "Гергьовден" Любен Дилов-син
снимка: Велислав Николов
Любен Дилов-син е роден през 1964 година в София. Завършил е журналистика. Един от създателите на "Ку-ку", "Каналето", "Хъшове", "Шоуто на Слави". Бил е главен редактор на в. "Експрес" и на сатиричния ежедневник "Ку-ку". Лидер на "Гергьовден". До изборите за 40-о НС бе общински съветник в София, сега е депутат от ОДС. Женен, с три деца.



- Г-н Дилов, преди изборите лансирахте идеята, че коалицията ОДС трябва да стане партия. Още ли държите на това?

- Тогава не казах, че трябва, а че това е една от възможностите. И посочих френския опит, който беше такъв. Две неща трябва да се отчитат. Едното е, че десницата има проблем, но не с това, че е разделена - това е естествен процес. Проблемът е, че тя в момента е неспособна да дефинира новите си задачи. Какво говори тя за етническото напрежение? Какво говори за престъпността извън декларациите? Някой трябва нещо да направи и да тръгне с ясна и проста задача, която хората да разберат. В цели сектори на публичния живот симпатизантите ни очакват визия какво ще се случи. Тези неща не се експлоатират. Сякаш с реализирането на европейския проект за България всичко свършва. Членство в НАТО, членство в ЕС и с това идеите на целокупната десница сякаш се изчерпаха. Ремонтът на конституцията също е изключително важен. Ние, от "Гергьовден", го говорим още 1999 г. Двукамарен парламент като една възможност, увеличени правомощия на Конституционния съд като втора. Всичко това не са някакви игри на стъклени перли, това са инструменти за защита и осигуряване на личната свобода на хората.

Дали ще е нова партия, дали ще е някаква друга форма, това е упражнение на политическата воля. Но като нямаш приказката, се появяват параприказка и параорганизации. Това не е самоцел и е видимо ясно, че трябва да има обединение. В противен случай какво? Нали никой не храни илюзия, че Иван Костов, колкото и да вдига популярност за сметка на неясните процеси в СДС, ще обеме дясното пространство? Това няма как да се случи. Доста хора го харесват, но доста повече не го харесват.

- Обсъждали ли сте идеята за превръщането на коалицията в партия със СДС?

- Тази идея витае във въздуха, но преди всичко СДС сега са в процедура, не могат да бъдат прекъсвани. Те ще имат Национален съвет, после ще имат конференция... Вървят си по техния път, ние си вървим по нашия.

- Смятате ли и вие като Александър Праматарски, че ОДС и ДСБ трябва да се обединят в парламентарен съюз?

- Ще върна топката леко назад. Още в края на миналата година форматът "10 ноември" каза, че е хубаво десницата да има общ парламентарен съюз в 40-ия парламент. След изборите лидерите на трите десни формации казаха, че ако има възможност за управленски мандат, който да бъде реализиран успешно, има смисъл да се прави парламентарен съюз. В противен случай, каза г-н Костов, разликите между нас са много големи, а нищо не е забравено... И бракоразводният процес тече, още делят бойлера и библиотеката. Но в "Гергьовден" няма драма по тая тема. Каквото имахме да казваме на г-н Костов, му го казахме, когато беше премиер. И си платихме във всякакъв смисъл за това. Сега няма да припомняме стари истории. Знаем какви бяха грешките на РМД-демокрацията, стоим си на мнението, но сме готови да разговаряме за всичко друго. Ако има вариант, в който да се състави десноцентристки кабинет, сме готови на съюз. Това сме обещали на нашите избиратели и трябва да сме идиоти, за да не го направим.

- Има ли обаче възможност за съставяне на десноцентристко правителство?

- Теоретично - да. Никой обаче не изговаря най-сериозния проблем за съставянето на такова правителство - отношението на ДПС. И отношението към ДПС. Трябва много откровен разговор на тази тема, в който и ДПС трябва да участва. Защото ако ние всички заедно не се опитаме да се противопоставим и умно да управляваме очакванията на хората по отношение на антитурските и антиромските настроения, просто всички заедно ще гръмнем. И бъдете сигурни, че политиците и депутатите най-малко ще се опарят. Хурката ще я яде бай Хасан и бай Георги. Защото там ще се случи, то и там се случва. В парламента ромски вълнения няма. На тая тема трябва да се говори много. В противен случай ни очаква косовизирана България. И това е още едно голямо предизвикателство пред една десница. Ако тя не го разбира и продължава да си гледа пъпа и да се занимава с това кой какво бил казал и какво се е случило през 1999 г...

- Тоест теоретично е възможно десноцентристко правителство, но реално има много път да се върви...

- Всъщност зависи от ДПС, да си го кажем направо. Десноцентристкото правителство зависи от ДПС.

- А Надежда Михайлова има ли мандат от ОДС да преговаря с НДСВ за такова правителство?

- Преговори за правителство досега не е имало. Имаше разговор по програми. Г-жа Михайлова получи предложението за програма на НДСВ, което е повече опит да се харесат на всички. Но най-сигурният начин да се провалиш на тоя свят е, като се опиташ да се харесаш на всички. "Гергьовден" пише коментара си по тая програма. В нея има абсолютно несъвместими неща. Тя е направена с цел да се хареса на БСП. И е странно, че ни се дава на нас. Там примерно има незабавно, еднократно, сериозно увеличение на бюджетните заплати. И в същото време има намаляване на данъчната и осигурителната тежест. Т.е., взето по малко от нашата програма и от тази на социалистите.

А разбира се, че Надежда Михайлова има мандат да води преговорите. Тя е председател на коалицията. Мандатите в нашата коалиция се дават стъпка по стъпка. Когато се правеше първият кабинет, тя имаше мандат да прави преговорите с НДСВ, но тогава бяха на ниво депутати. "Гергьовден" имаше свой представител там - Ася Михайлова.

- Сега обаче Надежда Михайлова беше само с Праматарски?

- Не трябва да драматизираме това. Не съм честолюбив на тая тема. Получили са програмата, какво да го драматизираме. Нито става дума за правителство, нито за премиер... Стигне ли се до такива сериозни разговори, безспорно е, че и "Гергьовден" ще участва, Яне Янев и Илия Илиев от "Дром".

- Когато в НС течаха дебатите за проектокабинета "Станишев", вие поздравихте колегите си от БНС, че гласуваха за таен вот, докато цялата опозиция искаше обратното. Това породи слухове и интерпретации за това, че и вие сте готови да подкрепите БСП.

- Трябва да се знае много ясно: не ми пука! И съм го доказал през последните 15 години от личния си живот. На "Гергьовден" също не му пука от слухове и интерпретации. Ние правим каквото трябва, да става каквото ще. В този случай постъпихме мегакоректно. Спазихме правилника на групата си, подчинихме се на решението да се гласува за явен вот, но изказахме своето ясно мнение на хора, които са демократи. А то е, че такъв вот се прави тайно. И накрая се оказахме прави ние, не другите. Защото четирите сбъркани бюлетини на второто гласуване дойдоха от левия сектор. При тайно гласуване всеки може да си обяви вота, ако иска. Има възможността и да не го обяви и ние трябва да сме дали тази възможност. Обратното е насилие. Демокрацията е информиран избор. Ти имаш информиран избор - да покажеш бюлетината или да не я покажеш. Твоя си работа. Когато ставаш и казваш "да" или "не", си подложен на насилие. Аз например показах бюлетината си само на членовете на моята коалиция. Не смятам, че е необходимо да информирам който и да било друг. И в това няма никаква драма и наистина не ми пука какво се говори и какво си мислят. Ако ми пукаше, нямаше да съм аз. И тук не става дума само за политическата история, моята или на "Гергьовден", става дума за всичко, което съм правил досега - и "Ку-ку", и "Каналето", и "Хъшове".

- Заговори се и че БСП са ви "купили". Предлагали ли са ви нещо срещу подкрепа?

- Не. Мисля, че подценявате лидерите на БСП, а и "Гергьовден" не може да бъде купуван. Той е безценен.

- За какво са проблемите в ОДС, защото очевидно има напрежение и различни мнения?

- Ние сме коалиция, имаме различни мнения. Ако нямахме различни мнения, щяхме да сме една партия. Това, което изглежда слабост на ОДС в момента, всъщност е неговата сила. Защото това е една диалогична коалиция. В нея хората наистина имат различно мнение и се изслушват. Накрая решават какво да правят и го правят. Другите формули са неработещите. И ако СДС и въобще десницата е на тоя хал в момента, то е, защото на няколко пъти беше налагана формулата на демократическия централизъм като единствено позната в България от времето на БКП. Тя просто не е за свободни хора. И аз съм последният, който ще упрекне ръководството на коалицията в недемократичност. В правилника за работата на групата и в коалиционното споразумение доста ясно е казано, че решенията се взимат с консенсус.

- Говори се обаче, че вече обмисляте и съставянето на отделна парламентарна група?

- Много е възможно да има нова парламентарна група, но не аз ще я направя. Това е логично, защото всички групи и коалиции изглеждат нееднородни. Аз не виждам засега никакво основание да напусна ОДС.

- По-лесно ли ще работи ОДС, ако СДС смени Надежда Михайлова?

- Не мога да се бъркам в работата на СДС. Те ще си го решат, в процедура са.

- Тогава ще ви задам въпроса по друг начина: каква е причината за ниския резултат на ОДС на изборите?

- Много и различни причини има. И ние не сме очаквали толкова нисък резултат. Аз като човек с говорен дефект винаги съм свикнал да търся вината в себе си. Когато не ме разбират нещо, явно аз не съм го казал добре. И смятам, че на тези избори стана точно така. Продължавам да твърдя, че на тези избори имахме най-добрата програма. Това, че не можахме да я разкажем на хората, е наш проблем. Това, че за тях бяха по-важни знаците по Брехт, с големите махове, с големите жестове, а не вникването в детайла и реалното бъдеще, което им предлагахме, беше наша грешка.

- Ще има ли според вас правителство с мандата на НДСВ?

- Прогнозата ми е, че със сигурност ще има кабинет. Може би на БСП, ДПС и БНС с третия мандат. Засега не виждам втория мандат да успява. Каквато жертва поискат да направят от нас, ще я направим. Но ключът за сарая е в ДПС. А иначе бих ви препоръчал подхода на очевидностите. Ако има левоцентристки кабинет, той има шанс да разширява парламентарната си подкрепа. Т.е. да взима от НДСВ. Ако има десноцентристки кабинет, който всмуква целия център, той накъде ще се разширява? Някой мисли ли сериозно, че могат да бъдат избити депутатски гласове от БСП или ДПС и да преминат в десноцентристкия лагер? Много е хубаво пожеланието на Яне Янев за дясно правителство с ляв център и много ще се радвам, ако има такъв процес, но аз лично не го вярвам. Моят дядо ми разказваше една хубава приказка от лагерите: че две неща никога няма да дочакам да видя - земеделците обединени и комунистите разединени.
46
871
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
46
 Видими 
06 Август 2005 00:05
бащата фантасмагор по комунистическо
сина реалист в фантасмагорна държава
06 Август 2005 00:16
На някои от нищо не им пука. Тежко им на тези около тях.
06 Август 2005 00:16
Щях да пиша коментар, ама се отказах. Писна ми от политици. България има нужда от някой който да работи.
06 Август 2005 00:32
*****

Натиснете тук

Редактирано от - bot на 06/8/2005 г/ 19:27:39

06 Август 2005 00:49
Дилов, дилов,
а ние не сме забравили как опита да уредиш среща на Самоковеца с Милен Велчев през юли 2001 г.!
...
Изпвърлиха те от 7/8 ООД на Слави Трифонов и от политиката също трябва да те изхвърлят. Защото си продажен и си доказал че си готов да слугинстваш на най-долни мутри - Самоковеца, Антоан Николов....
06 Август 2005 02:52
Абе млък бе пелтек скапан.Лелее, какви боклуци се родиха и отчуваха в тая страна направо не е за вярване!И като си помисля че има и такива дето гласуват за тоя анацефал, значи направо нация от изроди, братче!Абе той дъртия Славейков го е казал много отдавна:не народ, а мърша!
06 Август 2005 02:52
*****

Натиснете тук

Редактирано от - bot на 06/8/2005 г/ 19:27:14

06 Август 2005 02:55
Любо е пич
06 Август 2005 05:06
KNIGHT TEMPLAR
06 Август 2005 07:45
Бай Асене, и ние всички други, дет тук се бъзикаме, каза го човечето Ку- Ку, ще ядем хурката и толкоз. Те ако имат интерес щели да се обединяват, а народа, да яде пасти!
06 Август 2005 08:10
Много наслюнчено това интервю!
06 Август 2005 08:51
Любо,
ти казваш "Ние правим каквото трябва, да става каквото ще".

Мисля, че е по-добре да правим каквото ще, но да стане това, което трябва!

Много често хората в България се извиняват (да, да, именно: сами себе си извиняват!) с това "ние направихме каквото трябва, ама тя стана една..." Крайно време е да променим това и да се загледаме как ги правят нещата в други страни - както от бившия източен соц.-блок, така и в Европата. Докато работим с местния дребен, шмекерски аршин, няма да се "оправим".
06 Август 2005 09:38
Вени,

Предложението ти "да правим каквото ще, че да стане каквото трябва" е в същност, преизказ на известния принцип "целта оправдава средствата".

Днес, когато отдаваме (е, някои от нас) почит на 140 000 загинали в Хирошима преди 60 години, би трябвало да се позоваваме на този принцип с много предпазливост.

А истинският принцип на Дилов младши е "приказвам каквото трябва, пък си правя каквото ми се ще".
06 Август 2005 10:47

Отдавна съм фен съм на Любен Дилов-син ( вече с оправдано име -?) най-вече за бързия ум, и чувството му за хумор и самоирония
.
Ще ми се, за да продължа да го гледам и слушам в парламента, да намали темпото на даваните интервюта, току виж е казал (изфъфлил - по автора)
нещо, което не трябва, и пак-току виж, ракетата му носител ОДС го стоварила от борда при предсрочни избори.

06 Август 2005 10:55
В обществения живот и в политиката особено най-опасните субекти са тези, на които не им пука. Този тип е способен на всичко. Такива са повечето комсомолски активисти, преминали през СДС и отъркали се в ДПС.
06 Август 2005 11:28
Няма да издам никаква тайна, ако призная, че харесвам Дилов. Като мислещ, остроумен и интелигентен, интересно пишещ публицист.Същевременно написах преди сума време „Защо Любен Дилов винаги ще потопява политическите конвои” Натиснете тукТам се помъчих да му обясня нещо, но той или не го е чел, или не го е разбрал. Затова днес пак прави същите грешки. Добре, тогава да опитаме по друг начин да обясним същото.
Потпури и заглавия от днешни статии(Стандарт):
Бой на плажа за 30 стотинки.Седем мъжаги зверски се млатиха заради 30 стотинки на южния плаж в Китен.
Пешеходци се клаха на тротоар в Пловдив. Двамата нерваци К.П. (31 г.) и Д.Ш. (44 г.) се срещнали на кръстовището на бул. "Шести септември" и ул. "Бетовен". Докато се разминавали обаче, се блъснали. Това ядосало по-възрастния мъж. Той извадил джобно ножче и намушкал опонента си в корема.
Мъж наръга любовница с нож в корема- и т.н..
Необяснима жестокост у привидно здрави, нормални люде. Това е съществен елемент от диагнозата на понятието "емоционална чума".
В Южна Африка, непосредствно след апартийда се наблюдаваше невъобразима жестокост и взрив от улична престъпност. Хората излизаха на демонстрации „Спрете крими терора”. В понятието емоционална чума се говори, че причината за него са преживени репресии в миналото. Но тук ние няма да си говорим за причините, а за следствията А те са ирационално действие, непредсказуема мотивация в постъпките, водеща роля на инстиктите и неизбежната от това ВЛАСТ НА политическата реакция, защото поразените плачат и зоват за оправяне с "полицейски мерки" Връщаме се на Торо и прогнозата му за демокрацията, която един ден води до власт на олигархия.
Вижте сега статията на Денков. Премодулиране, увеличение под лупа на нещо си, ненужно висок стил, от който никой нищо не е разбрал.
Това е положението и с политическото говорене. Или улицата, или високите етажи. Езикът на последните е разбираем само за тях самите си. Когато нещо е неразбираемо, то се замества. Когато е освободено асоциативно пространство в главата, то се пълни с крясъци.Там, където свършва разбирането, започва опиянението от страха от миналото, което си е по принцип там(масите са ирационални, инстинктивни) и царството на инстинктите, увеличени по сто от медиокрацията. Там обаче, където силни емоции се провокират от минимум знаци и измислени видения, иде реч за популярната култура. Всяко докосване до времената на диктатурите произвежда видения, които се мерят с виденията от миналото и се съпоставят със сегашното безвремие. Злоупотребата с видения, с думи и заиграването с инстинкти(накр. облайването) има резултат омаловажаването на ужаса от тях и за сестра политическата реакция.
За да илюстрираш един принцип, казва Бейджхот, трябва много да преувеличиш и много да пропуснеш, но важното е да го познаваш
Грешката на политическия елит е, че не анализира причините и прави грешни изводи, защото не познава принципа. Тук, разбира се, използваме авторът само за пример
Грешка първа-политическата му прогноза. Политиците ни са заразени от емоционална чума, също като масите. Мотивирани са ирационално, за собственото оцелявяне и нагнездване. Prognossis pessima. Няма да има кабинет. Голяма работа, ще кажете, то туй секи го знае.Само че, аз го предсказах на 20 април, барабар с резултатите на изборите. Аз винаги познавам, щото се ръководя само от горното. Знаете какво виждам за бъдещето след новите избори, нали...
Не може да има дясна партия, която да обедини всички извън Костов на този етап.
Преди три години денонощно говорех, че трябва да има такава партия, даже предлагах това да стане под формата на федеративния принцип, с общо ръководство, като това на СДС отпреди Костов- да има Координационен Съвет. Само че, това не стана и със страшна сила се сбъдна пророчеството от 2003та в „Денят след утре-едно” Десните ще се разделят по принципа ти с Костов ли си, или си против него. Натиснете тук
Не можеш да вървиш на две години след момента. Сега това ще е обединение на седем куци, правещи гладиатор. Ще стане и останалата част от пророчеството тогава-дясната коалиция, лишена от магнита на властта ще се разпадне и Костов ще обземе дясното, но синца ще са беззъба опозиция. Само че, тогава не предивих, че ще са не на БСП, а на нещо далеч по-лошо.
Причината е в подмяната на каквато и да е, дори нефелна политическа воля, с оцеляването на наплют, компрометиран и некадърен елит. Лишени от представителство, десните привърженици -антикостовисти ще се маргинализират и пътят пред Сидеров е отворен. Защото е верен изводът, че Костов събира както одобрение, така и неприязън. Тогава? Костовото влияние ще нараства до определена гранична степен, но останалите, повечето? Не можеш да използваш реториката на интелигентността, разчитайки на масовото осъзнаване и идейното и духовно израстване на десните. Защото така си безполезен както себе, така и околного. Трябва да говориш като Костов и Сидеров-разликите не са кой знае колко много, но пък са съществени-те са точно в това понятие, което днес дъвчи Денков-системността.
Втора грешка-анализът на причините и вечния въпрос что делать.
Вж –по горе. Изпуснатият дух от бутилката не се връща лесно, омразата и инстинктите не се вкарват в пътя обратно с нови социални структури и палиативни решения. Те изобщо не се връщат лесно! Тоест, не по пътя на наши реорганизации на системността и ново говорене тип лали- лили(Денков), философско дуднене и обеденителна беззъба политическа реторика. Те трябва да се овладеят постепенно и да се заместят, да се изземе мотива и рациото от тях, което да се опитоми и да се вкара в приемливи системни граници.
Оттук правим изводите.
Какви са причините. Липса на политическа воля, заменена с оцеляване. Липса на отговорност-основният мотив на антисистемните.
Липса на цели и задачи, разминаващи се тези на деня и особено разминаващи се нагласите на масите. Рационалност, казва Райх, е решението срещу надигащата се политическа реакция. Тя пък, рационалността е свързана като верига с понятието отговорност. Jedem das seinem.
Спасение е първом в отстраняването на Надежда и цялото компрометирано дясно ръководство и от другите партии, затънало в безпринципни разправии и готово да пристане всекиму. Никакви компромиси с вечно готовите за оцеляване креатури, никакъв достлук, никакво съчуствие. Да ги изметем до крак!!! Аут на съглашенци, мераклии за таен вот, за правителства с БСП и НДСВ, когото плюеха до последно и прочие. Десницата трябва ясно и категорично да си заеме мястото и да се самоочисти за нула време. Там трябва спешна нежна революция и друсане на клона, докато окапе презрялото, досущ по пътя, посочен от ниския вожд.В спасението на десницата е спасението от косовския сценарий, а време няма-за нами Москва!
И още по-важно. Друго политическо говорене, с ясна воля и с проблемите на днешния ден, което да изземе реториката на Костов и на Сидеров и да ги постави в услуга на десния, нормалния избирател. Иначе иде оня с тоягите и косовизацията. Иде диктатурата на посредствеността, трудовата повинност, изходните визи и снайперисткия обстрел.
Р.С Апропо, Дилов добре се възползва от емоционалната чума и обилно поливаше асоциалния слой на характерите на масите. Късно е, либе, за китка.
„Време да раздираш и време да съшиваш”-дойде времето да раздираме, защото не съшихме ..

Редактирано от - Наум на 06/8/2005 г/ 12:10:37

06 Август 2005 11:50
Вярно е че земеделците никога няма да се обединят, но е вярно също така, че и СДС се разтури и едва ли някога ще се обедини. Напоследък и комунистите се седесраха и голяма част от тях мутираха в Атака.
06 Август 2005 13:08
Дилов лъже, разбира се, както винаги. Комунистите много отдавна са разцепени на 7-те си крила - БСП, НДСВ, АТАКА, СДС, БНС, ДСБ, ДПС, има и много други, но на комсомолеца това му приляга - да фалшифицира действителността. В държава с 1 млн. комунисти през 1989 г. други просто няма откъде да се пръкнат. Земеделците са отживелица, резонно е. Любо си остава много интелигентен мошеник, това е.
06 Август 2005 13:09
Калки
06 Август 2005 14:32
Любо, ако правеше толкова красива политика, колкото и красиво говориш, равен нямаше да имаш. Щеше да си ми любимия политик. Ама много си повратлив бе братче. И този продажен Слаби Трифонов, където ти виси на биографията.... Не забравяй какво се случи с Кошлуков. Той за разлика от теб няма вече политическо бъдеще.
Иначе браво за изказаните мнения. Прав си. Само преразгледай отношението си към Костов. И няма да сбъркаш.
А и ОДС е мъртва коалиция. Твоята партия донесе много повече гласове, отколкото СДС. Не е ли време да я напуснеш вече?
06 Август 2005 15:33
Не, бе, Калки, не ги разбираш тия работи, макар че би трябвало, защото си олицетворение на въпросната максима. Няма значение какво правим, защото винаги става това, което трябва. Законът на кармата.


Глей го ти Вени, направо ме изненада с еволюцията си! Преди 5-6 години хората разправяха, че си вадил хляба с латински максими от рода на Veni vidi cici, а сега говори като харизматичен гуру. Свят, свят, свят... сиреч, садху, садху, садху...
06 Август 2005 15:40
Не е на кармата.
Основен принцип на магията е.
06 Август 2005 16:33
Каквато жертва поискат да направят от нас, ще я направим. Но ключът за сарая е в ДПС.
Ето това е философията на фъльото. - За да е близо до кокала и да се "ядосва" от време на време - достатъчно, но НЕ толкова, че да се случи нещо съществено!!!!
06 Август 2005 17:29
Науме, остава да излезеш от ано нимност за да разберем защо да те четем!
06 Август 2005 18:37
Калки,
не мисля, че е перефраза на известния лаф "целта оправдава средствата". По-скоро го приемам като признак на това, че понякога човек трябва да прави не това, което може, а дори и това, което си мисли, че не може. Що се отнася до твоето позоваване - свободата на България оправдава ли убийството на слугата, което Васил Левски е извършил?
Да се върнем ли на днешния ден? Мислиш ли, че България е свободна? Можеш ли да посочиш един материал в днешните медии, който да е разбунил духовете и да е променил нещо в положителна посока за цялата страна?
Можеш ли да кажеш защо не сполучихме с нашия преход?
И без да продължавам (а мога да го направя в още много редове), защо се случва така, че когато се предложи да се направи нещо положително у нас, първата реакция е: "А, не, тая няма да стане"? И например ще потърсим веднага опит да насочим мислите си я към нацизма, я към комунизма, я към нещо друго.... само и само да не свършим работата
06 Август 2005 19:46
Не обиждайте градския, за сведение на плювачите дядо му е легионер и репресиран след 9 септември, така че не всичко е това, което изглежда. Ами нормално е за да те издават да станеш партиец.
А и речта му пред парламента и думите: По-добре да се бие ние тук, отколкото по улиците говори, че това момче има бъдеще.
06 Август 2005 19:49
...."очаква ни косовизирана България. И това е още едно голямо предизвикателство пред една десница. Ако тя не го разбира и продължава да си гледа пъпа и да се занимава с това кой какво бил казал и какво се е случило през 1999...." Добре казано от Дилов-син, но какво то това? Преди години той беше написал, че ..."от българската политика си отидаха отвратените, останаха отвратителните..." добре , но жалко , че и той остана. Той стана причината да бъде преизбран Софиянски само тава да му беше отвратителното дело , не бихме могли да му го простим.Както пише Вени Марковски, у нас не се получи, следователно не ни остава нищо друго освен да сменим всички които до сега правиха несполучливи за нас, и твърде успешни за тях опити в политиката..
06 Август 2005 20:33
06 Август 2005 20:44
...не давайте на фъфлек дъвка...
...11 божа заповед(всичките писани от фъфлека моисей)...
06 Август 2005 20:48
да не се повтарям, но ... Marlowe все пак
06 Август 2005 20:54
Не плювайте мОмчето, учи се още... за наша сметка
06 Август 2005 22:15
Това "Не ми пука!" е друг начин да се изцепиш пред хората вместо "Да ви еба в главите прости!". Доскоро модерно беше "Аз(ние) поемам(е) моята(своята) политическа отговорност!". Сега вече мръсниците политици направо ни викат"Не ми пука!".
06 Август 2005 22:19
Хелоу, пръдъл!
06 Август 2005 23:30
Фъфлюто е готов за министерско кресло и задника си даде, я на манафите от ДПС, я на циганите от Еврома. Само и само да е в правителството, той и тоя д-р Китанов, който прилича на Данко Хаирсъзина от алековата творба, са готови на всичко. Е за това нищо няма да потръгне в България. Да не говорим за Софиянски, дето го готвят за евродепутат, той пък за да избегне съдопроизводство, тъй че какво толкоз, да му пука на Фъфлюто.
07 Август 2005 00:43
ТЪЙ КАЗА Владислав Карамфилов- Влади ВЪРГАЛА :
......................................... ......................................
" ...Ние приемаме, че всеки заема определена позиция, за да краде. Не осъждаме присвояването и облагодетелстването, а го приемаме като успешен житейски ход. Демокрацията в България работи като в случая с демократичното семейство - всеки от съпрузите кръшка, но когато са заедно, се кълнат, че се обичат и уважават. На никой реално не му дреме за управлението на държавата. Всяка политическа сила се интересува единствено от присъединителните фондове и това го знае всеки. Как да ги поделят? И понеже вероятно това е последното раздаване на картите, пазарлъкът е безпрецедентен и върви трудно. А закони и регламент няма. Появят ли се, току-виж хората ще съжаляват за времето на мутрите. Защото за българина екшънът около тях е емоция. А правилата се сиво всекидневие, скука..."
---------------

07 Август 2005 09:16
Способни момчета, но без морал.
07 Август 2005 17:54
"...наистина не ми пука какво се говори и какво си мислят. Ако ми пукаше, нямаше да съм аз."...
Това ми звучи познато - "Духайте супата"...
07 Август 2005 20:42
Много Накратко:
Безотговорно-Фукливо-Фалшиво-Цинично-Стер илно*-""Десноориентирано" с левомозъчна резба.
А на мен, Моят дядо ми разказваше една хубава приказка : "" никога няма да дочакам да видя - човек, останал такъв, след като е станал политик""
<-
П.С. Да не забравя, като чета тука се сещам, че в скоро време не сме имали
специални гости.
Вени,
Поздрави.

Редактирано от - Perkoles на 07/8/2005 г/ 20:45:39

07 Август 2005 21:12
Не разбрах какво му е специалното на госта, да не би да има трети ташак! Иначе във форума списват всякакви, дори другаря Костов под ника Виктор77...
07 Август 2005 21:14
тебе и други неща не са ти ясни, ама
Прост.ено ти е...
07 Август 2005 21:30
Дрън-дрън, че пляс!
07 Август 2005 21:34
Е, има си и мазохисти...
07 Август 2005 21:54
Нито един от обсъжданите сега варианти на коалиционно правителство няма да се окаже по-лесно осъществим след нови избори
Кабинет на БСП и НДСВ най-желан
“Атака” удвоява депутатите си, БНС остава извън парламента при предсрочен вот

Цветозар Томов, Агенция "Скала"
В. "МОНИТОР"-08.08.2005

Правителствена коалиция на БСП и НДСВ събира най-голямо одобрение. За нея са се изказали 25.2% от избирателите. Очертаващата се като кандидат за третия мандат коалиция БСП-ДПС-БНС е най-непопулярна - едва 2.4% подкрепа. Това показват данните от национално представително изследване на агенция "Скала", възложено от в. "Монитор".Ако сега се проведат предсрочни парламентарни избори, резултатите за основните политически партии ще бъдат почти същите. Само БНС остава под 4-процентната бариера. Единствено "Атака" удвоява подкрепата си...
......................................
ЦЕЛИЯТ МАТЕРИАЛ ТУК:
Натиснете тук
http://www.monitor.bg/article?sid=&aid=49 680&eid=440
Начало тук:
Натиснете тук
http://www.monitor.bg/
07 Август 2005 22:01
Никога не съм го вземала насериозно този фокусник.
07 Август 2005 22:41
тоя фъфльо нека първо си оправи говора, после политическата ориентация, пък тогав ад аговори глупости! Познавам го от 1978г и го знам що за келеш е...
08 Август 2005 16:58
Говорния му дефект бил причината за ниския резултата? Ами като мисли , че това
е причината за нискя изборен резултат, да си беше взел говорител.
Няма да си състави самостоятелна група, защото на другите избори ще е извън парламента, а депутатството е "да гребеш от казана с голямата лъжица" .

Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД