:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 585
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Конкуренция

Кой с какво влиза в битката за шеф на държавното радио

Днес ще са ясни всички кандидатите за генерален директор на БНР. 5 януари е последният срок за подаване на документи в НСРТ. Засега амбиции да се борят за поста са обявили само четирима от очакваните 15 имена - сегашният генерален директор Александър Велев, шефът на "Хоризонт" Димитър Димитров, програмната директорка на БНР Поля Станчева и преподавателят от Факултета по журналистика Лъчезар Точев. Първите трима се съгласиха да изложат позициите си за развитието на БНР пред "Сега".

Лъчезар Точев отказа да сподели подробности от концепцията си, за да не би някой от конкуренцията да му "открадне" идеите. Имам намерение да направя промени в организацията на труда, заяви той пред "Сега". Ако спечели шефското място, щял да вдигне хонорарите на журналистите, за да стимулира вътрешната конкуренция, която пък да доведе до по-високо качество на радиопродукта. Той възнамерява да направи специална младежка програма, която на първо време ще се разпространява в Интернет, а при възможност и в ефир.

Според него най-слабото звено в БНР е програма "Христо Ботев". По отношение на "Хоризонт" той смята, че трябва да се промени подборът на информацията, както и начинът, по който се правят новините. В момента програмата не е достатъчно радиофонична, а и прилича повече на софийска, отколкото на национална, твърди Точев.
336
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД