:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,921,927
Активни 364
Страници 4,829
За един ден 1,302,066
Разкарват задържан между районния и градския съд погрешка

Банкерът Йосифов остава в ареста

Той е обвинен за безстопанственост и неупражнен контрол
Снимка: Петър Ганев
Венцислав Йосифов да бъде задържан под стража, нареди съдията от столичния съд Бисер Троянов. Най-тежката мярка бе наложена на бившия шеф на ПЧБ по ново дело, образувано срещу него вчера от шефа на следствения отдел на ВКП Цеко Йорданов.

Йосифов е обвинен за безстопанственост в особено големи размери, което довело до неправомерно отпускане на кредити в размер на 1 897 938 нови лева и 1 457 685 долара. Конкретната вина на Йосифов била, че той не е упражнил контрол върху дейността на шефа на клон "Надежда" Петко Каменов и на изпълнителния директор на ПЧБ Емилиян Димитров. Големият размер на кредитите и тежестта на обвинението били достатъчни, за да се предположи, че Йосифов можел на свобода да се укрие или да осуети това разследване, реши съдията Троянов.

За същите кредити банкерът вече е получил две обвинения по две различни дела, водени от столичното следствие. По тях е платил определените гаранции, а след няколко пътувания в чужбина се е завръщал в страната.

Подчинени на Филчев умуваха близо 6 часа вчера как да узаконят ареста на Йосифов. На спецсъвещание в кабинета на Цеко Йорданов бяха привикани следователят Владимир Филипов и прокурори. Преди това при Филчев бе и шефът на столичното следствие Здравко Йорданов. Всички отказаха коментар. Прокурорският говорител Николай Марков пък нищо не знаеше.

Банкерът Йосифов наистина е имал обвинение за престъпление по служба заради отпуснат кредит на фирмата на Величка Борисова Дил, съобщиха осведомени. Това дело се води от следователя Филипов, а гаранцията от 1000 лв. е платена още в средата на 2000 г. Обвиняеми по същото дело са и изпълнителният директор на ПЧБ Димитров и кредитополучателката Борисова Дил.

По новото дело няма никакви нови факти - човек не може на два пъти да отговаря за едно и също нещо, обяви адвокат Ина Лулчева. Тя ще обжалва решението на съда.

Изненадващо се оказа, че банкерът още в събота бил преведен в ареста на Транспортна полиция, за което не знаеха нито близките, нито защитата му. Адвокат Лулчева се видя с клиента си едва вчера. Йосифов първо бе откаран в Районния съд, макар че новото му обвинение за безстопанственост е подсъдно на градския и там би трябвало да се произнесат по неговия арест. След кратка суматоха и изяснявания арестантът бе изведен от сградата на Районния съд до пазара "Римската стена" и откаран на верния адрес в Съдебната палата.
 
Венцислав Йосифов излиза от районния съд вчера, след като делото бе пратено в градския.
2885
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД