:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,922,112
Активни 514
Страници 5,014
За един ден 1,302,066
Гл. серж. Филип Филипов не успя да излезе от комата

Простреляният полицай във Варна почина от раните си

МВР дири под дърво и камък втория стрелец Златин Златинов
30-годишният главен сержант Филип Филипов почина вчера рано сутринта в реанимацията на бившата окръжна болница на Варна. Той бе тежко ранен в главата на 16 януари т.г. при уж рутинна проверка на двама съмнителни в морската столица.

Единият от двамата престъпници, които стреляха срещу полицаите - 26-годишният Йордан Петров от Варна, е в ареста на градската следствена служба. Вторият бандит - Златин Златинов, на 29 години, все още се крие успешно от полицията.

Смъртта на гл. сержант Филипов е настъпила в 6.10 ч. Като пряка причина лекуващият екип сочи тежкото раняване в главата и последвала некроза на мозъка.

Полицаят бе закаран в болницата в състояние на кома и не излезе от нея през целия си престой в реанимацията. Въпреки че се заговори за спиране на поддържащата живота апаратура още на третия ден от фаталното раняване, нито семейството на Филипов, нито лекарският екип се съгласиха на подобна крайна стъпка. На 18 януари бе свикан консулт от светила в медицината край леглото на ранения. Никой обаче не се ангажира с оптимистична прогноза за Филипов. Въпреки това медиците казваха - ще се борим за живота му докрай.

До днес на обяд е крайният срок на Йордан Петров да обжалва наложената му в петък от Варненския окръжен съд мярка за неотклонение задържане под стража. Той обаче нямало да се възползва от това свое право, научи в. "Сега" от доверен източник.

Съучастникът му Златин Златинов се изплъзна от полицейска блокада в местността Марин тепе, край Долни Чифлик в четвъртък. Оттогава дирите му се губят.

Починалият ст.сержант Филип Филипов е със средно образование, женен, с тригодишен син. На работа в органите на МВР е от 11 септември 1995 г., от 16 април 1998 г. е старши полицай към охранителната полиция в Първо РПУ. Награден е с писмена похвала за проявен професионализъм при разкриване и задържане на извършители на криминални престъпления.

След аутопсията тялото на загиналия ще бъде предадено на близките му. Погребението ще бъде утре от 13 часа на старите варненски гробища.

Ръководството на РДВР-Варна изказа чрез медиите искрени съболезнования на близките и роднините на Филип Филипов, като уверява, че се работи денонощно по задържането и на втория извършител на дръзкото престъпление.
2869
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД