:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,922,172
Активни 484
Страници 5,074
За един ден 1,302,066

Освободиха отвлечена малолетна от сводници

Сигнал за отвлечено и насила принудено да проституира момиче в Сливенград бил получен в петък в РЗБОП Хасково. След акция на спецполицаите в таванска стая на къща на свиленградската улица "Райко Даскалов" била открита 17-годишната И.И.Н. от Добрич.

Същото момиче е било обявено за общодържавно издирване. Според показанията й пред съдия и следовател в края на 2000-та година тя пристигнала в Свиленград, след като си уговорила по телефона работа като сервитьорка. Девойката дори сключила 10-месечен трудов договор с ЕТ "Марти-Марияна Деливозова", според който малолетната трябвало да сервира в бар "Али Баба".

В заведението я посрещнал 50-годишният Никола П., представил се като управител на заведението. Той й казал: "Купил съм те за 1500 ДМ и ще работиш като проститутка". Със заплахи И.Н. била принудена да проституира по хотелите в Свиленград, най-често в Галакси и дискотека "Али Баба". Докато "работела" я пазел Росен С. на 31 г. Той живеел с нея в таванската й стая. Въпреки това И.Н. направила няколко неуспешни опита за бягство.

Още 4 момичета с такива договори открили полицаите в хотел в с. Капитан Андреево. Едното момиче е с фалшив паспорт, 3-те са от Силистра, от Пловдив е четвъртото 16-годишно момиче. Всички са декларирали, че проституират доброволно. Фирмата, сключила договорите, е на съпруга на местен ексшеф на силови групировки. В следствения арест в Свиленград са задържани Никола П. и Росен С.
987
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД