:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,919,228
Активни 235
Страници 2,130
За един ден 1,302,066
Бивш шеф от контраразузнаването в Скопие вини наши и албански спецслужби

България замесена в подслушване в Македония?

Документите били отнасяни в София и Тирана от Любчо Георгиевски и Доста Димовска
Тайните служби на България и Албания са замесени в скандала с незаконното подслушване на политици в Македония, заяви пред опозиционния скопски в. "Македония" Слободан Богоевски, бивш подсекретар в македонската Служба за държавна сигурност. Данни за подслушването наскоро изнесе лидерът на опозиционния Социалдемократически съюз (СДСМ) Бранко Цървенковски.

Богоевски отговаря утвърдително на въпрос на "Македония" дали аферата "се е разигравала с помощта на българските тайни служби, тъй като има информация, че такава помощ е била поискана поради факта, че македонското МВР не може да подслушва мобилните телефони". Според него "още от началото на идването си на власт министрите от ВМРО-ДПМНЕ работят с помощта на отделни структури от българските служби и то не само в технически, но и в оперативен, и друг смисъл".

Богоевски твърди още, че целта била да се запази властта в Македония и че документите били предадени в София и в Тирана "най-директно от първите двама хора" в държавата, очевидно визирайки премиера Любчо Георгиевски и вътрешната министърка Доста Димовска.

Във връзка с представените от Бранко Цървенковски стенограми на подслушваните разговори Богоевски заяви, че по начина на оформяне те очевидно произлизат от Агенцията за разузнаване. Затова отговорността за скандала трябвало да понесат премиерът, който предлага за назначение шефа на Агенцията, както и президентът, който има пряк контрол върху работата й.

В. "Вечер" пък зададе реторични въпроси на Богоевски за участието му в приватизацията на някои атрактивни обекти в Македония, за тайните му срещи със сръбски разузнавачи по време на югоембаргото и т.н.

Потърсен за коментар по повод обвиненията на Богоевски, говорителят на българското МВнР Радко Влайков заяви, че това са "изключително несериозни твърдения, за да бъдат коментирани по какъвто и да е начин".
3
378
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
23 Януари 2001 03:18
Ох, Богоевски, твойта работа май като приказката "Кой ми а-а в гащите"?
23 Януари 2001 12:44
Kakvo se chudite? Tazi kompromatna voina veche si ia znaem. Rodni balkanski nravi. Vse niakoi drug im e vinoven.
23 Януари 2001 13:43
VIZI ZA ROMI I FYROMI!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД