:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,921,987
Активни 442
Страници 4,889
За един ден 1,302,066

Евросъюзът против разпадането на СРЮ

Европейският съюз открито застана вчера на страната на Сърбия по въпроса за оставането, или откъсването на Черна гора от югославската федерация.

Сърбия и Черна гора трябва да решат въпроса за новото конституционално споразумение "в общите рамки на федерацията", обявиха външните министри на страните от ЕС на редовната си месечна среща в Брюксел.

ЕС подчертава, че е важно да се избегне всяко едностранно действие и потвърждава убеждението си, че новите преговори за отношенията между двете републики във федерацията трябва да бъдат съобразени с вътрешната стабилност в Югославия, се казва в изявление на външните министри на 15-те страни-членки на ЕС.

Черногорският президент Мило Джуканович иска неговата република да се отдели от федерацията, след което да преговаря за ново и по-свободно споразумение със Сърбия. Югославският президент Воислав Кощуница е против всяко разкъсване на федерацията.
302
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД