:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,922,158
Активни 479
Страници 5,060
За един ден 1,302,066
Сбирка на рицари на плаща и кинжала в италиански замък

Разузнаването под лупата на топшпиони

Предизвикателствата на новия век - основна тема
Първата в Европа високопредставителна конференция на тема "Разузнаването през 21-и век" ще се състои от 14 до 16 февруари в замък в покрайнините на Рим, научи БТА от източник, близък до организаторите. Инициативата е на 6 висши учебни заведения, подпомогнати от правителството на Италия, от Европейския парламент и от Комисията на ЕС.

Целта на конференцията е да предложи на елитна публика, подбрана измежду правителствените, деловите и академичните среди, критичен преглед на революцията в разузнаването в началото на новия век.

Главните теми, по които ще се дискутира, са новите предизвикателства пред разузнаването, икономическата и информационна война, транснационалните заплахи, новите методи на разузнавателния анализ, източниците на бизнесразузнаването, бъдещето на разузнаването в Италия.

Предвижда се организирането на специализирани експозиции и работни обеди и вечери, които да стимулират контактите между старшите офицери от европейските разузнавателни служби, както и запознаването им с постиженията на частния сектор. Поради специфичната обстановка в замъка и мерките за сигурност, които ще съпровождат конференцията, са предвидени места само за 120 участници и за 15 експозиции.

От страна на италианското правителство ще бъдат изложени основните моменти от краткосрочната програма за модернизиране на разузнавателната общност, успоредно с усилията за установяване на нови, открити взаимоотношения с партньори от специализирания частен сектор и с неправителствени организации. Специално внимание ще бъде отделено на необходимостта от създаване на европейска разузнавателна архитектура, която да намали зависимостта на ЕС от т.нар. неевропейски структури за събиране на разузнавателна информация.
394
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД