:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 297
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
НАША ГОРДОСТ

"Пансион за кучета" в селекцията на Берлинале 2001

Снимка: Велислав Николов
Българският игрален филм "Пансион за кучета" беше селектиран за участие в Берлинския кинофестивал, съобщиха от "Ади филмс". Дебютът на Стефан Командарев естествено ще бъде показан извън конкурса, в рамките на програма "Форум". По родните екрани филмът тръгва на 16 февруари. "Пансион за кучета" с Илка Зафирова, Николай Бинев и Петър Антонов събра противоречиви оценки. Филмът по сценарий на зам.-министъра на културата Юрий Дачев е една от двете български продукции, завършени и излезли на екран през 2000 г.

Междувременно на Берлинале 2001 ще пристигнат звезди като сър Шон Конъри, сър Антъни Хопкинс, Джони Деп, Кейт Уинслет, Пиърс Броснън, Жулиет Бинош и Шарлот Генсбур. Ще присъства и Кърк Дъглас, който ще получи почетна награда за цялостно творчество. 51-ият международен кинофестивал в Берлин е от 7 до 18 февруари.

680 филма от целия свят ще бъдат показани на Берлинския кинофестивал. 23 от тях са включени в конкурсната програма. Ще ги оценява жури, оглавявано от Бил Меканик, бивш шеф на "Туентиът сенчъри фокс". Освен него в комисията са италианският режисьор Дарио Ардженто, актрисите Жаклин Бисе и Доминик Блан и други.

Ключови заглавия обаче са извън конкуренцията за "Златна мечка". Това са "Враг на прага" на французина Жан-Жак Ано с участието на Джоузеф Файнс, Джуд Лоу и Рейчъл Уайс; "Quills - историята на маркиз Дьо Сад" на американеца Филип Кауфман с Джефри Ръш, Кейт Уинслет и Майкъл Кейн; "Ханибал" на Ридли Скот с Антъни Хопкинс, Джулиан Мур и Джанкарло Джанини и новият филм на Емир Кустурица "Super 8 stories".
297
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД