:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 258
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Наследство

"Любов и мъка от Македония" - песните за всяко настроение

Една нова съвременна интерпретация на добрите стари македонски песни прави талантливата изпълнителка на автентичен фолклор Николина Чакърдъкова. "Мисля, че песните от самобитната македонска съкровищница, които звучат съвременно, са много актуални, защото носят духа на традициите и едновременно го продължават", споделя певицата. "Любов и мъка от Македония" е албумът, в който Николина Чакърдъкова реализира своите идеи и ги отправя както към публиката, която вече познава македонските песни, така и към по-младите, които тепърва ги откриват. Заглавието на албума логично следва принципа, по който изпълнителката е подбрала песните в него. С тъжно, баладично звучене са "Едно мало дете", "Зайди, зайди, ясно сонце" и "Сестро мила", както и гурбетчийската "Пусти кяр тугина". Веселби и любовни закачки са вдъхновили "Лудо-младо", "Фато мори" и "Стани, моме, да заиграш". Интересни са и дуетите на Николина Чакърдъкова с Володя Стоянов - доказалия себе си изпълнител и популяризатор на македонския фолклор. Това са добре познатите "Благуно дейче мори" и "Дойди, либе" - този път майсторски претворени от талантливите изпълнители.

Модерните повеи се усещат в специално подготвената хороводна "DJ китка", включваща песните "Митро ле, Митро", "Катерино моме" и "Ай да бегаме" - все неизменна част от всяко семейно тържество и битов празник.

За реализацията на албума допринася и професионалната работа на аранжорите Стоян Джамбазов и Здравко Георгиев, както и изявите на гост-музикантите Веселин Маджиров и Милен Маджиров. Крайният резултат е един модерен и динамичен саунд, който още повече приближава македонската песен до съвременността.
1594
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД