:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 272
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Софиянски поиска да не се пипа кабинета до изборите

Сините не успели да изключат Бисеров от раз

Наложи се повторно прегласуване в Националния съвет, призна Екатерина Михайлова
СДС не е успял да изключи Христо Бисеров от първия опит, стана ясно на пресконференцията на сините след семинара на софийската организация на Витоша. Някои от сините имат дори съмнения, че бившият главен секратар е изхвърлен от партията във вторник в противоречие на устава.

При първоначалното гласуване от присъствали 142 члена на националния съвет едва 94 са дали гласа си за изключването на Бисеров, призна и Екатерина Михайлова. Тя твърди, че и 92 гласа са били достатъчни. Според устава обаче такова решение се взема с мнозинство от 2/3 от присъстващите, в случая 96 души. Националният съвет реши да прегласува решението и да направи поименна проверка на участниците, каза главната секретарка. След проверката при второто гласуване се оказало, че 136 души са за изключването на Бисеров, 5 са против, а Евгений Бакърджиев се е въздържал. Но възмутени членове на националния съвет казаха, че при повторната процедура Михайлова е преброила само гласовете против и единия въздържал се, извадила ги от общия брой на присъстващите и така получила солидното мнозинство от 136 седесари срещу Сивия кардинал.

Стефан Софиянски вчера категорично отказа да коментира изключването на Бисеров и Цонев от СДС.

Иван Костов, Екатерина Михайлова, Димитър Абаджиев, Мария Стоянова, Евгений Бакърджиев, Стефан Софиянски и Антоан Николов се наредиха след семинара на една маса и обявиха, че СДС е единен. Сбирката на софийската организация за стратегията на изборите беше организирана изключително бързо от фондация "Демокрация", начело с Костов. Лидерите отрекоха, че има конфликт помежду им и че са на път да се разделят.

"Единни сме във всички свои позиции и послания сега и за в бъдеще", каза Костов пред журналисти.

Отбор, който печели, не сменя играчите си, обясни Софиянски пред колегите си от партията. Според него правителството не трябва да сменя министри до изборите нито да се назначава служебен кабинет преди вота, защото хората на Костов били набрали инерция, а и не се очертавала критична ситуация. Премиерът добави, че няма да пипа правителството.

Основната цел на СДС трябва да бъде да накара повече хора да излязат и да гласуват, каза столичният кмет.

Бакърджиев пък се зарече, че нито един от столичните депутати няма влезе в евентуална нова парламентарна група. Михайлова добави, че втора група на СДС не може да има. Който излезе от ПГ на сините, поемал политически риск. Тя не вярвала, че ще се намерят достатъчно сини депутати, които да направят подобна грешка.
513
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД