:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,873,665
Активни 173
Страници 24,299
За един ден 1,302,066

Саудитска Арабия и Иран се разминават за петрола

Петролните министри на Саудитска Арабия и Иран излязоха с различни становища ден преди официалната среща на страните-износителки на петрол (ОПЕК), предадоха информационните агенции. Петролните министри се срещат в сряда в Иран, но още вчера започнаха да пристигат за предварителни разговори.

Саудитска Арабия призова страните от организацията да увеличат производството на петрол, за да посрещнат по-голямото търсене, което се очаква по-късно през тази година, съобщи агенция Блумбърг. В свое изявление петролният министър на страната заяви, че ОПЕК трябва да увеличи квотата си за производство на петрол с 500 хил. барела дневно - до 27.5 млн. барела на ден. В същото време неговият ирански колега каза, че не е необходимо да се променя предлаганото количество петрол. ОПЕК осигурява 40% от световния добив на суровината.

След изявлението на саудитския министър петролът с доставка през април се понижи с $0.18 - до $54.25 за барел в следобедните часове вчера. На срещата си страните от ОПЕК ще обсъдят и предложението за повишаването на цената на петрола, която те ще се стремят на установят на пазара. "Сблъскваме се с двойно предизвикателство - от една страна, имаме високи цени, а от друга - свръхпредлагане", каза иранският петролен министър и добави: "Трябва да намерим изход от това затруднение."
522
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД